Indian Dhal Soup
(Sopa Índia de Llenties)
Ingredients
250 g de llenties grogues,
800 ml d'aigua o brou vegetal
1 cullerada sopera de cúrcuma mòlta
1 cullerada de ghee o mantega o bé oli d’oliva.
1 cullerada sopera de llavors de comí
1 cullerada sopera de llavors de mostassa
1 ceba picada ben fina
4 -5 grans d'all ratllats
3 - 4 dits de gingebre fresc ratllat
1/2 cullerada de sal
1 cullera de postre de coriandre mòlt
1 cullera de postre garam masala
1,5 culleres de postre xile sec en pols.
2 o 3 xiles verds frescs. Si ho vols menys picant pots posar pebrot vert italià tallat a daus ben petits o meitat xile meitat pebrot verd.
1 cullera de fulles de curry
2- 3 tomàquets ratllats.
el suc d’una llima o llimona
1 llauna de coco.(si és llet de coco natural sense sucre afegit afegir una cullerada de sopa de sucre de coco).
Per a guarnició:
Coriandre fresc
ceba fregida (opcional)
(si no es posa coco, es pot posar una bona cullerada sopera de “créme fraiche”.
Instruccions
Netejar, remullar i bullir les llenties.
Passar les llenties amb un colador.
Esbandiu-les amb aigua algunes vegades.
Remullar les llenties en aigua durant unes 3-4 hores.
Porteu l’aigua a ebullició. Afegiu les llenties a l’aigua bullent, i després reduïu
a foc lent. Afegiu una culleradeta de pols de cúrcuma.
Nota: Deixar les llenties un pel crues, quan les barregis amb la sopa s’acabaran de coure.
Es pre-couen al gust, Jo prefereixo que no es desfacin.
Si són bermelles amb 5 minusts n’hi ha prou, i cinc minuts més després quan barregem. Total será 10 minuts.
Amaniu el dahl amb sal.
Fregiu les espècies:
Fondre la ghee, l’oli o la mantega en un cassó. (una cullera sopera)
Afegiu les llavors de comí juntament amb les llavors de mostassa negre, i quan les llavors de mostassa crispeixen (retirar)
Fregir la ceba picada i salteu-la fins que quedi lleugerament daurada i translúcida.
A continuació, afegiu l’all picat i el gingebre. Dos minuts després afegiu els tomàquets ratllats, i el xile verd o el pebrot verd italià.
Afegiu les llavors anteriors, el cumí i la mostassa.
Quan estigui tot integrat, …
Afegiu el coriandre mòlt, el garam masala, les fulles de curry i el pols de xile o el xile vermell fresc trosssejat. Barrejat bé. Afegir el caldo vegetal. (si no ets vegà pot ser de pollastre)
Afegir les llenties vermelles fins que s’hagin acabat de coure.
Cuinem més uns minuts fins que es faci homogeni.
Guarniu amb una cullerada de crème fraiche o iogurt grec, (si no ets vegà), unes cebes a daus petitets fregides i fulles fresques de coriandre, al gust.
S’acompanya d’arròs Basmati.
Molt Bon Profit!
Fricandó (Vedella amb moixernons). Ingredients, - 1 k de llata de vedella, tallat fí. Bolets: moixernons secs, hidratats amb aigua tèbia o caldo dues hores abans. - 2 cebes grans ben picades més un all - 2 tomàquets ratllats i colats, sense llavors, millor - 1 copa de vi blanc - 1 copa de vi ranci o brandi - 1 farcell de ½ canyella, farigola, romaní i 2 claus o clavells. - 2 fulles de llorer - pebre negre - oli d'oliva - 750 ml aprox., de caldo millor que d'aigua i sal - i una picada: 6 ametlles torrades, 6 avellanes torrades, 1 cs pinyons, 2 grans d'all, julivert tendre i dues galetes un carquinyoli. Cuinem el Fricandó, a.- Posem els moixernons en caldo o aigua, i els tenim dues hores hidratant-se. b.- Pebrem i enfarinem la carn, l'enfarinem i la fregim a foc fort. Només volem sellar-la una mica per fora. La reservem. c.- Colem l'oli de la carn i el colem, i hi retornem el que ens calgui per a fregir la ceba trinxada i un gra d'all. Ho tindrem a foc mig bai...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada