Ingredients Curri vermell thailandès amb pollastre,
Orígen: Thailàndia
Per fer la Pasta de Curri vermell:
5/8 Xalotes
2 Citroneles o LemonGrass
4/6 Xiles vermellss
4 Dents d'all
2 Dits de galangal ratllat
3 Dits de Gingebre ratllat
3 Tomàquets ben madurs ratllats o sense pell.
3 cs Llet de Coco
1 cs de sucre de Coco
2 cs Suc de Llimona
Un grapat de Cilantre fresc amb arrel
Espècies:
1 cs Comí mòlt
1/4 cs Pebre blanc
1/4 cs de Canyella
1 cs Coriandre mòlt
Sabor Umami:
2 cs Salsa de Peix
1 cs Pasta de Gamba
Nota: tant el Galangal, com la Salsa de Peix i la Pasta de Gamba els trobareu
a comerços orientals. A Barcelona els teniu baixant Balmes sota la Gran Via,
entre d'altres.
Divid
Podeu trobar la Pasta de Curri ja feta en pots, i us estalvieu la primera part, però
fer-la un mateix és molt diferent.
1 cs = 1 cullerada de sopa 1 cp = 1 cullerada de postres
En aquesta recepta he posat les cullerades ben complertes.
Ingredients pel Curri en sí per a 4 persones,
Oli vegetal (per ex. de Girasol)
Un cullerot de Pasta de Curri, de la que hem fet abans. (la resta la reservem per a
un altre dia)
1/2 litre de llet de Coco
1/4 de caldo de Pollastre
600 grs de Pit de pollastre tallat a trossets petits.
I les verdures al gust, les que més us agradin:
Gingebre, cebollí, carbasssó, ceba, pastanagues, pebrot vermelll, pèsols, xampinyons, patates, coliflor, espinarcs, bambú, brots de soja, tomàquets sherry, esbergínia, ...
Trieu-ne quatre o cinc.
Jo he triat aquesta vegada:
1 Pastanaga, 1/2 carbassó, 3 dits de gingebre, un grapat de cebollí, 1/2 ceba i un trocet de pebrot vermell.
Cuinem plegats:
A.- Fem la Pasta del Curri,
1.- Posem tots els ingredients en un pot i els batem, o els piquem en un morter.
2.- Posem a la paella la pasta obtinguda i la fregim (no massa), amb un raig d'oli.
3.- Quan s'hagin alliberat els olis i els aromes, i estigui cuit, ja està feta la Pasta del Curri Vermell.
Ara el dividirem en tres parts. Una serà per a fer el curri ara, i les altres dues les posarem en pots de
vidre en calent, i els taparem. els posarem una estona més al bany maria a bullir dins una olla, per a que faci el buit. I ja els tindrem preparats per altres dues vegades que volguem fer aquest curri. Jo els tinc en un racó a la nevera.Poden durar uns mesos allà.
B.- Curri Vermell
1.-Es posa sols un cullerot d'aquesta pasta, o una de les parts que hem separat abans, a la paella amb un raig d'oli i l'escalfem.
2.-Hi afegim el coco, i quan està calent el pollastre.
3.-Quan està mig fet hi afegim les verdures. Primer les que els hi costa més de coure, i després les més toves.
4.-Hi afegim el caldo, i si cal, una mica d'aigua.
5.-Es tapa i es deixa coure tapat a foc mig, mitja hora.
6.-Destapem i guarnim amb cilantre picat per a sobre.
I emplatem.
S'acompanya amb arròs Basmati.
Nota: En aquest plat ha de quedar una part líquida, com sopa al voltant. Per tant no ha de quedar sec. Així ho disfretarem amb l'arròs.
Molt Bon Profit!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada