Sopa Tom Yum Kai o Tom Yum Gai, de Tailàndia.(Sopa de Coco i Pollastre de Tailàndia) Ingredients, 1 cs d’oli de coco ( o oli vegetal) 500 grs pollastre en trossos petits ½ ceba en juliana 1 ceba tendra esbiaixada 2 grans d’all (xafats i tallats) 2 xiles vermell (xafats) 2 dits galangal (tallat en làmines) 2 tiges de citronela (xafada i tallada en biaix) o,5 l de llet de coco o,5 l de caldo de pollastre 200 grs bolets d’ostra, palla o xampinyons. 2 cs sucre de coco 2 o 3 cs de salsa de peix suc de 1 llima 4 fulles de llima kaffir un grapat de tomàquets sherry un grapat de cilantre Procediment, Posar en un wok, amb l’oli de coco, la ceba en juliana, els alls, els xiles, un troç de galangal aixafat, un troç de citronela aixafada i deixar a foc mig 3 minuts. Afegir el caldo i la meitat llet coco, i 2 fulles kaffir, el galangal laminat, la ceba tendra en biaix, la citronela en biaix i deixar a foc baix 30 minuts. Treure el troç de galangal aixafat i la citronela aixafadad. Afegir la resta de llet de coco, el pollastre i les altre dues fulles de llima kaffir fins que el pollastre sigui cuït. 5 minuts més. Després afegim els bolets i els tomàquets sherry, i 5 minuts més. Per acabar hi posem el sucre, la salsa de peix, 2 minuts i apagarem el foc. Ara afegim el suc de llima. Guarnim amb cilantre i cebollí picats i el suc de llimona si no l'hem posat abans. I molt bon profit!!!
Sopa Tom Yum Kai o Tom Yum Gai, de Tailàndia.(Sopa de Coco i Pollastre de Tailàndia) Ingredients, 1 cs d’oli de coco ( o oli vegetal) 500 grs pollastre en trossos petits ½ ceba en juliana 1 ceba tendra esbiaixada 2 grans d’all (xafats i tallats) 2 xiles vermell (xafats) 2 dits galangal (tallat en làmines) 2 tiges de citronela (xafada i tallada en biaix) o,5 l de llet de coco o,5 l de caldo de pollastre 200 grs bolets d’ostra, palla o xampinyons. 2 cs sucre de coco 2 o 3 cs de salsa de peix suc de 1 llima 4 fulles de llima kaffir un grapat de tomàquets sherry un grapat de cilantre Procediment, Posar en un wok, amb l’oli de coco, la ceba en juliana, els alls, els xiles, un troç de galangal aixafat, un troç de citronela aixafada i deixar a foc mig 3 minuts. Afegir el caldo i la meitat llet coco, i 2 fulles kaffir, el galangal laminat, la ceba tendra en biaix, la citronela en biaix i deixar a foc baix 30 minuts. Treure el troç de galangal aixafat i la citronela aixafadad. Afegir la resta de llet de coco, el pollastre i les altre dues fulles de llima kaffir fins que el pollastre sigui cuït. 5 minuts més. Després afegim els bolets i els tomàquets sherry, i 5 minuts més. Per acabar hi posem el sucre, la salsa de peix, 2 minuts i apagarem el foc. Ara afegim el suc de llima. Guarnim amb cilantre i cebollí picats i el suc de llimona si no l'hem posat abans. I molt bon profit!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada