Bacallà amb salsa de curri verd tailandèsIngredients, 400 grs bacallà, 125 ml curri verd, 250 ml llet coco, 3 patates tallades primes i enfornades 25 minuts a 180º., 6 xampinyons Portobello, 1 llima, cebollí, 1 o 2 ous, 1 cs farina de tot ús, 1 cs farina de blat de moro i 1/2 cp de llevat, i oli vegetal. Cuinem, 1.- Posem les patates tallades en rodanxes primes i les enfornem a 180º 25 minuts. I les Reservem. 2.- Fregim es 125 ml de la Pasta de curri verd que teníem reservada amb 1 cs d'oli vegetal. Hi afegim 250 ml de llet de coco, i remenem. Deixem reduïr, i Reservem. 3.- Fregim, amb poc oli, els xampinyons Portobello que hem tallat en làmines gruixudes,i que quedi torradet. 4.- Fregim, en oli vegetal, els talls de bacallà que primer hem passat per la pasta de farina i ou. ( 1 cs de farina tot ús, més 1 cs de farina de blat de moro, més 1/2 cp de llevat). Si ho preferiu, podeu posar-ho primer en farina i després en ou per separat. 5.- Muntem el plat, Posem un coixí de patates laminades, dos o tres per tall de bacallà, hi posem el bacallà a sobre, posem els xampinyons a sobre del bacallà i la salsa al voltant del plat. Guarnim el plat amb cebollí i cilantre fresc. Si el plat a perdut escalfor, el podeu posar 2 minuts al forn abans de servir-lo. Com fem la Pasta del Curri Verd? En un pot hi posem tots els ingredients que detallaré a continuació, els triturem fent una pasta fina i verda ( els tailandesos ho fan amb el morter). Com que la barreja serà molt més del que necessistem, la repartirem en pots petits i els posarem al foc, al bany maria, per properes vegades que ho necessitem. (ho guardarem millor a la nevera). Ingredients, 1,5 cs oli vegetal, 5 cms gingebre ratllat, 2 tiges de citronela ratllada, 3 cms de galangal ratllat, 1/2 got d'arrel i de fulla de cilantre, 1/2 got de fulla d'alfàbrega, 6 grans d'all, 4 xiles verds sense llavors, 1 cs de cumí mòlt, 1 cs de sucre de coco o morè, 1/4 l de llet de coco, 3 o 4 escalunyes picades o una de f igueres gran, 1 cs de pebre blanc, 1 cs de coriandre en pols, 1 pell de llimona i el seu suc, 6 cs de salsa de peix i 3 cullerades de pasta de gamba. (si no esteu acostumats a aquests gustos, reduiu a la meitat la salsa de peix i la pasta de gamba.) Com dessalem el bacallà? Si no comprem el bacallà remullat, ho haurem de fer nosaltres. hem de posar el bacallà en aigua en un pot gran, que quedin coberts d'aigua, millor tapat. Li canviarem tres vegades l'aigua, per exemple, cada dos dies. (si ho necessiteu abans ho podeu fer cada dia) Un cop canviada l'aigua la tercera vegada ja el podreu utilitzar.
Bacallà amb salsa de curri verd tailandèsIngredients, 400 grs bacallà, 125 ml curri verd, 250 ml llet coco, 3 patates tallades primes i enfornades 25 minuts a 180º., 6 xampinyons Portobello, 1 llima, cebollí, 1 o 2 ous, 1 cs farina de tot ús, 1 cs farina de blat de moro i 1/2 cp de llevat, i oli vegetal. Cuinem, 1.- Posem les patates tallades en rodanxes primes i les enfornem a 180º 25 minuts. I les Reservem. 2.- Fregim es 125 ml de la Pasta de curri verd que teníem reservada amb 1 cs d'oli vegetal. Hi afegim 250 ml de llet de coco, i remenem. Deixem reduïr, i Reservem. 3.- Fregim, amb poc oli, els xampinyons Portobello que hem tallat en làmines gruixudes,i que quedi torradet. 4.- Fregim, en oli vegetal, els talls de bacallà que primer hem passat per la pasta de farina i ou. ( 1 cs de farina tot ús, més 1 cs de farina de blat de moro, més 1/2 cp de llevat). Si ho preferiu, podeu posar-ho primer en farina i després en ou per separat. 5.- Muntem el plat, Posem un coixí de patates laminades, dos o tres per tall de bacallà, hi posem el bacallà a sobre, posem els xampinyons a sobre del bacallà i la salsa al voltant del plat. Guarnim el plat amb cebollí i cilantre fresc. Si el plat a perdut escalfor, el podeu posar 2 minuts al forn abans de servir-lo. Com fem la Pasta del Curri Verd? En un pot hi posem tots els ingredients que detallaré a continuació, els triturem fent una pasta fina i verda ( els tailandesos ho fan amb el morter). Com que la barreja serà molt més del que necessistem, la repartirem en pots petits i els posarem al foc, al bany maria, per properes vegades que ho necessitem. (ho guardarem millor a la nevera). Ingredients, 1,5 cs oli vegetal, 5 cms gingebre ratllat, 2 tiges de citronela ratllada, 3 cms de galangal ratllat, 1/2 got d'arrel i de fulla de cilantre, 1/2 got de fulla d'alfàbrega, 6 grans d'all, 4 xiles verds sense llavors, 1 cs de cumí mòlt, 1 cs de sucre de coco o morè, 1/4 l de llet de coco, 3 o 4 escalunyes picades o una de f igueres gran, 1 cs de pebre blanc, 1 cs de coriandre en pols, 1 pell de llimona i el seu suc, 6 cs de salsa de peix i 3 cullerades de pasta de gamba. (si no esteu acostumats a aquests gustos, reduiu a la meitat la salsa de peix i la pasta de gamba.) Com dessalem el bacallà? Si no comprem el bacallà remullat, ho haurem de fer nosaltres. hem de posar el bacallà en aigua en un pot gran, que quedin coberts d'aigua, millor tapat. Li canviarem tres vegades l'aigua, per exemple, cada dos dies. (si ho necessiteu abans ho podeu fer cada dia) Un cop canviada l'aigua la tercera vegada ja el podreu utilitzar.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada