El millor "Chile con Carne" del món
Orígen: Mexico
Ingredients,
400 grs de Carn de Bou o de Vedella, picada 400 grs de tomàquets madurs, escaldat, pelats i tallats en daus 400 grs de fesols (mongeta seca vermella o negra) que hem bullit abans. 3 cs d'Oli 1 ceba gran morada 2 dents d'all picats 1/2 pebrot verd i 1/2 pebrot vermell (o xile verd i vermell si ho voleu més picangt, encara) 125 ml de vi negre Espècies: 1cp xile en pols, 2cp de comí, 1 cp ded coriandre, 2 cp d'Orenga, 1 cp de canyella, i una cp de pebre vermell. 25o ml de caldo de carn o pollastre cilantre fresc picat sal i pebre 2 presses de xocolata negre 80/90 %, o cacao en pols 1 cp = 1 cullera de postresCuinem,
Fregim la carn en una paella, i la anem coen i esmicolant a l'hora. Quan s'hagi caramelitzar hi afegirem els 125 ml de vi negre i reduir. I reservar.
A la paella hi afegim una cullerada d'oli (si voleu també de ghee), i fregim la ceba morada picada, quan canvii de color hi afegim l'all. Un minut després hi afegim els pebrots tallats a daus. Afegim les espècies, i la carn. Afegim el tomàquet i sal pebrem.
Quan el tomàquet ha canviat de color hi afegim el caldo i els fesols o mongetes, i també la xocolata picada.
La carn reservada i el cilantre fresc picat. Tapar i coure 20 minuts.
Passats els 20 minuts, destapem i coem 10 minuts més. Encara podem corregir de sal i de picant.
Podem allargar o escurçar el temps depenent de com estiguin els fesols o mongetes de cuïts.
Acompanyem el plat amb rodanxes de llima o llimona, d'arròs bullit, de guacamole, de nachos, de crème fraiche o d'amanida, al vostre gust.
I....Molt Bon Profit!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada