Pastís de dàtil i coco.La Cuina d'en Jaume Jaume Camprubí
Ingredients,
1 cp = 1 cullera de Postres 1 cs = 1 cullera de Sopa 1 tassa = aprox. 250 ml / 1/4 l.
Part 1 (5 ingredients)
1. 1 tassa ben plena de dàtils trossejats.
2. 1 tassa d'aigua calenta
3. 1 cp bicarbonat de sodi
4. 3 cs de mantega sense sal (un dit o dos)
5. 1/2 o 3/4 cs de sal
Part 2 (10 ingredients)
1. 1 tassa de farina de tot ús
2. 1/2 tassa de farina integral
3. 1 sobre de llevat Royal
4. 1 tassa de sucre moré
5. 2 cp de vainilla
6. 1 ou gran o dos de petits, lleugerament batuts.
7. 1 cp de canyella
8. 1 cp de cardamom mòlt ratllat
9. 1 cp de nou moscada
10. 1 cp de gingebre
Final, La Cobertura, (6 ingredients)
1 1/2 / 3/4 de tassa de coco ratllat
2. 2 1/2 cs de mantega fosa, uns dos dits.
3. 2/3 de tassa de sucre moré
4. 2 cs de llet
5. Un pessic de sal
6. Un xorro d'anís.
Cuinem:
a. Els 5 Ingredients de la Part 1 es posen un pot i es bullen fins que els dàtits siguin cuïts, uns 10'minuts. Remenar sovint per a que no es cremi. Deixar atemperar.
b. Els 10 Ingredients de la Part 2 es remenen amb una espàtula en un bol. Primer el sucre, els ous i la vainilla, En un altre bol els secs, i després s'ajunten.
c. Barregem els ingredients de la Part 1 amb els de la Part 2 amb l'espàtula, deixant una pasta cremosa.
d. En un motlle circular, desmontable, que hem untat prèviament amb mantega i esposat farina, hi posem la barreja anterior.
e. Es precalenta el forn a 180 º C. i aleshores hi posem el motlle durant 25'minuts. No obrir el forn per a que no s'abaixi la temperatura i de retruc el pastís.
f. Quan faltin 5'minuts posem els ingredient de l'apartat 3 al foc. Uns minuts. Quan s'han integrat entre ells, i no deixant de remenar per a que no s'ens enganxin.
g.Als 25'minuts obrim el forn, i ràpit sense treure el pastís, o a mitges, hi posem la cobertura amb una cullera o ganivet, i es reparteix per sobre. Immediatament tanquem el forn i s'enforna de nou 13'minuts més.
Ja el tenim fer!
Es pot acompanyar de gelat de vainilla o crème fresh, i uns fulls de menta per a guarnir-ho.
Un té o un cafè i menjar-lo a mitja tarda amb els amics.
I només desitjar-vos molt bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada