Coca de Recapte,
Coca salada catalana
Ingredients,
Per la massa: 500 grs farina de força, 30 grs de llevat premsat, 250 ml d'aigua tèbia, 100 grs d'oli i sal. Per la Picada: les fulles d’un manat de pastanagues ecòlogiques , 15 grs fulles d'alfábrega, 70 grs avellana torrada, 2 alls, 100 grs oli, sal, pebre i sucre morè. Per la cobertura: la Picada verda anterior, 5 tomàquets tallats fins, 200 grs formatge de cabra, i avellanes torrades per sobre quan sigui cuita. Comencem fent la massa. En l’aigua tèbia hi posem el llevat premsat que hem esmicolat. Posem la farina en un bol gran, i la sal. Fem un forat amb la farina i aboquem l'aigua amb el llevat, treballem la pasta primer amb els dits, després amb les mans, fins que es desenganxi. Ara la traballem sobre el taulell. Fem una bola i tapem la massa 3 hores, en un ambient de 20 a 30º passades les 3 hores tornem a treballar la massa amb una mica d'oli i la dividiremsi la volem fer en porcions individuals.
i la deixem reposar tapada 30 minuts més.
Ja la tenim a punt per aplanar-la i fer la coca.
Ara fem la Picada de Pastanaga,
En un morter posem fulles de la pastanaga, alls,
l'oli, l' avellana, l'alfàbrega, sal, pebre i sucre morè.
Si us és més fàcil ho podeu triturar en una picadora elèctrica.
Ara la cobertura.
Estendrem la picada verda per sobre la coca en cru.
A sobre hi posem làmines de tomàquet,
i formatge de cabra esmicolat
I l'enfornem a 160º 30 minuts.
Cinc minuts abans de treure-la del forn, hi posem avellana picada per sobre.
Hem fet una segona coca quadrada amb ceba crua tallada en juliana, tomàquets tallats en rodanxes fines, carbassó en rodanxes rodones fines, i formatge de cabra. Li hem canviat a la picada les fulle
de pastanaga per només fulles d’alfàbrega, i li hem donat un puntet picant amb un polsim de xile.
Ha queda també boníssima!!!
Podeu fer la cobertura amb el que volgueu.
Pebrot, esbergínia i ceba, escalibats (tradicional)
amb xampinyons, amb carbassó, amb tonyina, amb olives,
amb botifarra, amb anxoves, pernil, amb sardina, amb gambes,...
a l'estil mediterrà, a l'estil hindú, a l'estil mexicà, ...
I res més que dir, que, MOLT BON PROFIT!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada