Pastís de Pastanaga,
Orígen: Compartit, USA i Anglaterra
Ingredients,
Part 1.- 300 grs Oli de girasol 100 grs Sucre blanc 300 grs sucre integral de canya o coco 4 ous 1/2 cp sal Batre amb batedora fins que estigui integrat. Part 2.- 260 grs farina 2 cs canyella en pols, 1 cs gingebre, 1 cp clau mòlt, 1 cp nou moscada, 1cp cardamom: (jo trituro les espècies en gra amb un molinet de cafè.) 1 cp bicarbonat 1 sobre llevat Royal 400 grs pastanagues 120 grs panses petites 120 grs anous picats 1 una llimona, pell i suc. 1 raig de Rom. Remenar-ho tot amb una espàtula. Part 3.- Cobertura, 1 formatge mascarpone o l'equivalent en mantega 1 formatge filadelfia o d'untar 225 sucre llustre o glace. Si no en teniu moleu-lo en el molinet de cafè. Essència de vainilla i/o llima ratllada. (si poseu un formatge i una mantega la cobertura quedarà més dura, menys pastosa.) CUINEM: Part 1.- Ho batem to junt i ho reservem. Part 2.- Ratllem les pastanagues i la pell de la llimona. Fem suc de la llimona. Amb un curró piquem els anous. Molem les espècies que siguin en gra i les posem en un bol. reservem. Posem tots els ingredients de la part 2.- en un bol gran i els remenem amb una espàtula i reservem. MASSA,(1 + 2 ) Aboquem els ingredients de la part 2 sobre la part 1, en tres vegades. Remenem de baix cap a dalt per inflar la massa. ARA, untem el motllo amb mantega i l'enfarinem. i li aboquem la massa anterior. Precalentem el forn a 180º, s'hi posa el pastís 1,10 hores. COBERTURA, Quan el pastís està fred, hi posem la cobertura. Amb una cullera o espàtula hi barregem els formatges, el sucre, i si es vol llima o llimona ratllada. (Recordeu, si us agrada la cobertura més dura o consisten, ho heu de fer amb un formate i una mantega.) Quan hagi desenfornat el pastís, i ja s'ha refredat, es parteix pel mig i es posa la cobertura pel mig (gruixuda ja que el mateix pastís l'absorbeix i es més bonic que es vegi amb el tall) i posem la cobertura per dalt. Ho podem fer amb un ganivet mateix. Podeu guarnir-lo amb una branqueta de menta. I......, Molt Bon Profit!!!!!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada