Avui farem Paella "Parellada" per a dos.
Orígen aquesta paella: Catalunya 1902.
Ingredients:
12 gambes, 20 musclos, 20 rossellones, una sípia, un calamar i una rodanxa de Rap o lluç.
1/2 pit de pollastre.
Una tassa d'arròs (uns 180 grs)
Dues tasses de brou de peix.
1 ceba, 3 dents d'all, 1/2 pebrot verd i 1/2 pebrot vermell, i 2/3 tomàquets madurs.
Safrà, julivert i pebre vermell, si és fumat millor.
Un grapat de pèsols.
sal i pebre.
A més, pel caldo ens caldrà: pebre blanc, una llimona, un got d'aigua , un got de vi blanc i una fulla de llorer.
Anem a Cuinar:
Treiem les barbes dels musclos i els rentem.
Uns 20 musclos i 20 rossellones
Posem un got d'aigua a la cassola, afegim una fulla de llorer i un got de vi blanc, i
un raig de llimona i pebre blanc.
Bullim mig al vapor els musclos i les escupinyes fins que es obrin.
Tallem el pollastre i el daurem a la mateixa paella.
Posem un raig d'oli a la paella i afegim les gambes. Les fregim dos minuts.
Separem els caps i els fregim una mica més, per posar-los a l'aigua dels musclos per quan els colem.
Posem un raig d'oli i fregim el peix (Rap) dos minuts, i reservar.
Més tard afegirem l'espina i la pell a l'aigua dels musclos.
Tallem la sípia en quadrats.
Tallem el calamar en rodanxes. (Cal recordar que quan netegem els calamars hem de retirar el cartíleg interior.)
Posem oli de nou a la paella i fregim el calamar i la sípia, uns tres minuts.
Tallem i fregim una pastanaga, mitja ceba, un troç d'api i de porro, per al brou.
Colem l'aigua dels musclos i les escupinyes (rossellones)
Afegim les restes de les gambes i del peix.
Separem els musclos i les escupinyes de les seves closques.
Fregim les verdures i després les bullim 10/15 minuts a l'aigua dels musclos, amb els caps de les gambes i les restes de peix (si tenim peix de roca, molt millor). I salem .
Tallem el mig pebrot verd i el mig pebrot vermell en quadrats petits, tallem la ceba en cubs força petits, i piquem els tres dents d'all.
Afegim oli i fregim el pebrots, la ceba i l'all.
Ratllem tres tomàquets madurs.
Hi afegim una cullereta de pebre vermell, fumat millor.
Afegim el tomàquet, sal i pebre, al sofregit, i coem 3 minuts.
Xafem el peix i les restes de les gambes dins l'olla i colem el brou.
Afegim i barregem el calamar, la sípia i el pollastre al sofregit.
Afegim una tassa d'arròs, uns 180 grs, i barregem uns dos minuts.
Afegim els pèsols.
Afegim dues tasses del brou bullint, i courem l'arròs exactament 18 minuts.
(El doble d'aigua que d'arròs) (compte, amb l'arròs bomba és diferent)
Piquem all i julivert, i els afegim amb safrà a la paella.
Passats cinc minuts afegim les gambes, els musclos, les escupinyes i el peix.
No remenis la paella, pero ara sí que pots sacsejar-la amb compte!!!
Si cal,corregeix de sal.
Passats els 18 minuts de posar el brou bullent, retitem la paella i la deixem reposar 10 minuts tapada amb un drap de cuina.
Oh!!! No oblideu un got de vi blanc fred del Penedès!!!
Aquí teniu la deliciosa Paella "Parellada" tan fàcil de menjar!!!
Guarnim amb un troç de llimona i julivert picat.
Molt Bon Profit!!!
Nota: L'arròs ha d'ésser socarrat de sota. Aquesta mica de crosta al fons de la paellla
és la que li dóna el sabor autèntic.
Curiositats: La Paella es cuina a Catalunya i Múrcia desde el segle XVI, i la Paella "Parellada" ja es cita el 1902 a Barcelona.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada