Cuscús tunicià (Cous cous)
Orígen: Tunis
Ingredients per a 4 o 6 persones,
600 grs. de Carn de Pollastre, (cuixes, contra-cuixa, …)
Un raig d’oli i un troç de matega (millor ghee)
1 pebrot vermell mitjà tallat a daus de 1 x 1cms.
1 pebrot verd tallat a daus de 1 x 1cms.
1 ceba tallada en octaus
4 / 6 dents d’all picats
Espècies: 2 cs ras-hanout, 1 cs cúrcuma, ½ cs de xile, 3 cs comí.
2 tomàquets no massa grans, pelats i tallats a daus
1 cullerada pasta de tomàquet, i si no en tenim tomàquet ben madur ratllat.
600 ml deCaldo de pollastre o carn, més aigua si no en tenim prou.
4 patates mitjanes tallades a octaus
3 pastanagues tallades, 5 cms llarg per 2 / 3 de gruix.
Un troç de col tallada a làmines
Especiem amb 1 cs canyella, suc 1 llimona, julivert, sal i pebre negre.
1 carbassó
½ k cigrons cuïts.
Pel Cus-cús,
El mateix d’aigua que de sèmola. 1 tassa d'aigua = 1 tassa de cuscús.
50 grs mantega o ghee
un grapat de panses
pinyons torrats a la paella
julivert fresc per guarnir.
Cuinem,
1.- En una paella hi posem un raig d’oli o de mantega (millor ghee). Hi posem el pollastre,
la ceba, els pebrots (verd i vermell), els alls, el julivert, i les espècies.
2.- Quan el pollastre està cuit, hi afegim els dos tomàquets, tallats a daus.
3.- En una cassola, hi posem caldo de pollastre i si en cal més, aigua, i el posem a bullir.
Hi posem tots els ingredients de la paella més les verdures, patates, pastanagues, i col,
i condimentarem amb canyella, suc de llimona, julivert, sal i pebre.
Ho tindrem al foc fins que les verdures siguin cuites. 30 minuts.
4.- Hi afegirem el carbassó, 10 minuts més.
5.- Quan faltin 5 minuts pels 10 minuts, hi afegirem els cigrons cuits.
Ara farem la Sèmola o Cus-cús,
Utilitzarem Cus-cús precuinat. En un pot posem a bullir l’aigua que indica l’envàs, normalment el doble que de cus-cús. 1 tassa de Cus-cús = 1 tassa d’aigua
Posem l’aigua a bullir, i posem la mantega i les panses. Quan bull s’apaga i hi posem
el cus-cús. No deixem de remenar amb una forquilla i ha d’absorbir tota l’aigua.
Uns cinc minuts. Si cal ho posem momentàneament al foc, sense que es cremi, per ajudar-ho.
La sèmola ha de quedar completament solta.
Abans hem fregit uns pinyons que ara hi afegirem.
Presentació del plat,
Fem un volcà amb el cus-cús, i al mig hi posem la carn i les verdures. La decoració del plat
és al gust de cadascú. S’acostuma a posar les patates, la pastanaga, el carbasssó, fent una
estrella per sobre de la resta. I es guarneix amb julivert fresc. Es rega amb una mica de caldo
per sobre del plat.
I Molt Bon Profit!!!
🎵 Información de la pista: Obra: UN DIA PARA RECORDAR Licencia: puedes usar esta canción y monetizar tus videos. ⭐ Música de https://www.fiftysounds.com/es/
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada