Bacallà amb muselina d’all i oli Ingredients, 4 talls de bacallà dessalat 1 o 2 cebes grans 2 o 3 patates mitjanes Oli, all i ou, Farina 8 pastanagues primes, 8 o 12 xampinyons grans 8 o 12 pebrotets verds. Sal i pebre negre. Cuinem, 1.- Posem a bullir les patates senceres amb pell, a foc baix. També podem tallar-les en rodanxes i fer-les al forn. 2.- Tallem la ceba en juliana prima i la fregim. 20 minuts. La caramelitzarem. 3.- fregim les pastanagues i els pebrotets verds, no del tot, les acabarem al forn. 4.- Eixuguem el bacallà. Per evitar que esquitxi l’oli i que agafi massa farina. El passem per l’oli i el fregim per les dues bandes. Retirem quan sigui una mica rosset. No s’ha de fer completament, s’acabarà de fer quan l’enfornem. 5.- Fem l’all i oli, i muntem dues clares d’ou, amb un pessic de sal, a punt de neu. A les clares a punt de neu, els hi afegim all i oli mica en mica amb una espàtula i que no perdi l’aire, fins que tinguem la textura que desitgem, la de la muselina. 6.- Preparem la plata. Posem les patates tallades en rodanxes en la base, com si fos un llit. A sobre hi posem la ceba caramelitzada, ja tenim els llençols. A sobre hi posem el bacallà ja fregit i la muselina a sobre. 7.- Ho enfornem fins que la muselina sigui rossa i hi posem també al forn les verdures per a que s'escalfin. 8.- Muntem la plata per a presentar-ho a taula, o muntem els plats individuals a la cuina, el bacallà amb les verdures. I res més a dir, que…. Molt Bon Profit!
Canalons de Nadal Ingredients, 3 Carns, 400 grs de Pollastre de pagès 250 grs de vedella, culata o jarret 400 grs de coll de porc. Millor si és Ral d’Avinyó, o Palou. Si no els trobeu, hi hem d’afegir cansalada. (Aquests porcs són més melosos i tenen una mica més de greix). 2 o 3 tomàquets 2 o 3 cebes 2 grans d’all (optatiu) 1 farcellet d’herbes: farigola, llorer, canyella, clau,…) 1 copa de brandi i una copa de vi blanc o ranci. 1 fetge de pollastre solament si és ecològic, els normals retenen masses impureses. Hem de cubrir l’olla amb caldo, 400 ml caldo concentra més aigua. Oli d’oliva, Sal i Pebre negre. Cuinem, Posar en una olla gran un bon raig d’oli, i rostir les tres carns. Amb els ossos, ja què aquests també hi deixen el sabor. Quan les carns siguin ben rosses les reservem. Sobre el mateix oli, i si cal n'hi afegim una mica més, hi afegim la ceba a trossos, i quan aquesta sigui cuita, caramel·litzada, hi afegim l’all. Tot seguit els tomàquets tallats pel mig, millor sen...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada