Rotllets de Peix Espasa a la Siciliana, Hi ha quasi tants tipus de rollets de peix espasa com a casa els tenim de croquetes. Aquest només en són dos exemples. Ingredients i recepta, Rotllets amb Pistatxos o Festucs: Talls de peix espasa, de 2-3 ml, es pot aplanar amb una massa de carn si és més gruixut. 1.- En un Bol posem: -Una ceba picada i fregida -3 cs Pa ratllat -1 cs ametlles mòltes -1cs panses -1 cs pinyons -suc ½ llimona -un pessic de sal -un pessic de sucre -1 cs d’oli -1,5 cs Pistatxos picats i Oli d’oliva per a arrebossar. Un cop fregida la ceba, en una paella, i quan està tova hi afegim la resta dels ingredients del bol, y ho tenim un minut. 2.- Estenem el peix i l’hi posem el farcit, i el tanquem amb un pinxo de barbacoa. Els fem de tres en tres separats per una fulla de llorer. 3.- Untem els tres rotllets amb oli i els passem per pa ratllat i pistatxos. 4.- S’enforna 8 minuts a 200º, depenent del gruix. Jo li he fet 6 minuts a 200º i 3 de gratinador. Es posa un polsim de sal gruixut, un raig d’oli d’oliva i una branca de julivert. En aquest plat jo l’he acompanyat d’arròs bullit, una salsa de tomàquet i ceba, i julivert, però ho poseu acompanyar d’amanida, o simplement com a aperitiu, sols. Rotllets Cítrics: Tallem igualment el peix espasa en talls de 2 a 3 ml. 1.- En una paella hi posem la ceba picada i un rajolí d’oli, i la fregim. Quan sigui tova hi afegim el pa ratllat, 3 cs, el suc d’una llimona, 1 cs de panses, 1 cs de pinyons, alfàbrega, sal i pebre, i ho tindrem un minut més. 2.- Estenem el peix i hi posem el farcit i el tanquem amb un pal de barbacoa. De tres en tres, i separats per una rodanxa de taronja i una de llimona. Ho untem amb oli. Ho tindrem 6 minuts al forn, a 200º i 3 minuts més de gratinador. A part d’aquests dos tipus de rotllets, els siciliants també i posen tàperes, olives, anxoves, vi blanc, julivert, herbes aromàtiques diverses, … Trobeu el vostre Involtino al vostre gust, i feu Involini per als vostres amics.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada