Tall rodó de vedella amb bolets, Ingredients, 1 tall rodó de vedella d’uns 800 gr ½ k de rovellons 3 cebes 3 tomàquets 2 pastanagues 1 cabeça d’alls 1 branca d’àpit 1 porro 1 copa de vi ranci 1 cs de farina 1 branca de canyella 1 branca de farigola 2 fulles de llorer pebre negre Oli d’oliva i llar caldo vegetal o de carn una picada amb: julivert ametlles i avellanes torrades 2 grans d’all xocolata negra Cuinem, 1.- Posem oli i llard a la cassola. Quan l’oli és calent hi afegim el rodó de vedella lligat, què prèviament hem pebrat. (no el salem ja què no volem que perdi els seus sucs, ho farem més tard. 2.- Hi afegim la ceba trossejada en juliana i hi posem la cabeça d’alls sencera, partida pel mig, i quan la cebe sigui translúcida hi afegim la pastanaga en rodanxes i el tomàquet a trossos. (millor sense pell). I ho deixem coure 10 minuts. 3.- Hi posem una branca d’àpit, un porro, la branca de canyella, la branca de farigola i dues fulles de llorer, la sal i el pebre negre. 4.- Hi posem un got de vi ranci o brandi. I quan s’hagi begut l’alcohol hi afegirem dos gots de caldo, de verdures o de carn. 5.- Tapem i a foc suau, ho deixem coure 1 hora 30 minuts, depenent del gruix del tall. Remenant de tant en tant i comprobant que hi ha suficient líquit. 6.- Apaguem el foc i ho deixem refredar. 7.- Colem les verdures retirant les herbes i la cabeça d’alls. 8.- Desgreixem el caldo posant-lo en un pot de vidre i deixant-lo reposar. Amb una cullera retirem la part superior que sura, el greix. 9.-Passem les verdures per un passa-puré, o les apretem en un colador, o utilitzem la batadora per a que quedi una salsa cremosa. (Jo evito la batedora ja què canvia el color de la salsa). 10.- Retornem el caldo, la salsa colada i la carn a la cassola, i ho deixem a la nevera fins demà, per a que reposi i absorbeixi tots els sabors. 11.- L’endemà fem talls amb el rodó, d’un cm i mig, i els retornem a la salsa on ho posarem a escalfar. 12.- Sobregim els bolets i unes cebetes. I fem una picada amb 6 avellanes, 6 ametlles, 2 grans d’all i julivert. Hi podem afegir dues preses de xocolata. Ho reservem tot, els bolets, les cebetes i la picada. 13.- Quan la carn porti 15 minuts fent la xup-xup hi afegim un raig de vi ranci, els bolets i les cebetes. Si la salsa és massa líquida hi podem posar una mica de farina de blat de moro disolta en aigua. També hi afegim la picada i la xocolata negre ratllada. 14.- Tastem i rectifiquem de sal i pebre. 5 minuts més i ja està fet. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- #vedellaambbolets, #tallrodódevedellaambbolets, #vedellaambrovellons, #tallrodódevedellaambrovellons, #jaumecamprubi, #jaumecamprubihom ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Top Of The Morning Autor: TrackTribe Biblioteca de YouTube Studio ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tall rodó de vedella amb bolets, Ingredients, 1 tall rodó de vedella d’uns 800 gr ½ k de rovellons 3 cebes 3 tomàquets 2 pastanagues 1 cabeça d’alls 1 branca d’àpit 1 porro 1 copa de vi ranci 1 cs de farina 1 branca de canyella 1 branca de farigola 2 fulles de llorer pebre negre Oli d’oliva i llar caldo vegetal o de carn una picada amb: julivert ametlles i avellanes torrades 2 grans d’all xocolata negra Cuinem, 1.- Posem oli i llard a la cassola. Quan l’oli és calent hi afegim el rodó de vedella lligat, què prèviament hem pebrat. (no el salem ja què no volem que perdi els seus sucs, ho farem més tard. 2.- Hi afegim la ceba trossejada en juliana i hi posem la cabeça d’alls sencera, partida pel mig, i quan la cebe sigui translúcida hi afegim la pastanaga en rodanxes i el tomàquet a trossos. (millor sense pell). I ho deixem coure 10 minuts. 3.- Hi posem una branca d’àpit, un porro, la branca de canyella, la branca de farigola i dues fulles de llorer, la sal i el pebre negre. 4.- Hi posem un got de vi ranci o brandi. I quan s’hagi begut l’alcohol hi afegirem dos gots de caldo, de verdures o de carn. 5.- Tapem i a foc suau, ho deixem coure 1 hora 30 minuts, depenent del gruix del tall. Remenant de tant en tant i comprobant que hi ha suficient líquit. 6.- Apaguem el foc i ho deixem refredar. 7.- Colem les verdures retirant les herbes i la cabeça d’alls. 8.- Desgreixem el caldo posant-lo en un pot de vidre i deixant-lo reposar. Amb una cullera retirem la part superior que sura, el greix. 9.-Passem les verdures per un passa-puré, o les apretem en un colador, o utilitzem la batadora per a que quedi una salsa cremosa. (Jo evito la batedora ja què canvia el color de la salsa). 10.- Retornem el caldo, la salsa colada i la carn a la cassola, i ho deixem a la nevera fins demà, per a que reposi i absorbeixi tots els sabors. 11.- L’endemà fem talls amb el rodó, d’un cm i mig, i els retornem a la salsa on ho posarem a escalfar. 12.- Sobregim els bolets i unes cebetes. I fem una picada amb 6 avellanes, 6 ametlles, 2 grans d’all i julivert. Hi podem afegir dues preses de xocolata. Ho reservem tot, els bolets, les cebetes i la picada. 13.- Quan la carn porti 15 minuts fent la xup-xup hi afegim un raig de vi ranci, els bolets i les cebetes. Si la salsa és massa líquida hi podem posar una mica de farina de blat de moro disolta en aigua. També hi afegim la picada i la xocolata negre ratllada. 14.- Tastem i rectifiquem de sal i pebre. 5 minuts més i ja està fet. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- #vedellaambbolets, #tallrodódevedellaambbolets, #vedellaambrovellons, #tallrodódevedellaambrovellons, #jaumecamprubi, #jaumecamprubihom ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Top Of The Morning Autor: TrackTribe Biblioteca de YouTube Studio ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada