Crema Catalana de Sant Josep,Ingredients, Per a 4 o 6 recipients depenent de la mida del recipient 1 l. de llet (sencera, millor fresca) 8 rovells d’ous grans (rovells solament) 200 gr de sucre (Si la cremeu podeu reduir-ho a 160 gr) 50 gr de midó (si no el teníu Maizena) pell d’una taronja i/o d’una llimona 2 branques de canyella partides un pessic de sal Cuinem, 1.- Posem la llet amb la pell de la taronja, llimona i la canyella. 2.- Batem els rovells dels ous (mai amb les clares), i hi afegim, el sucre i el midó i ho remenem. Seguidament hi afegim un got de la llet d’on s’està infusionant la llimona i la canyella. I ho tornem a barrejar. 3.- Un cop barrejats els rovells fem un xoc tèrmic ràpit i els hi aboquem la llet colada de l’olla poc a foc i no deixant de remenar. No volem que es cualli l’ou. A partir d’aquí millor remenar amb una pala de fusta o amb una llosa, així no farem escuma. 4.- Quan arranqui el bull apagar y deixar rep8osar fins que s’atemperi. 5.- Repartir en motlles, tapar amb un film i refredar dues hores, però millor quatre. 6.- ja ho podem cremar i servir. El sucre es posa immediatament abans de cremar, ja què si el traiem gaire estona abans faria aigua. Podem cremar amb pala o amb bufador de gas. Tradicionalment s’hi deixa un tros de canyella o llimona dins la crema. S’acompanya de neules o carquinyolis. ------------------------------------------------------------------------ Tema musical: Fresh Fallen Snow Autor: Chris Haugen Biblioteca de Youtube Studio ------------------------------------------------------------------------ #cremacatalana #cremacatalanadesantjosep #cremadesantjosep #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #recipecatalancream #catalancream #receptacremacatalana #cremacremada -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Crema Catalana de Sant Josep,Ingredients, Per a 4 o 6 recipients depenent de la mida del recipient 1 l. de llet (sencera, millor fresca) 8 rovells d’ous grans (rovells solament) 200 gr de sucre (Si la cremeu podeu reduir-ho a 160 gr) 50 gr de midó (si no el teníu Maizena) pell d’una taronja i/o d’una llimona 2 branques de canyella partides un pessic de sal Cuinem, 1.- Posem la llet amb la pell de la taronja, llimona i la canyella. 2.- Batem els rovells dels ous (mai amb les clares), i hi afegim, el sucre i el midó i ho remenem. Seguidament hi afegim un got de la llet d’on s’està infusionant la llimona i la canyella. I ho tornem a barrejar. 3.- Un cop barrejats els rovells fem un xoc tèrmic ràpit i els hi aboquem la llet colada de l’olla poc a foc i no deixant de remenar. No volem que es cualli l’ou. A partir d’aquí millor remenar amb una pala de fusta o amb una llosa, així no farem escuma. 4.- Quan arranqui el bull apagar y deixar rep8osar fins que s’atemperi. 5.- Repartir en motlles, tapar amb un film i refredar dues hores, però millor quatre. 6.- ja ho podem cremar i servir. El sucre es posa immediatament abans de cremar, ja què si el traiem gaire estona abans faria aigua. Podem cremar amb pala o amb bufador de gas. Tradicionalment s’hi deixa un tros de canyella o llimona dins la crema. S’acompanya de neules o carquinyolis. ------------------------------------------------------------------------ Tema musical: Fresh Fallen Snow Autor: Chris Haugen Biblioteca de Youtube Studio ------------------------------------------------------------------------ #cremacatalana #cremacatalanadesantjosep #cremadesantjosep #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #recipecatalancream #catalancream #receptacremacatalana #cremacremada -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada