L'Empanada de l'àvia Maria
Orígen: Galícia
Ingredients,
Per al farcit, 1/2 pebrots vermell, 2/3 cebes, 6/8 tomàquets madurs ratllas (tot depent de les mides), orenga, sal i pebre negre, 220 grs tonyina en conserva, un grapat de pinyons, 1/2 ous durs, 1/2 bosses de formatge ratllass de Emmental o mozzarella. Per a la massa, 1/2 k de farina de força, 1 culleradeta de sal i una de sucre, pebre negre, 3 dits de llard (jo hi poso 6 cs d'oli, o es pot posar mantega), 1 sobre de llevat de pa, una cervesa i el suc del sofregit de la ceba i el pebrot vermell. I un ou per a pintar-la al final. Mètode: Fem la samfaina amb el pebrot a daus, la ceba en juliana i els tomàquets madurs ratllats . I posem pebre vermell. Ho fregim amb una mica d'oli. Ho colem, i el líquit l'afegirem a la massa. . Ho reservem. Fem un volcà amb la farina, hi afegim tots els ingredients i amassem, i reservem. Fem tres boles amb la massa, una de més petita per la decoració. Estirem la primera amb el corró per a fer la base. La posem sobre el motlle (el nostre fa 21 x 27 cms.) i li afegirem el sofregit, la tonyina, l'orenga, els pinyons, l'ou dur i el formatge ratllat. Estirem la segona bola, i fem la cobertura. Estirem la tercera i més petita, i en fem cintes que posarem sobre l'empanada fent una quadrícula. Pinterem amb ou batut. Enfornarem de 25/30 minuts, vigilant que no es cremi, a 190º. i...Molt bon profit!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada