Fish Moolie Ingredients, x4p 500 grs.Rap o Bacallà, tallats en daus de 3 cms., 1 cp sal, 50 grs coco ratllat, 6 escalunyes o cebes petites, 6 ametlles picades, 3 grans d'all, 2,5 cm gingebre pelat i tallat a rodanxes, 2 tiges citronela, 3 cp cúrcuma mòlta, 3 cs oli vegetal, 2 llaunes coco, 1-3 bitxos o xilis frescos, suc de llima, sal d'escates, pebre negre, cebollí fresc, per a guarnir arròs Basmati. opcionals: 1 cs tamarindo, 1 cp mostassa, 1 branca canyella, 1 cp cardamom i 1 cp fonoll) L'acompanyem amb arròs Basmati Procediment, Tallem el peix en trossos de 2,5 x 2,5 cms aproximadament. Els posem en un plat i els salem, li posem el suc de llima, 1 cp de cúrcuma(1) i 1 cp de pebre negre, i deixem macerar. 20 minuts. Torrem el coco ratllat en un wok o paella fins que quedi cruixent. a foc mitjà i fins que quedi daurat, sense deixar de remenar. Triturar-lo fins que quedi una pasta oliosa, afegint-hi 1 cp cúrcuma (2), i reservar. Picar les escalunyes, les ametlles, els alls i el gingebre, i els últims 5 cms de les dues citroneles, la part blanca. S’ha de fer una pasta i li afegim 1 cp cúrcuma (3). Reservem la resta de les tiges de citronela. Opcional: Calentar sense oli, 1 branca canyella, 1 cp cardamom, 1 cp fonoll i 1 cp de mostassa ( o 2 cp de Garam Masala que posarem després de la llet de coco)
Afegir l'oli en un wok, i quan sigui calent afegir la ceba sense daurar-la. (Afegir les espècies torrades.)
Incorporar la llet de coco i portar-ho a ebullició no deixant de remenar.
Afegir els daus del peix, la majoria del bitxo o xili a rodanxes , i les tiges de citronela que hens han quedat. I els tomàquets sherry. ( i opcional, 1 cs pasta de tamarindo) Ajustar el condiment. 4 minuts. (no remoure, que no es desfaci el peix) (tapat)
Incorporar la pasta de coco, 2 minuts més, ja no bullint, sols calent.
i treure la tija de citronela (opcional)
Montem el plat posant-hi bitxo o xili i cebollí.
I servim acompanyat d'arròs Basmati
I sols queda per dir, Molt Bon Profit!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada