Pastís de Pasta Fina,
d’Albercoc, de Fruites del bosc, de Figues, de Poma, …
Ingredients,
- Pasta de full o pasta fullada feta a casa o comprada.
- 500/600 grs d’Albercocs o 4 plates de fruites del bosc,
o l’equivalent en qualsevol altre fruita.
- 40 grs mantega en tires o quadradets petits
- 4 cs sucre de coco, si no en teniu, sucre morè
- 2 cs sucre blanc
- 125 grs ametlla ratllada
- 3 cs farina blat de moro o Maicena
- 2 cs farina de tot ús
- un raig d’oli
Per fer l’almíbar,
3 cs sucre blanc
3 cs aigua
suc de llimona
(si el voleu espessir molt, afegiu-li un polsim de maicena.
Mètode,
Preparem els ingredients,
Tallem un cercle de paper vegetal per posar en la base del motlle (opcional)
Tallem els albercocs, o les fruites que tinguem
Posem tots els ingredients sobre la taula per no oblidar-ne cap.
Untem el motlle amb oli o mantega, posem el motlle i
untem el motlle amb oli o mantega
Hi aboquem la farina de tot ús, i retirem el sobrant, posem la pasta de full
a sobre i l’adaptem al motlle, tallan-li el sobrant.
Hi posem la meitat de la farina d’ametlla, també les 3 cs de farina de blat de moro
i la resta de la farina d’ametlla tot seguit.
Hi posem el sucre de coco, i si no en tenim sucre morè, i posem unes tiretes de mantega
i hi posem els albercocs, o les fruites del bosc, o les figues, o la poma, …
hi posem un polsim de sucre blanc a sobre i unes tiretes més de mantega.
Ho enfornem 35 minuts a 180º
Mentres tant, fem l’almíbar. Posem a bullir el sucre, l’aigua i el suc de llimona.
Hi ha qui el vol més espès i hi posa també un polsim de maicena.
Quan estigui una mica reduit, es deixa refredar i es reserva.
Quan treiem el pastís del forn, el podem pintar amb l’almíbar.
Es serveix amb crema agre o Crème Fraîche, decorada amb unes fulles de menta.
I Molt Bon Profit!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada