Pad thai de gambes
Ingredients,
per a dues persones
140 grs tallarines d'arròs
100 grs brots de soja
80 grs tofu dur
40 grs ceba tendra o cebollí
2 ous
2/3 xalotes
10 llagostins
2 cs camarons secs
2 cs rave en conserva
Més salsa Pad thai:
4 cs salsa peix,
4 cs sucre palma,
3 cs pasta tamarind,
1 cp xili torrat (o al gust)
Més per guarnir el plat:
llima,
cacahuets torrats,
xili torrat,
ceba freixida,
més cebollí.
Preparem els ingredients,
a.- Posem els tallarins d’arròs en remull durant 1 hora, o el que digui l’emvàs, a temperatura ambient.
b.- Tallem la ceba tendra o el cebollí aa trossos d’uns 2 cms.(només la part verda i més tendra).
Piquem la ceba i el rave en conserva.
Tallem el tofu a daus.
Pelem les gambes o els llagostins, treient al vena del mig i deixant la cua.
1.- Cuinem en un wok o paella un raig d’oli vegetal, i fregim els caps de les gambes i hi afegim un raig d’aigua, bullim i colem.
Fregim també les gambes i quan siguin gairebé fetes les retirem.
2.- Fregim el tofu, la xalota i el rave. Quan comencin a canviar el color afegim 1 minut més els camarons secs.
3.- Afegim els tallarins, ja hidratats. Anem-hi afegint aigua a mida que ens ho demanin, i es vagin
estovant.
4.- Posem el tamarind, el sucre, la salsa de peix, i el xile. I barregem.
5.- Apartem els tallarins i la salsa a un costat, i hi posem una mica d’oli i fregim dos ous. Els anem
trencant a mica que es van fent. Afegim els brots de soja, la ceba o el cebollí, les gambes i els cacahuets. Ho saltegem i servim.
Ho acompanyem de un troç de llima, cacahuets torrats, xili torrat i ceba fregida.
I molt bon profit!!!
A les rodalies de Barcelona ho trobareu tot a:
Supermercat Asiàtic Dong Fang
c. Balmes 6-8 08007-Barcelona
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada