Curri Verd Thailandès amb pollastre
Orígen: Thailàndia
Això és un viatge al paladar de Thailàndia!
Ingredients per a la Pasta Verda,
1,5 oli vegetal
5 cms gingebre
2 tiges citronela
3 cms galangal
1/2 got arrel i fulles de cilantre fresc
1/2 got alfàbrega
6/8 dents d'all
4/6 xiles verds, depen del picant de la varietat
1 cs Comí cs=cullera sopera
1 cs de sucre morè o de coco
1/4 o 1/2 litre de llet de coco
3/4 cebes xalotes o una de gran
1 cs pebre blanc
2 cs coriandre
la pell i el suc d'una llima (sinó la teniu llimona)
6 cs salsa de peix
3 cs pasta de gamba
1 c de sal. al gust.
El Curri ha d'èsser Picant (xile), Cremós (llet de coco), Umami (salsa de peix i pasta de gamba) i dolç (el sucre)
Ingredients pel Curri en sí,
1 got de Pasta Verda que hem separat de l'anterior.
1/2 l. llet de coco
1/2 k. de pit de pollastre
1/4 l caldo de pollastre o vegetal
1/4 l d'aigua
'i les verdures que triem:
Esbergínies, cebollí, alfàbrega, pèsols, gingebre, coliflor, carbassó, xampinyons, brots de soja,...
I malgrat és curri verd, jo li poso pastanaga i tomàquest sherry.
Cuinem:
Pasta del Curri verd,
Es posen tots els ingredients de la primera part en una picadora o mortert i es trituren.
Fem la pasta. Es comença amb els sòlids, i al final s'hi afegeixen els líquids.
Un cop triturat, es pasa per la paella, i ja ho tenim.
Curri verd en sí,
Es posa un got de la Pasta a la paella i es deixa escalfar, (així alliberem la fragàcia i els olis de les espècies, minut)
A continuació, quan arrenca el bull, s'hi afegeix el coco. Es remou.
Seguidament el pollastre, talla prèviament en tires fines. 5'mints.
Ara hi afegim les verdures,
Jo hi poso el gingebre, la pastanaga, el cebollí, i la ceba tallas a tires fines.
Ara hi afegim el caldo i l'aigua.
Ara és el moment dels pèsols, del carbassó i al final els tomaquets.
Aquí tapem la cassola i ho deixem uns 20'minuts.
Aquest curri queda una mica líquid i s'acompanya amb arròs Basmati.
Si el voleu Vegà canvieu el pollastre pel que us vingui de gust.
També tingueu present que:
Si us queda massa picant afegiu llet de coco.
Si us ha quedat massa salat, afegiu suc de llima o llimona.
Si el voleu més salat, afegiu salsa de peix.
Si us falta dolçor, afegiu sucre.
i.....Molt bon profit
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada