Amanida tailandesa de Mango madur i Gambes. Ingredients: Per a quatre persones, 12 gambes (a la planxa) pelades. 1 mango madur en talls. (o 1 1/2) 1 ceba vermella en juliana 1 tassa de cilantre fresc picat 1 tassa de menta fresca picada 2 cebetes tendres en rodanxes esbiaixades 1 ceba tendra en juliana 2 cs de cacauets torrats picats o d'anacards. 1 cs de sèsam torrat 2 xiles vermells sense llavors tallats a rodanxes 1 cp de xile sec torrat i triturat´ 1 tassa de tomàquets cherry tallats a quarts 1 cs d'oli d'oliva 6 -8 fulles de llima kaffir (si no en teniu poseu-hi pell de llima ratllada) Un pessic de pebre negre 2 - 3 cullerades de ceba fregida i Salsa Thai: 3 cs suc de llima 3 cs de salsa de peix 3 cs de sucre de coco o morè 2 cs d'aigua Muntem l'amanida: Primer preparem els ingredients, Fregim les gambes i reservem. Tallem el mango i reservem. Tallem la ceba vermella en juliana i la posem en remull en aigua gelada i sal 10 minuts per a que perdi la fortor. Piquem el cilantre i la menta. Tallem l'all tendra en rodanxes esbiaixades i la ceba tendra en juliana. Piquem els cacauets torrats sense sal i reservem. Treiem les llavors dels xiles vermells i els tallem en rodanxes. Tallem els tomàquets cherry a quarts. Treiem el nervi de les fulles llima Kaffir i les tallem a tiretes.
- Si no tenim el xile vermell sec, triturat i torrat, ho fem. Agafem un xile sec, li treiem les llavors, el posem al molinet de cafè i el triturem. Tot seguit el posem a la paella sense oli i el tenim un minut per a que es torri, vigilant que no es cremi.
- Salsa thai, simplement barregem les 3 cs de suc de llimona, 3 cs de salsa de peix, les 3 cs de sucre de coco o morè i les 2 cs d'aigua.
Posem tots els ingredients en una plata gran: el cilantre i la menta, la ceba vermella escorreguda i la ceba tendra, l'all tendra, el mango, els cacauets, el sèsam, el xile vermell fresc, el xile vermell torrat triturat, els tomaquets, l'oli, les fulles de llima o la pell de llima ratllada, el pebre negre, la ceba fregida i 4 cs de salsa thai. I Barregem amb les mans.
Quan servim l'amanida acompanyarem de:
una salsera amb salsa thai,
un platet amb cacahuet torrat picat
un tall de llima
un platet amb xile sec torrat
i un platet amb ceba fregida.
Per si algún convidat vol algún ingredient extra.
I....Molt Bon Profit!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada