Pastís de Formatge "Casa HOM".
Pastís de Formatge amb Panses, i amb salsa de Cireres. Ingredients per a la BASE del pastís, 200 gr galetes Digestive, 50 grs de Sucre, 100 grs de mantega fosa i un pessic de Sal - Barregem les galetes triturades amb el sucre i la sal, i quan estiguin ben integrades hi afegim la mantega fosa. I ho estenem a la base del motlle. - Ho posem a la nevera, i quan es refredi es tornarà compacta. Si ho voleu fer amb una base de pasta Brisa també us quedarà molt bo, o inclús sense base, directe el formatge, però aleshores no munteu les clares, ja que voldríem que ens quedi més compacta. Ingredients del propi pastís, 300 grs de Formatge de Philadelphia 300 grs de Mató 200 grs de Formatge de Ricotta 6 ous, 80 grs de maizena, 180 grs de sucre, i 100 grs de panses,vainilla i pell ratllada de llimona. Enfornar 1 hora a 165º amb ventilador, però els 20' primers 175º sense ventilador. -1/.Barrejar els rovells amb el sucre i la maizena, la pell de llimona i la vainilla. 2/.Barregem tots els formatges, i 3/.a part muntem les clares. Batem el primer i el segon per integrar-los, i després les clares muntades amb espàtula. (El secret per a que no s'enfonsin les panses us el trobareu més abaix.) Aquest pastís menjat de un dia per un altre és boníssim, ja que conserva la esponjositat, si el deixeu dos o tres dies a la nevera, es farà més dens, molt millor per a tallar. Casa Hom, (o Matias Hom) carrer Provença/Viladomat Després de 70 anys ha tancat les seves portes a l'esquerra de l'eixample de Barcelona. Una Xarcuteria Gourmet amb "menjar per endur" de referència de les primeres de la ciutat, en la què una de les seves especialitats, que també va vendre industrialment arreu de Espanya, va ésser aquest pastís de formatge. Un Pastís que segueix la tradició europea dels pastissos de formatge. I aquesta és la seva herència. (Aquesta recepta té petites variacions de l'original, però l'ànima no canvia pas). Dades Interessants, 1.- Per fer un pastís de formatge necessitem un equilibri entre formatge i greix. El formatge pot ésser mató, ricotta, quark, mascarpone,..(formatges amb poc greix), i també pot ésser el Philadelphia formatge amb un 60% de greix. Per fer un bon pastís hem de mantenir l'equilibri, i si no poseu Philadelphia heu de posar nata o crema de llet. També podeu jugar amb el iogurt grec o crème fraîche. Cada barreja que feu us donarà diferents matisos de sabor. També hi podeu posar formatge Brie o Roquefort en crema, si us agrada el gust més fort, però aleshores ja no és pastís de formatge tradicional, però també està molt bo. 2.- No cal que munteu massa les clares, no cal que siguin a punt de neu. Si ho imfleu s'apujarà la massa i després s'abaixarà. Això no és precisament dolent però tot depen de la textura final que volgueu. Experimenteu i proveu-ho de les dues formes. 3.- Què fer per a que no s'ensorrin les panses? Les posarem en remull en Brandi 2 hores, les premem i les reservarem. Com la massa a la nevera s'haurà endurit, no serà tant líquida, ja no baixaran tant de pressa. Malgrat tot no posarem les panses a la massa fins que aquesta no sigui al motlle. Les posarem per sobre i amb el dit ho remenarem just que es cobreixin. Agraïments, Maties Hom i germanes Ana Maria, Maite i Núria Hom, els quals ens han compartit aquesta recepta de la família, "Made in Barcelona", per a que tots la podem disfrutar. Música : Party Walz de Sir Cubworth de Biblioteca de Youtube Studio ... lacuinadenjaume.blogspot.com 2021
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada