Recepta Sopa Mulligatawny -Sabor complexe.
Orígen: Colònia anglesa a la Índia.
A cada llar que fan aquesta sopa la fan diferent, com passa amb els curris en general. El costum a la Índia és fer-la amb llentia vermella. Els llegums més els cereals menjats junts substitueixen la carn, ja que fan de proteína vegetal.
Aquest plat va esdevenir d'una interpretació d'un curri hindú que van fer les tropes angleses quan els seus soldats els demanaven sopa. El curri ben triturat amb caldo o aigua esdevindria aquest deliciós plat, al qual li van afegir el pollastre.
Ingredients:
Part 1.-
-Un raig d'oli -1 cp cardamom 1 cs = 1 cullera sopa
-1 Ceba gran picada -1 cp canyella 1 cp = 1 cullera postres
-2 dents d'all picats -1 poma trocejada
-2 pastanagues ratllades -1 cs curri madràs
-1 boniato mitjà ratllat -1 cp sucre de coco o morè
-1 porro-2 tomàquets sense pell (escaldar-los abans per treure-la)
Part 2.-
Per fer la pasta verda:
- 1 cp cilantre en gra o en pols - 1 cp domí en gra o en pols
- 4 cms de gingebre ratllat - 2 dents d'all
- una tassa de cilantre verd - una tassa de menta
- 1 cp cúrcuma - 1 cp pebre negre
- 1 cp curri madràs (preparat) - 1 3/4 l. d'aigua o caldo
Part 3.-
1/4 l de llet de coco
sal al gust
un raig de suc de llima o llimona
Part 4.-
100 grs. d'arròs
cilantre fresc.
Si no el feu vegetarià afegiu daus de pollastre passats per la paella, o bé compreu un pollastre a l'as, i l'esmicoleu amb els dits.
Part 5.-
Una cullerada de crème fraiche, o de Iogurt grec cremós.
cilantre verd
Cuinem!!!!!!!!
1.- Posem un raigd'oli a la cassola o a la paella. Afegir la ceba picada, el boniato tallat a trossos, la pastanaga ratllada i l'àpit tallat. Quan la ceba es torna transparent hi afegim el cardamom, la canyella, els porros i els tomàquets. Cuinar a foc mig 10'minuts més.
Remenar sovint, que no es cremi i s'enganxi. Aleshores afegir la poma, el curri madràs, i el sucre (aquest curri no és picant, si ho voleu afegiu-li aquí el xile que volgueu) Cuinar 2'minuts més, i si queda massa sec afegir-hi caldo o aigua. (el caldo pot ser vegetal si el plat el vegetarià, o de pollastre si no ho és)
2.- Fer una pasta veda amb: cilantre i comí en gra, que hem triturat abans, gingebre ratllat, all ratllat, cilantre verd, menta, cúrcuma, pebre negre en pols aigua o caldo, i curri madràs. (i si ho voleu un picant com el xile)
Ho triturarem tot. Ho aboquem a la primea cassola de les verdures i ho coem.
Afegim el caldo (de verdures o pollastre, o aigua) i la cúrcuma. Coem 30'minuts.
3.- Hi afegim la llet de coco i la sal. Es torna a triturar. Ho passem pel colador. S'hi afegeix el suc de llima o llimona, i el pollastre que hem cuinat prèviament a la paella a daus.
4.-Afegir l'arròs que hem bullit a part en aigua
5.- Servir en un plat fons o un bol, amb 1 cs gran de Crème Fraiche o Iogurt grec cremós, i decorem amb cilantre fresc.
Nota: Podem esperar a posar el pollastre a l'emplatat, i servir-lo individualment.
Posarem més o menys arròs o pollastre, depenent si és un primer plat o un plat únic.
Molt Bon Profit!!!!!!!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada