Croquetes de Bacallà,
Ingredients,
1 Ceba gran
Oli de Girasol per fregir la ceba
200/250 grs de bacallà,
Pebre negre, ½ cp
65 grs de mantega
1 litre de llet
160 grs de farina
all i julivert.
Cuinem?
Fregir la ceba tallada en juliana petita, o picada, al gust,
Ha de quedar transparent.
Si afegeix el bacallà sec esmicolat, remollat i escorregut,
o si ja fós dessalat solament esmicolar-lo.
Si posa la mantega, 65 grs, i quan sigui fosa, la llet, mig litre.
Deixem bullir 5 minuts.
Tot seguit hi aboquem la farina. I no deixem de remanar.
Quan la farina está cuita, i aboquem la resta de la llet.
Quan tenim una crema de nou, hi afegim l’all i el julivert, ben
picats. I remenem.
Es deixa reposar i refredar. Tapem amb film, no volem que es faci
una costra a sobre.
Posem la pasta a la nevera fins quan l’hagim d’utilitzar.
Com més freda, més fàcil de manipular.
N’agafem un tros, en fem una botifarra, la tallem a trossos més o menys
iguals i en fem boletes. Les passem per ou i pa ratllat, i sobre el taulell
de la cuina amb pa ratllat a sobre les fem rodar per fer-les allargades.
Les fregirem amb oli, millor vegetal, molt calent, i que cubreixi tota la
croqueta, ja què no ens volem arriscar a que s’ens obrin. Millor no omplir
la paella de croquetes, menys surten millor.
El Secret de la Mare Maria és posar un ou immediatament després de l'all i el julivert, i obtindrás un extra. No ho digueu a Ningú!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada