Croquetes de Pollastre a l’Ast.Estem a la Pujada de Gener i Febrer, i que millor i més barat que fer unes croquetes. I si les fem de pollastre a l’Ast? Ingredients, (per unes 70 unitats) “Les que us sobrin les poseu dintre d’un tàper i les poseu al congelador. Quan les aneu a fer les fregiu boi congelades amb l’oli molt calent”. 275 /300 gr de Pollastre picat un raig d’oli vegetal 1 ceba gran 90 grs mantega 800 ml de llet sencera 200 ml de caldo de pollastre, 200 grs de farina sal al gust un polsim de nou moscada ½ cullerada de postres de pebre negre 3 ous (1 per la pasta + 2 per a arrebossar) i pa ratllat per arrebossar-les. Cuinem? 0.- Comprem un pollastre a l’Ast a un lloc de confiança. 1.- Desossem el pollastre i el passem per la picadora, i en reservem de 275 a 300 gr de la seva carn. 2.- Fregim la ceba, en juliana curta i ben prima, en una cassola gran amb un raig d’oli vegetal, amb una mica de sal i de pebre, ha de quedar translúcida, no torrada. Si ho voleu podeu afegir-hi un parell de grans d’all, però és opcional. 3.- Un cop la ceba sigui translúcida hi posem la mantega i quan ja estigui fosa hi posem la farina, els 200 gr. i remenem. Volem que es torri una mica, però no que es cremi. No deixem de remenar. 4.- Tot seguit hi posem la llet mica en mica, primer 400 ml, i seguidament els 200 ml caldo de pollastre. Si no tenim caldo més llet. I ho deixem al foc uns 5 minuts. No deixem de remenar. 5.- La farina ha absorbit tota la llet i està una mica cuita, hi afegim la resta de la llet, els altres 400 ml. 6.- No deixem de remenar. Continuem remenant fins que ja sigui una beixamel espessa, i aleshores la retirem del foc. 7.- Per últim, un cop estigui fora del foc li afegim el pollastre, i com feia la mare, hi posem un ou sencer, i ho tornem a remenar. 8.- Untem una plata amb oli per a que no s’enganxi la massa, i la hi aboquem. La tapem amb film per a que no faci una costra. I la deixem refredar a temperatura ambient. Després la posem a dormir a la nevera, 4 o 5 hores o millor fins demà. Com més freda sigui la pasta, més fàcil serà treballar-la. 9.- Traiem la pasta de la nevera i en tallem un tros. El posem dins una mànega pastisssera o en fem una botifarra i la tallem a trossos més o menys iguals. En fem boletes. 10.- Les passem per farina, ou batut i pa ratllat, i les fem rodolar per donar la forma definitiva. 11..- Un cop fetes les croquetes les posarem a la nevera, ja què és millor fregir-les amb un punt de fredor per a que no es obrin. I també les podeu fregir boi congelades. 11.- Les fregirem cobertes d’oli de girasol força calent, a uns 170/180º, i quan siguin rosses les retirem. Nota: Millor posar poques croquetes al fregir-les a la paella i amb l’oli força calent, sinó correm el risc de que es obrin. Si de totes maneres, se us obrissin al fregir-les, congeleu-les. Si están congelades i es fregeixen sense descongelar-les, mai es obren. Les que us sobrin les poseu dintre d’un tàper i les poseu al congelador. Quan les aneu a fer les fregiu boi congelades amb l’oli molt calent. La sal i el pebre negre és important, ja què augmenten el sabor i com acostumen a ser aperitiu s’acostuma a posar força sal. Jo per a mí n’hi poso poca ja què no em convé. Podeu posar-hi menys farina per a fer-les més meloses, però us serà més difícil moldejar-les al final. ----------------------------------------------------------------------- tema musical: Beneath The Moonlight Autor: Aaron Kenny Biblioteca de YouTube Studio ----------------------------------------------------------------------- #croquetes #croquetesdepollastre #croquetesdepollastrealast #croquetesfetesacasa #comfercroquetes #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet -----------------------------------------------------------------------
Croquetes de Pollastre a l’Ast.Estem a la Pujada de Gener i Febrer, i que millor i més barat que fer unes croquetes. I si les fem de pollastre a l’Ast? Ingredients, (per unes 70 unitats) “Les que us sobrin les poseu dintre d’un tàper i les poseu al congelador. Quan les aneu a fer les fregiu boi congelades amb l’oli molt calent”. 275 /300 gr de Pollastre picat un raig d’oli vegetal 1 ceba gran 90 grs mantega 800 ml de llet sencera 200 ml de caldo de pollastre, 200 grs de farina sal al gust un polsim de nou moscada ½ cullerada de postres de pebre negre 3 ous (1 per la pasta + 2 per a arrebossar) i pa ratllat per arrebossar-les. Cuinem? 0.- Comprem un pollastre a l’Ast a un lloc de confiança. 1.- Desossem el pollastre i el passem per la picadora, i en reservem de 275 a 300 gr de la seva carn. 2.- Fregim la ceba, en juliana curta i ben prima, en una cassola gran amb un raig d’oli vegetal, amb una mica de sal i de pebre, ha de quedar translúcida, no torrada. Si ho voleu podeu afegir-hi un parell de grans d’all, però és opcional. 3.- Un cop la ceba sigui translúcida hi posem la mantega i quan ja estigui fosa hi posem la farina, els 200 gr. i remenem. Volem que es torri una mica, però no que es cremi. No deixem de remenar. 4.- Tot seguit hi posem la llet mica en mica, primer 400 ml, i seguidament els 200 ml caldo de pollastre. Si no tenim caldo més llet. I ho deixem al foc uns 5 minuts. No deixem de remenar. 5.- La farina ha absorbit tota la llet i està una mica cuita, hi afegim la resta de la llet, els altres 400 ml. 6.- No deixem de remenar. Continuem remenant fins que ja sigui una beixamel espessa, i aleshores la retirem del foc. 7.- Per últim, un cop estigui fora del foc li afegim el pollastre, i com feia la mare, hi posem un ou sencer, i ho tornem a remenar. 8.- Untem una plata amb oli per a que no s’enganxi la massa, i la hi aboquem. La tapem amb film per a que no faci una costra. I la deixem refredar a temperatura ambient. Després la posem a dormir a la nevera, 4 o 5 hores o millor fins demà. Com més freda sigui la pasta, més fàcil serà treballar-la. 9.- Traiem la pasta de la nevera i en tallem un tros. El posem dins una mànega pastisssera o en fem una botifarra i la tallem a trossos més o menys iguals. En fem boletes. 10.- Les passem per farina, ou batut i pa ratllat, i les fem rodolar per donar la forma definitiva. 11..- Un cop fetes les croquetes les posarem a la nevera, ja què és millor fregir-les amb un punt de fredor per a que no es obrin. I també les podeu fregir boi congelades. 11.- Les fregirem cobertes d’oli de girasol força calent, a uns 170/180º, i quan siguin rosses les retirem. Nota: Millor posar poques croquetes al fregir-les a la paella i amb l’oli força calent, sinó correm el risc de que es obrin. Si de totes maneres, se us obrissin al fregir-les, congeleu-les. Si están congelades i es fregeixen sense descongelar-les, mai es obren. Les que us sobrin les poseu dintre d’un tàper i les poseu al congelador. Quan les aneu a fer les fregiu boi congelades amb l’oli molt calent. La sal i el pebre negre és important, ja què augmenten el sabor i com acostumen a ser aperitiu s’acostuma a posar força sal. Jo per a mí n’hi poso poca ja què no em convé. Podeu posar-hi menys farina per a fer-les més meloses, però us serà més difícil moldejar-les al final. ----------------------------------------------------------------------- tema musical: Beneath The Moonlight Autor: Aaron Kenny Biblioteca de YouTube Studio ----------------------------------------------------------------------- #croquetes #croquetesdepollastre #croquetesdepollastrealast #croquetesfetesacasa #comfercroquetes #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet -----------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada