Bacallà amb muselina d’all i oli Ingredients, 4 talls de bacallà dessalat 1 o 2 cebes grans 2 o 3 patates mitjanes Oli, all i ou, Farina 8 pastanagues primes, 8 o 12 xampinyons grans 8 o 12 pebrotets verds. Sal i pebre negre. Cuinem, 1.- Posem a bullir les patates senceres amb pell, a foc baix. També podem tallar-les en rodanxes i fer-les al forn. 2.- Tallem la ceba en juliana prima i la fregim. 20 minuts. La caramelitzarem. 3.- fregim les pastanagues i els pebrotets verds, no del tot, les acabarem al forn. 4.- Eixuguem el bacallà. Per evitar que esquitxi l’oli i que agafi massa farina. El passem per l’oli i el fregim per les dues bandes. Retirem quan sigui una mica rosset. No s’ha de fer completament, s’acabarà de fer quan l’enfornem. 5.- Fem l’all i oli, i muntem dues clares d’ou, amb un pessic de sal, a punt de neu. A les clares a punt de neu, els hi afegim all i oli mica en mica amb una espàtula i que no perdi l’aire, fins que tinguem la textura que desitgem, la de la muselina. 6.- Preparem la plata. Posem les patates tallades en rodanxes en la base, com si fos un llit. A sobre hi posem la ceba caramelitzada, ja tenim els llençols. A sobre hi posem el bacallà ja fregit i la muselina a sobre. 7.- Ho enfornem fins que la muselina sigui rossa i hi posem també al forn les verdures per a que s'escalfin. 8.- Muntem la plata per a presentar-ho a taula, o muntem els plats individuals a la cuina, el bacallà amb les verdures. I res més a dir, que…. Molt Bon Profit!
Fricandó (Vedella amb moixernons). Ingredients, - 1 k de llata de vedella, tallat fí. Bolets: moixernons secs, hidratats amb aigua tèbia o caldo dues hores abans. - 2 cebes grans ben picades més un all - 2 tomàquets ratllats i colats, sense llavors, millor - 1 copa de vi blanc - 1 copa de vi ranci o brandi - 1 farcell de ½ canyella, farigola, romaní i 2 claus o clavells. - 2 fulles de llorer - pebre negre - oli d'oliva - 750 ml aprox., de caldo millor que d'aigua i sal - i una picada: 6 ametlles torrades, 6 avellanes torrades, 1 cs pinyons, 2 grans d'all, julivert tendre i dues galetes un carquinyoli. Cuinem el Fricandó, a.- Posem els moixernons en caldo o aigua, i els tenim dues hores hidratant-se. b.- Pebrem i enfarinem la carn, l'enfarinem i la fregim a foc fort. Només volem sellar-la una mica per fora. La reservem. c.- Colem l'oli de la carn i el colem, i hi retornem el que ens calgui per a fregir la ceba trinxada i un gra d'all. Ho tindrem a foc mig bai...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada