Passa al contingut principal

Tall rodó de vedella amb bolets


 Tall rodó de vedella amb bolets,

Ingredients, 1 tall rodó de vedella d’uns 800 gr ½ k de rovellons 3 cebes 3 tomàquets 2 pastanagues 1 cabeça d’alls 1 branca d’àpit 1 porro 1 copa de vi ranci 1 cs de farina 1 branca de canyella 1 branca de farigola 2 fulles de llorer pebre negre Oli d’oliva i llar caldo vegetal o de carn una picada amb: julivert ametlles i avellanes torrades 2 grans d’all xocolata negra Cuinem, 1.- Posem oli i llard a la cassola. Quan l’oli és calent hi afegim el rodó de vedella lligat, què prèviament hem pebrat. (no el salem ja què no volem que perdi els seus sucs, ho farem més tard. 2.- Hi afegim la ceba trossejada en juliana i hi posem la cabeça d’alls sencera, partida pel mig, i quan la cebe sigui translúcida hi afegim la pastanaga en rodanxes i el tomàquet a trossos. (millor sense pell). I ho deixem coure 10 minuts. 3.- Hi posem una branca d’àpit, un porro, la branca de canyella, la branca de farigola i dues fulles de llorer, la sal i el pebre negre. 4.- Hi posem un got de vi ranci o brandi. I quan s’hagi begut l’alcohol hi afegirem dos gots de caldo, de verdures o de carn. 5.- Tapem i a foc suau, ho deixem coure 1 hora 30 minuts, depenent del gruix del tall. Remenant de tant en tant i comprobant que hi ha suficient líquit. 6.- Apaguem el foc i ho deixem refredar. 7.- Colem les verdures retirant les herbes i la cabeça d’alls. 8.- Desgreixem el caldo posant-lo en un pot de vidre i deixant-lo reposar. Amb una cullera retirem la part superior que sura, el greix. 9.-Passem les verdures per un passa-puré, o les apretem en un colador, o utilitzem la batadora per a que quedi una salsa cremosa. (Jo evito la batedora ja què canvia el color de la salsa). 10.- Retornem el caldo, la salsa colada i la carn a la cassola, i ho deixem a la nevera fins demà, per a que reposi i absorbeixi tots els sabors. 11.- L’endemà fem talls amb el rodó, d’un cm i mig, i els retornem a la salsa on ho posarem a escalfar. 12.- Sobregim els bolets i unes cebetes. I fem una picada amb 6 avellanes, 6 ametlles, 2 grans d’all i julivert. Hi podem afegir dues preses de xocolata. Ho reservem tot, els bolets, les cebetes i la picada. 13.- Quan la carn porti 15 minuts fent la xup-xup hi afegim un raig de vi ranci, els bolets i les cebetes. Si la salsa és massa líquida hi podem posar una mica de farina de blat de moro disolta en aigua. També hi afegim la picada i la xocolata negre ratllada. 14.- Tastem i rectifiquem de sal i pebre. 5 minuts més i ja està fet. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- #vedellaambbolets, #tallrodódevedellaambbolets, #vedellaambrovellons, #tallrodódevedellaambrovellons, #jaumecamprubi, #jaumecamprubihom ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Top Of The Morning Autor: TrackTribe Biblioteca de YouTube Studio ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Canalons de Nadal

  Canalons de Nadal Ingredients, 3 Carns, 400 grs de Pollastre de pagès 250 grs de vedella, culata o jarret 400 grs de coll de porc. Millor si és Ral d’Avinyó, o Palou. Si no els trobeu, hi hem d’afegir cansalada. (Aquests porcs són més melosos i tenen una mica més de greix). 2 o 3 tomàquets 2 o 3 cebes 2 grans d’all (optatiu) 1 farcellet d’herbes: farigola, llorer, canyella, clau,…) 1 copa de brandi i una copa de vi blanc o ranci. 1 fetge de pollastre solament si és ecològic, els normals retenen masses impureses. Hem de cubrir l’olla amb caldo, 400 ml caldo concentra més aigua. Oli d’oliva, Sal i Pebre negre. Cuinem, Posar en una olla gran un bon raig d’oli, i rostir les tres carns. Amb els ossos, ja què aquests també hi deixen el sabor. Quan les carns siguin ben rosses les reservem. Sobre el mateix oli, i si cal n'hi afegim una mica més, hi afegim la ceba a trossos, i quan aquesta sigui cuita, caramel·litzada, hi afegim l’all. Tot seguit els tomàquets tallats pel mig, millor sen...

Pastís de Mil fulls de Poma

  Pastís de Mil fulls de Poma. Ingredients, 5 pomes grosses tallades amb mandolina (o amb ganivet ben fines) 2 ous 40 gr de sucre blanc o morè 100 ml de llet 70 gr de farina 1 sobre de llevat Royal 1 pell ratllada taronja 20 gr de mantega tova un pessic de sal motlle: 26 x 11,50 x 7,50 Cuinem, 1.- Pre-escalfem el forn a 200º. 2.- Barregem els ous amb el sucre, amb el batedor de muntar la nata. I quan hàgim blanquejat els ous, amb el batedor de sopes, i hi afegim la llet, la pell ratllada de la taronja, la mantega tova i la sal. 3.- Barregem la farina amb el llevat i els tamisem, i els aboquem a la crema i barregem amb el batedor de sopes o la llengua de cuinar. 4.- Tallem les pomes en làmines amb la mandolina o a ganivet i les anem barrejant amb la crema, una a una, per evitar que s’ens oxidin i s’enfosquegin. 5.- Posem paper vegetal al fons del motlle i li aboquem mantega i farina. 6.- Aboquem la barreja de les pomes i la crema al motlle. 7.- Posem el motlle al forn precalenta...

Fricandó (Vedella amb moixernons)

  Fricandó (Vedella amb moixernons). Ingredients, - 1 k de llata de vedella, tallat fí. Bolets: moixernons secs, hidratats amb aigua tèbia o caldo dues hores abans. - 2 cebes grans ben picades més un all - 2 tomàquets ratllats i colats, sense llavors, millor - 1 copa de vi blanc - 1 copa de vi ranci o brandi - 1 farcell de ½ canyella, farigola, romaní i 2 claus o clavells. - 2 fulles de llorer - pebre negre - oli d'oliva - 750 ml aprox., de caldo millor que d'aigua i sal - i una picada: 6 ametlles torrades, 6 avellanes torrades, 1 cs pinyons, 2 grans d'all, julivert tendre i dues galetes un carquinyoli. Cuinem el Fricandó, a.- Posem els moixernons en caldo o aigua, i els tenim dues hores hidratant-se. b.- Pebrem i enfarinem la carn, l'enfarinem i la fregim a foc fort. Només volem sellar-la una mica per fora. La reservem. c.- Colem l'oli de la carn i el colem, i hi retornem el que ens calgui per a fregir la ceba trinxada i un gra d'all. Ho tindrem a foc mig bai...

Cargols a la llauna, al forn de casa

  Cargols a la llauna, al forn de casa Ingredients, 500 gr de Cargols oli d’oliva verge 3 grans d’all un bon raig de Brandi un manat de julivert fresc Pebre negre mòlt al moment. Farigola i romaní mòlts. Sal al gust all i oli per a acompanyar 1.- Comprar cargols ecològics, ja dejunats. 2.- Posem el forn a 180º. Calor a baix. 3.- Netegem els cargols passant-los per aigua. 4.- Posem una capa fina de sal sobre la llauna. 5.- A sobre hi col.loquem els cargols, amb el forat a dalt. 6.- Els salem i pebrem al gust. 7.- Posem l’oli sobre els cargols. 8.- Ho fornegem durant 20 minuts. 9.- Mentrestant, piquem l’all i el julivert, i fem l’all i oli. 10.- Passats els 20 minuts retirem la llauna del forn i hi posem el brandi, i el flambegem, i els hi posem el julivert i l’all, durant 5 minuts més, o fins que creiem que estiguin fets. 11.- Servim acompanyant-ho d’all i oli, o vinagreta o salsa picant. All i oli: all, sal i oli. Si costa lligar afegir un rovell d’ou. Vinagreta: 3 parts d’o...

Costelles de Porc al forn, amb Salsa de Barbacoa.

  Costelles de Porc al forn, amb Salsa de Barbacoa. Ingredients, - 2 Costellams de Porc Ral d’Avinyó - marinat sec amb: 1 cp pebre vermell fumat, 1 cp comí, 1cp sal, 1 cp pebre negre, 1 cp ceba, 1 cp sucre morè, ½ cp xili sec, 1 cp all - salsa barbacoa: 100 ml de ketchup 2 cullerades. sucre moreno o sucre moscovado fosc 2 cullerades de mel 1 culleradeta de farigola 1½ culleradetes de pebre vermell fumat 1 culleradeta d'all en pols ½ culleradeta de sal fina ½ culleradeta de pebre negre recent mòlt 2 cullerades. Vinagre de sidra de poma francès 1 cullerada. salsa de soja ½ culleradeta de flocs o pols de xili, es poden ometre Cuinem, 1.- Traiem la pell de les costelles, si la hi porten. 2.- Barregem tots els ingredients per a fer el marinat. 3.- Freguem les costelles amb el marinat sec i les deixem marinar de dues hores a un dia per l’altre, però treure de la nevera una estona abans d’enfornar per a que recuperin la temperatura ambient. 4.- Embolicar les costelles en paper v...

Sardines al forn de casa. Sense olor a sardina

  Sardines al forn de casa. Sense olor a sardina. Ingredients, - 6/8 sardines per cap, depenent de la mida i de la gana. - Sal gruixuda - unes branques de julivert tendra - uns grans d’all - oli s’oliva - sal de cuinar - Pa de pagès - tomàquet de penjar - Rodanxes de llimona - fulles de llorer Recordeu que per evitar l'Anisakis heu de congelar les sardines cinc dies, o la temperatura ha d'arribar a 60 graus. Un cop cuinades, per seguretat, no mengeu l'estómac. Cuinem, 1.- Curem les sardines. És a dir, les salem amb sal gruixuda i les deixem a la nevera 30 minuts. Amb això aconseguirem que estiguin més teses i siguin més sucoses. Però aquest pas és opcional. A la Costa Brava les anomenen “Sardines salmorrades”, encara que les poden tenir més temps en la sal. 2.-Encenem el forn a 220º. 3.- Traiem la sal de les sardines amb dos dits, i si en queda una mica no passa res. Amb el curat absorviran la sal justa i no caldrà salar-les de nou. 4.- A sobre de la plata hi posem pap...

Mona de Pasqua

  Mona de Pasqua, Pa de Pessic: Ingredients, 5 ous mintjans “M”, o 4 ous grans “L” 150 g de farina 175 g de sucre 1 culleradeta de llevat en pols Un pessic de sal La pell d’una llimona ratllada Cuinem, Partim d’un motlle de 23 cm. Folrem la base i les parets. Nosaltres farem una recepta sense oli i sense mantega a dins, ja què com el farcirem amb melmelada i el cubrirem amb la crema de rovell, ja el saboritzarem. Encenem el forn a 180º, forn estàtic, és a dir, a dalt i a baix. 1.- En un bol muntem les clares a punt de neu amb la meitad del sucre i un pessic de sal. Ha de poder fer puntes i no s’ha de tombar del bol. 2.- En un segon bol més gran blanquegem els rovells amb l’altre meitat del sucre. L’ou es fa blanc i doble la mida. En aquest segon bol hi posem la pell d’una llimona ratllada. 3.- Afegim les clares muntades, en dues vegades, al bol dels rovells, barrejant amb una espàtula amb moviments envoltants. Agafant aire. 4.- Tot seguit hi posem la farina passada pel tamissador...

Crema Catalana de Sant Josep,

  Crema Catalana de Sant Josep, Ingredients, Per a 4 o 6 recipients depenent de la mida del recipient 1 l. de llet (sencera, millor fresca) 8 rovells d’ous grans (rovells solament) 200 gr de sucre (Si la cremeu podeu reduir-ho a 160 gr) 50 gr de midó (si no el teníu Maizena) pell d’una taronja i/o d’una llimona 2 branques de canyella partides un pessic de sal Cuinem, 1.- Posem la llet amb la pell de la taronja, llimona i la canyella. 2.- Batem els rovells dels ous (mai amb les clares), i hi afegim, el sucre i el midó i ho remenem. Seguidament hi afegim un got de la llet d’on s’està infusionant la llimona i la canyella. I ho tornem a barrejar. 3.- Un cop barrejats els rovells fem un xoc tèrmic ràpit i els hi aboquem la llet colada de l’olla poc a foc i no deixant de remenar. No volem que es cualli l’ou. A partir d’aquí millor remenar amb una pala de fusta o amb una llosa, així no farem escuma. 4.- Quan arranqui el bull apagar y deixar rep8osar fins que s’atemperi. 5.- Repartir...

Fricandó o Vedella amb bolets.

  Fricandó o Vedella amb bolets. Ingredients, - 1 k de filet de vedella, tallat (jarret, llat, tapa, culata,..) - Bolets de temporada: moixernons, rovellons, rossinyols, camagrocs, llanegues, … o moixernons secs, hidratats amb aigua tebia o caldo dos hores abans. - 2 cebes grans ben picades més un all - 2 o 3 tomàquets ratllats i colats, sense llavors - 1 copa de vi blanc - 1 copa de vi ranci o brandi - 1 farcell de ½ canyella, farigola, romaní i 2 claus o clavells. - 2 fulles de llorer - pebre negre - oli d’oliva - 750 ml aprox, de caldo millor que d’aigua - sal - i una picada: 6 ametlles torrades, 6 avellanes torrades, 1 cs pinyons, 2 grans d’all, julivert tendre i dues galetes maria o un carquinyoli. Cuinem, a.- Enpebrem la carn i l’enfarinem. La posem a la cassola amb l’oli ben fort i la marquem. Reservar. S’ha de sellar per a que no surtin els líquids interiors i es ressequi. b.- Treiem l’excés d’oli de la cassola. I en la mateixa cassola hi posem la ceba ben picada i un...

Ossobucco a la milanesa

  Ossobucco a la milanesa Ingredients pel Brou, Cuina, Olla amb aigua freda - 2 hores a foc lent, sense sal. 1 ceba, 2 pastanagues, - No bullir 1 àpit, 3 fulles de llorer, - deixar refredar sal, pebre negre en gra, - i aleshores bullir. Amb ossos de vedella i carn. Ingredients Ossobucco, 4 talls de 3 cms - Oli a la paella i ceba en juliana. 10’ farina, - Preparem la farina. Pebrem la carn. 100 gr ceba l’enfarinem retirant el sobrant. 50 ml vi blanc - Retirar les cebes i posar més oli i 40 gr mantega mantega. 50 ml d’oli d’oliva - Afegir l’Ossobucco a foc mig/mig alt. 5’ Sal, pebre negr...