Pa negre amb llavors.
Orígen: Països nòrdics i alemanya.
Ingredients,
100 grs de farina integral de sègol 100 grs de farina integral d'espelta 100 grs de farina integral de blat normal 100 grs de flocs de sègol 100 grs de flocs de civada també, Un grapat de panses un grapat de nabius 5 albercocs secs, trossejats 2 cs de pipes de carbassa 2 cs de pipes de girasol 2 cs de lli 2 cs de sèsam 2 cs de llavars de roselles o chia. 1 cs = 1 cullera sopera i 1 cs de bicarbonat. també, 1 cp = 1 cullera postres 1 cp complerta, de pebre negre 2 cs complertes de canyella 1 cp de garam masala -opcional- 1 cs de sucre de coco, o de canya o de xarop d'etxevara. sal al gust i opcional, vinagre de poma 1 cs i aigua calenta. 600 ml. Mètode: Afegim totes les farines, llavors, fruites i fruits, les espècies, el sucre, la sal y el bicarbonat en un bol, i ho barregem. Hi afegim 600 ml d'aigua calenta. Ho barregem. Hi afegim el vinagre de poma (que és un activador del bicarbonat) Ho posem en un motlles que prèviament hem protegit amb un paper vegetal, i ho enfornem. El forn fred, li posem 200º i 66'minuts. I ja tenim el pa fet. Aquest pa dura de 4 a 6 dies embolicat en un drap de cuina, depenent de la temperatura i la humitat ambientals. Ideal per acompanyar amb un raig d'oli, o una presa de xocolata. Com fan els nòrdics, també, amb un troç de salmó fumat amb una salsa de mostassa i mel. En dí, deixeu anar la vostra imaginació. Molt bon profit!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada