Goulash hongarès de vedellaIngredients, 600 grs de vedella per a estofar en daus 3 cs d’oli i 30 grs mantega 3 tires de cansalada 3 cebes mitjanes en juliana 4 grans d’all 1 pebrot vermell a daus 1 pebrot verd a daus 3 tomàquets madurs mitjans a daus 1 tassa de vi negre 4 tasses de caldo de carn 2 cs vinagre balsàmic 1 cp sucre morè espècies: 1,5 cp alcaravea mòlta 2 o 3 cs pebre vermell fumat 3 fulles de llorer farigola – mejorana ½ cp sal 1 cp pebre negre verdures d’arrel: 3 pastanagues grans en daus 1 xirivia en daus nap … (i patates a daus si no s’acompanya d’un puré). En aquest cas s’acompanya d’un puré de patates. Cuinem, 1.- Es blanqueja la cansalada. Blanquejar es bullir-la uns 10 minuts a foc baix. Després la posem a la cassola i la fregim, i es reserva. 2.- En el mateix oli afegim a la cassola la carn, amb 2 cs de farina, amb l’oli i la mantega, es marca. 10-12 minuts. Reservar. 3.-Afegir a la mateixa cassola la ceba picada en juliana, a foc lent fins que es caramel.litzi. 15’ a 25’ 4.-Afegim els alls i els pebrots 4’a 5’ 5.- Afegim els tomàquets, 6’ a 8’ 6.- Retornem la carn i la cansalada amb l’alcaravea i el pebrot vermell fumat en pols. Opcional: podem posar pebre vermell picant, però realment no cal. 7.-Desglacem amb el vi. 4’ -5’. Ha de reduïr. 8.- Afegim el caldo amb el llorer, la farigola, la sal, el pebre negre, el vinagre balsàmic i el sucre morè. Tapem a foc mig de 90 a 120’. 9.- Quan faltin 25 minuts hi afegim les verdures. 10.- Servim amb julivert per sobre i acompanyat d’un puré de patates. També es pot posar una cs de crema agra sobre la carn. Nota: - El Goulash també es cuina amb porc. - Hi ha qui amb les verdures d’arrel hi posa patates, però aleshores no l’acompanyem de puré. - Hi ha diversos països que fan el Goulash, i cadascú té la seva pròpia versió. També a cada casa hi ha tocs distintius.
Goulash hongarès de vedellaIngredients, 600 grs de vedella per a estofar en daus 3 cs d’oli i 30 grs mantega 3 tires de cansalada 3 cebes mitjanes en juliana 4 grans d’all 1 pebrot vermell a daus 1 pebrot verd a daus 3 tomàquets madurs mitjans a daus 1 tassa de vi negre 4 tasses de caldo de carn 2 cs vinagre balsàmic 1 cp sucre morè espècies: 1,5 cp alcaravea mòlta 2 o 3 cs pebre vermell fumat 3 fulles de llorer farigola – mejorana ½ cp sal 1 cp pebre negre verdures d’arrel: 3 pastanagues grans en daus 1 xirivia en daus nap … (i patates a daus si no s’acompanya d’un puré). En aquest cas s’acompanya d’un puré de patates. Cuinem, 1.- Es blanqueja la cansalada. Blanquejar es bullir-la uns 10 minuts a foc baix. Després la posem a la cassola i la fregim, i es reserva. 2.- En el mateix oli afegim a la cassola la carn, amb 2 cs de farina, amb l’oli i la mantega, es marca. 10-12 minuts. Reservar. 3.-Afegir a la mateixa cassola la ceba picada en juliana, a foc lent fins que es caramel.litzi. 15’ a 25’ 4.-Afegim els alls i els pebrots 4’a 5’ 5.- Afegim els tomàquets, 6’ a 8’ 6.- Retornem la carn i la cansalada amb l’alcaravea i el pebrot vermell fumat en pols. Opcional: podem posar pebre vermell picant, però realment no cal. 7.-Desglacem amb el vi. 4’ -5’. Ha de reduïr. 8.- Afegim el caldo amb el llorer, la farigola, la sal, el pebre negre, el vinagre balsàmic i el sucre morè. Tapem a foc mig de 90 a 120’. 9.- Quan faltin 25 minuts hi afegim les verdures. 10.- Servim amb julivert per sobre i acompanyat d’un puré de patates. També es pot posar una cs de crema agra sobre la carn. Nota: - El Goulash també es cuina amb porc. - Hi ha qui amb les verdures d’arrel hi posa patates, però aleshores no l’acompanyem de puré. - Hi ha diversos països que fan el Goulash, i cadascú té la seva pròpia versió. També a cada casa hi ha tocs distintius.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada