La Moussaka de l'Effie Ingredients, -1 ceba gran, 2 grans d'all, 500 grs de carn picada (meitat de xai, meitat de vedella), 1,5 cp d'orenga, 1/4 cp de nou moscada, Sal al gust, 1/2 cp de pebre negre, 1 fulla de llorer, 400 grs tomàquet en conserva, 2 cs de pasta de tomàquet, 2 - 3 cs d'oli d'oliva, 1 branca de canyella, 2-3 claus d'olor mòlts. -3 esbergínies, 3 patates, 6 cs d'oli d'oliva. -75 grs mantega sense sal, 1/3 tassa de farina (uns 80 grs), mig litre de llet fresca o sensera. -Formate parmesà i 200 grs de formatge per a fondre. Cuinem, 1.-Piquem la ceba i els alls. Posem la ceba a la paella a foc mig amb un raig d'oli d'oliva, i quan ja es faci translúcida hi posem l'all. Total uns 8 minuts. Tot seguit afegim la canyella, els claus d'olor, la sal i el pebre negre. Barregem bé i hi posem la carn de xai i de vedella, i coure fins que sigui cuita. Amb una pala de fusta l'anem esmicolant, ha de quedar molt solta. Afegim la pasta de tomàquet i la integrem amb la carn, i un minut més tard hi posem el tomàquet tallat en daus petits, l'orenga i una fulla de llorer. Ho fem coure 45 minuts, primer tapat i a l'última part destapat per a que perdi humitat. 2.-Preparem les esbergínies (albergínies) i les patates. Tallem les patates en rodanxes fines, d'uns 0.4 - 0;5 mm. Escalfem el Forn a 200 º. Rentem i tallem les esbergínies en talls de 2 cms de gruix. No penseu que és massa, ja que després del forn s'aprimen molt. Les posem en una reixeta de forn i els hi posem sal als dos costats i les freguem amb els dits. Les deixem reposar 20 minuts per a que perdin aigua, ja que no volem que la Moussaka ens quedi aiguada. Les esbandim amb aigua freda. de l'aixeta mateix, i les eixuguem amb paper de cuina. Les untem amb oli per les dues bandes i les posem al forn a 180 º uns 25 minuts. Aprofitem també per posar-hi les patates, que hem posat en lla safata que utilitzarem per a fer la Moussaka, però primer també les untarem amb oli. Vigilem que es couen fins que siguin toves perdò que no es desfacin. -Beixamel, Fonem la mantega a foc baix en un pot i que es fongui. Hi posem la farina i es barreja, la farina s'ha d'escalfar i no fregir. Es remena sense parar afegint-hi la llet, primer poca i després la resta. Si posa la nou moscada, la sal i el pebre blanc. Es continua remenant fins que notem que ja s'espessa. Retirem del foc. Muntem la safata, Una capa de patates sobre la safata del forn i hi posem parnesà ratllat a sobre. Tot seguit hi posem una capa d'esbergínies. Hi posem la carn picada i finalment la beixamel. Hi posem a sobre el formatge ratllat per a fondre que preferim i ho tenim al forn, millor el gratinador per a daurar-lo uns 15 minuts. Un cop rossejada, la treiem i la deixem reposar 15 minuts més. I ja la podem servir. Si en tenim, guarnim el plat amb unes fulles d'orenga fresca. I.....Molt Bon Profit!!!
La Moussaka de l'Effie Ingredients, -1 ceba gran, 2 grans d'all, 500 grs de carn picada (meitat de xai, meitat de vedella), 1,5 cp d'orenga, 1/4 cp de nou moscada, Sal al gust, 1/2 cp de pebre negre, 1 fulla de llorer, 400 grs tomàquet en conserva, 2 cs de pasta de tomàquet, 2 - 3 cs d'oli d'oliva, 1 branca de canyella, 2-3 claus d'olor mòlts. -3 esbergínies, 3 patates, 6 cs d'oli d'oliva. -75 grs mantega sense sal, 1/3 tassa de farina (uns 80 grs), mig litre de llet fresca o sensera. -Formate parmesà i 200 grs de formatge per a fondre. Cuinem, 1.-Piquem la ceba i els alls. Posem la ceba a la paella a foc mig amb un raig d'oli d'oliva, i quan ja es faci translúcida hi posem l'all. Total uns 8 minuts. Tot seguit afegim la canyella, els claus d'olor, la sal i el pebre negre. Barregem bé i hi posem la carn de xai i de vedella, i coure fins que sigui cuita. Amb una pala de fusta l'anem esmicolant, ha de quedar molt solta. Afegim la pasta de tomàquet i la integrem amb la carn, i un minut més tard hi posem el tomàquet tallat en daus petits, l'orenga i una fulla de llorer. Ho fem coure 45 minuts, primer tapat i a l'última part destapat per a que perdi humitat. 2.-Preparem les esbergínies (albergínies) i les patates. Tallem les patates en rodanxes fines, d'uns 0.4 - 0;5 mm. Escalfem el Forn a 200 º. Rentem i tallem les esbergínies en talls de 2 cms de gruix. No penseu que és massa, ja que després del forn s'aprimen molt. Les posem en una reixeta de forn i els hi posem sal als dos costats i les freguem amb els dits. Les deixem reposar 20 minuts per a que perdin aigua, ja que no volem que la Moussaka ens quedi aiguada. Les esbandim amb aigua freda. de l'aixeta mateix, i les eixuguem amb paper de cuina. Les untem amb oli per les dues bandes i les posem al forn a 180 º uns 25 minuts. Aprofitem també per posar-hi les patates, que hem posat en lla safata que utilitzarem per a fer la Moussaka, però primer també les untarem amb oli. Vigilem que es couen fins que siguin toves perdò que no es desfacin. -Beixamel, Fonem la mantega a foc baix en un pot i que es fongui. Hi posem la farina i es barreja, la farina s'ha d'escalfar i no fregir. Es remena sense parar afegint-hi la llet, primer poca i després la resta. Si posa la nou moscada, la sal i el pebre blanc. Es continua remenant fins que notem que ja s'espessa. Retirem del foc. Muntem la safata, Una capa de patates sobre la safata del forn i hi posem parnesà ratllat a sobre. Tot seguit hi posem una capa d'esbergínies. Hi posem la carn picada i finalment la beixamel. Hi posem a sobre el formatge ratllat per a fondre que preferim i ho tenim al forn, millor el gratinador per a daurar-lo uns 15 minuts. Un cop rossejada, la treiem i la deixem reposar 15 minuts més. I ja la podem servir. Si en tenim, guarnim el plat amb unes fulles d'orenga fresca. I.....Molt Bon Profit!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada