Pollastre Agredolç Xinès
Ingredients,
300 grs de pit de pollastre tallat a daus.
A.- Ingredients verdures:
Un raig d’oli vegetal
70 grs de pebrot verd i 70 de vermell, a daus.
(també n’hi podeu posar de groc).
130 grs de pinya natural o en almíbar.
140 grs de ceba
Un tros de Gingebre picat petit amb ganivet (brunoise)(5 cms).
2 grans d’all, també picats petits.(brunoise)
B.- Ingredients per arrebossar el pollastre:
oli vegetal per fregir
2 + 1 cs de maicena
150 grs farina
½ cp sal
1 cp pebre blanc
2 ous batuts
C.- Ingredients Salsa:
150 ml d’aigua
3 cs o 60 grs salsa de tomàquet - Ketchup
4 cs de vinagre d’arròs o de poma
1,5 cs de salsa de soja
2 cs sucre blanc + 2 cs sucre morè o de coco
1/2 cp de sal
3 cs suc llimona
1/2 cp de xile o pebre vermell picant
1 cp maicena amb aigua
Cuinem:
1.- Primer tallem el pollastre a daus i reservem.
2.- A-- Piquem l’all i el gingebre en brunoise, o sigui, ben petit,
i també la ceba. Els pebrots i la pinya els tallem a daus.
3.- B-- Preparem tres bols, el bol 1: amb 2 cs maicena,
el bol 2: amb 2 ous batuts,
i el bol 3: amb 150 grs de farina + 1 cs maicena + 1/2 cp sal
i 1 cp de pebre blanc.
4.- C-- En un Wok calentem 150 ml d’aigua, 2 -3 cs de Ketchup,
1,5 cs de la salsa de soja, 4 cs de vinagre d’arròs, 2 cs de sucre blanc,
i 2cs de sucre morè o de coco, ½ cp de xile (o pebre vermell picant)
i 1/2 cp de la sal, ho barregem i ho reduïm.
Un cop reduït hi afegim 1 cp de maicena barrejada amb aigua i
3 cs de suc de llimona. I reservem.
5.- Barregem la salsa amb les verdures.
6.- Posar el pollastre en el bol 1, ben cobert de farina,
i es passa al bol 2 de l’ou, com una croqueta, i passem pel bol 3
de la farina, maicena, pebre blanc i sal.
I ho fregim amb oli a 170º, 5-6 pesses alhora cada cop, 2-3 minuts.
I ho posem sobre de paper de cuina per a que absorveixi l’oli excedent.
7.- Posem el pollastre amb la salsa i un bon punt hagi cobert el pollastre,
retirar i servir. Ha d’ésser ràpid ja què l’arrebossat s’humiteja i perd
deseguida l’efecte cruixent.
Hi afegim sèsam torrat, daurat i/o negre, per guarnir el plat.
Recepta Ketchup :
“El Ketchup ha passat d’ésser una salsa de menjar ràpid, a
ésser una salsa més a tenir en compte a la cuina.”
I necessitem:
- 1 k tomàquets madurs, força vermells, sense pell ni llavors.
(es pot passar per un colador per separar-les)
- 1 pebrot verd sense llavors
- 1 ceba
- i un gra d’all.
Coure tots quatre durant 40 minuts, i triturar ben fi.
Hi afegim:
- 50 grs de sucre morè o 3 o 4 cs.
- 70 ml de vinagre de poma
- 1/2 cp sal o 3 grs.
- 1/2 cp pebre vermell o 3 grs.
- 1/2 cp mostassa en pols o 3 grs.
- un pessic de pebre negre
- un pessic (o all gust) de xile o pebre vermell picant
Ho acabem de coure tot plegat 20 minuts més.
Nota: “En podem fer pots de conserva”
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada