Pollastre Dragó, Indo-Chino
Ingredients, x 2 persones
A.-300 grs pit de pollastre, 3 cs blat de moro, 3 cs farina tot ús, 1/2 cp sal, 1/2 cp pebre negre, 1/2 cp xili en pols i un ou.
B.- Oli, 1 cs anacards, 4 grans d'all, 2 cms de gingebre, 1 anís estrellat, 2 cs branca d'api, 2 xilis secs en trossos (sense llavors),1 Ceba vermella en juliana, 1/2 pebrot verd (i/vermell),1/2 copa d'aigua, 1/2 cp xili en pols, 1 cs soja, 1 cs mel, 1 cs fulles d'api, 1 1/2 tomàquet concentrat, 1 cs cebolleta xina o cebollí, 1 cs llavors de sèsam.
Cuinem,
a.- Tallem el pollastre a tires i aquestes per la meitat.
b.- En un bol hi posem 3 cs de blat de moro, 3 cs farina tot ús, 1/2 cp de sal, 1/2 cp de pebre negre, 1/2 cp de xili en pols, i un ou o aigua que ho lligui. Ha de quedar una crema.
c.- Posem les tires de pollastre a la crema deixem reposar 15 minuts, i el fregim amb força oli vegetal, 3 dits al wok. Quan sigui cruixent, retirar i posar sobre paper de cuina per retirar l'excés d'oli. Podem fer la doble cocció. (Quan sigui fred, tornem a fregir igual i quedarà cruixent).
d.- Si els anacards no són torrats els torrem en una paella.
e.- Posem un raig d'oli a la paella i posem l'all ratllat, el gingebre ratllat, l'anís estrellat, 2 cs d'api (tronc), 1 ceba a trossos, en juliana gruixuda, i 1/2 pebrot verd/vermell en tires.
f.- Quan sigui cuit, afegir 1/2 copa d'aigua, 1 1/2 cs de tomàquet concentrat, 1/2 cp de xili en pols, 1 cs de mel, 1 cs fulles d'api picades, i 1 ceba tendra picada o cebollí.
g.- Un cop integrat hi afegim el pollastre i que tots els ingredients quedin ben integrats. (si és massa sec, afegir un polsim d’aigua) Ho probem i si és poc picant hi afegim salsa de xile o pols de xile torrat, al gust
h.- Afegir els anacards, 15 segons i apaguem el foc.
Guarnim amb llavors de sèsam i cebollí picat.
I res més a dir, que… Molt Bon Profit!
Una mica d'història : Un dragó de Calcuta
Conta la història que el Pollastre Dragó té un rerafons hindú pels seus sabors, i n'hi ha un de xinès pel picant i fregit.
Molts plats d'orígen mixte, indo-xinès, es van originar al barri xinès de Calcuta, on la comunitat de comerciants xinesos treballava en curtiduries i va obrir diversos restaurants.
El Pollastre Dragó possiblement fou creat per la comunitat Hakka quan es va establir a Calcuta, diu la llegenda.
El Pollastre està fregit en una barreja perfecta de pollastre tendra, aromatitzat, amb un toc dolç, i cruixent.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada