van fer un error en la propietat de la música de fons.
Orígen Tailàndia.
Orígen Tailàndia.
PASTA DE CURRI:
A.- Posem a la paella,
2 cs Coriandre
2 cs Comí
6 xiles secs
½ cs Cardamom
1 cs Fonoll
1 cs Canyella
½ cs clau
⅔ cp pebre negre
12 granes pebre blanc
Es torren a la paella a foc lent, sense oli. Dos minuts. Es pela el cardamom alliberant les llavors. Es deixa refredar i es mòlt.
B.- Posem a la paella,
¼ tassa d’all tallat a trossets
1 dit Galangal, tallat prim
½ tassa ceba vermella tallada a trocets
⅓ tassa citronel.la tallada a trocets
Es torren,
C.- Més,
1 cs pell de llima ratllada
1/2 cp de sal
4 arrels de cilantre a trossets
2 cp pasta de peix
i per compensar que hi posem menys xiles vermells, mig pebrot vermell.
A + B + C = barregem i es trituren o molen en un morter = Pasta de Curri.
RESUM: PER FER EL CURRI
3 cs de pasta de curri i una mica de llet de coco al Wok o paella. Quan deixa anar l'oli, afegir la carn trossejada. Coure primer fort i seguidament suau 1 hora, afegint el caldo i tapat.
Ara afegir la resta de llet,les patates i la ceba. (s'hauran de coure les patates, aprox. uns 25’minuts) Mentrestant hem afegit el tamarindo, sucre de coco, sal, cacahuets, llorer, anís estrellat, salsa de peix i pasta de gamba.
Guarnir amb cilantre fresc i ceba fregida.
Acompanyar amb arròs.
Ingredients del Curri,
3 cs de Pasta de Curri
un rajolinet d’oli vegetal
600 grs vedella a daus (demaneu al vostre carnisser per la més adient)
Aprox 500 ml llet coco
250 ml caldo carn o aigua
600 grs de patates
1 ceba gran
3 cs tamarindo
1 cs sucre de coco
1 cp sal
4 cs cacahuets
3 fulles llorer
3 anís estrellat
1 cs salsa de peix
1 cp de pasta de gamba
verdures extres opcionals : si ho voleu podeu posar 100 grs mongeta tendra cilíndrica,
8 xampinyons,
½ pebrot vermell a tires,
panotxes de blat de moro baby tallades a trossos.
Guarnir amb: Cilantre fresc, xalotes fregides i més cacahuets.
Acompanyar: amb arròs.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada