Pasta amb Gambes - Ingredients: 380 g de pasta (espagueti/tallarines) 500 gr de gambes Per a la Salsa: 2 cullerades de mantega o d’oli d’oliva 2 grans d'all 1 ceba de Figueres Pell d’una llimona un tomàquet madur o tomaquets Cherry. 100 ml de vi blanc o més. aigua sal i pebrer, i les pells de les gambes. Per als tomàquets cherry rostits: 2 cullerades d'oli 1 culleradeta de sal 1 culleradeta de pebre negre 2 grans d'all Alfàbrega fresca al gust 50 g d'olives sense pinyol pell ratllada d’una llimona 1.- Tallem els tomàquets Cherry per la meitat i els col.loquem al forn, amb el costat tallat mirant cap a munt. Els hi posem un raig d’oli, sal, pebre negre i els coem a 180º/200º durant 12 minuts. I els reservem. 2.- Per a la salsa sofregirem la ceba tallada ben menuda amb oli d’oliva. La ceba sols l’hem d’estovar. Hi posem l’all, la dos grans d’all ben picats, i la pell de mitja llimona, els caps de les gambes, 8 tomaquets Cherry i el vi blanc. Quan afegim les pells de les gambes hi posarem el vi blanc per a desglasar, i quan s’hagi evaporat l’alcohol, ho cobrirem amb aigua. Ho deixarem coure mitja hora i ho colem. 3.- En una altra paella escalfarem un raig d’oli amb les branques d’una alfàbrega. Hi afegim les gambes netes, apujarem el foc i les coure 5 o 6 minuts amb pebre i sal. 4.- Al mateix temps hem posat la pasta a bullir amb aigua i sal, el temps que ens indiqui el paquet, però abans en treurem un per a tastar-lo per a fer-lo al nostre gust. Quan faltin 4 minuts posem els espaguetis amb la salsa inicial ja coladada en la mateixa paella on hem fregit les gambes, amb un rajolí de l’aigua de l’ebullició de la pasta, i la salsa que hem fet amb les pells de les gambes i que hem colat. Quan faltin 2 minuts hi posem les olives, els tomàquets Cherry i les gambes. Acabem posant-t’hi alfàbrega i pell de llimona ratllada. -------------------------------------------------------- Tema musical: Allemande Autor: Wahneta Meixsell Biblioteca de YouTube Studio -------------------------------------------------------- #Espaguetisambgambes #espaguetisambgambons #espaguettisambgambes #espaguettisambgambons #Spaguettiambgambes #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet #Pastaambgambes #pastaambmarisc --------------------------------------------------------
Pasta amb Gambes - Ingredients: 380 g de pasta (espagueti/tallarines) 500 gr de gambes Per a la Salsa: 2 cullerades de mantega o d’oli d’oliva 2 grans d'all 1 ceba de Figueres Pell d’una llimona un tomàquet madur o tomaquets Cherry. 100 ml de vi blanc o més. aigua sal i pebrer, i les pells de les gambes. Per als tomàquets cherry rostits: 2 cullerades d'oli 1 culleradeta de sal 1 culleradeta de pebre negre 2 grans d'all Alfàbrega fresca al gust 50 g d'olives sense pinyol pell ratllada d’una llimona 1.- Tallem els tomàquets Cherry per la meitat i els col.loquem al forn, amb el costat tallat mirant cap a munt. Els hi posem un raig d’oli, sal, pebre negre i els coem a 180º/200º durant 12 minuts. I els reservem. 2.- Per a la salsa sofregirem la ceba tallada ben menuda amb oli d’oliva. La ceba sols l’hem d’estovar. Hi posem l’all, la dos grans d’all ben picats, i la pell de mitja llimona, els caps de les gambes, 8 tomaquets Cherry i el vi blanc. Quan afegim les pells de les gambes hi posarem el vi blanc per a desglasar, i quan s’hagi evaporat l’alcohol, ho cobrirem amb aigua. Ho deixarem coure mitja hora i ho colem. 3.- En una altra paella escalfarem un raig d’oli amb les branques d’una alfàbrega. Hi afegim les gambes netes, apujarem el foc i les coure 5 o 6 minuts amb pebre i sal. 4.- Al mateix temps hem posat la pasta a bullir amb aigua i sal, el temps que ens indiqui el paquet, però abans en treurem un per a tastar-lo per a fer-lo al nostre gust. Quan faltin 4 minuts posem els espaguetis amb la salsa inicial ja coladada en la mateixa paella on hem fregit les gambes, amb un rajolí de l’aigua de l’ebullició de la pasta, i la salsa que hem fet amb les pells de les gambes i que hem colat. Quan faltin 2 minuts hi posem les olives, els tomàquets Cherry i les gambes. Acabem posant-t’hi alfàbrega i pell de llimona ratllada. -------------------------------------------------------- Tema musical: Allemande Autor: Wahneta Meixsell Biblioteca de YouTube Studio -------------------------------------------------------- #Espaguetisambgambes #espaguetisambgambons #espaguettisambgambes #espaguettisambgambons #Spaguettiambgambes #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet #Pastaambgambes #pastaambmarisc --------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada