Curri de Pollastre i Espinacs.
Orígen: Índia
Recepta per a 4 persones.
Ingredients,
500 grs de Pollastre a daus, 500 grs d'Espinacs tallats, un raig d'oli, una cullerada de ghee (si en tenim),
3 dents d'all picats, 2 cebes grans vermelles picades o en juliana (o les que tingueu), 2 xiles verds picats, les 6 espècies: 1 culleradeta de postres de cúrcuma, 1/2 cp de xile, 1 cp de cumí, 1 cp de coriander en pols, una cullerada de cardamoms i una altre de claus, tots mòlts (jo ho faig al molinet de cafè). (Opcional: 1/2 cp fenogrec en pols, i 1 cp de mango en pols).
Caldo de carn o pollastre, o aigua. 100/200 ml.
Després, 1 cp de Garam Masala i 2 dits de gingebre ratllat.
Cuinem,
- Posem un raig d'oli a la paella, i si tenim també ghee una cullerada. Hi posem el pollastre, i quan estigui fet, el retirem.
- Hi posem les dues cebes picades o tallades en juliana, quan comencen a estar fetes i afegim els tres dents d'all picats, i els dos xiles verds.
- Quan veiem que estan fets, hi afegim els 3/4 tomàquets ratllats, o tallats en daus sense pell.
- Quan el tomàquet canvia el color, hi afegim les 6 espècies: 1 cp de cúrcuma, 1/2 cp de xile, 1 cp de cumí en pols, 1 cp de coriander en pols, una cp de cardamoms en pols i una altra cp de claus en pols. (els que tenia en gra, els he mòlt amb el molinet de cafè).
Opcional: 1/2 cp de fenogrec en fulles o en pols, i 1 cp de pols de mango)
- Ara hi retornem els daus de pollastre.
- Hi posem caldo de pollastre o carn, o bé aigua si no en tenim. 100/200 ml. Remenem.
- Hi posem a sobre els espinacs rentats i tallats. Hem procurat que la cassola o l'olla sigui prou gran degut al gran volum dels espinacs. Tapem i deixem coure 25 minuts a foc mig.
El mateix vapor courà els espinacs.
-Quan faltin 5/7 minuts, hi afegim el gingebre ratllats i 1 cp de Garam Masala. i ho deixem destapat els minuts restants. Posem l'arròs Basmati a bullir, ja que serà l'acompanyament.
- Deixem reposar 5 minuts i emplatem.
Hummmmmmm, que bo. Les espècies em porten al cel!
Molt Bon Profit!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada