Pollastre al forn amb olives.Ingredients, 8 trossos de pollastre (un pollastre sencer) 400 grs de patates (petites o trossejades) 8 – 10 cebes petites 6 – 8 grans d’all mig picats farigola, romaní i orenga 1 tassa de vi blanc 1 tassa de caldo de pollastre 1 tassa d’olives verdes sense pinyol sal pebre oli Opcional, i que no hem posat en aquesta recepta, - tomàquets, Xerri mitjans quedarien bé. - pastanagues, … - si no tens caldo, poseu-hi més vi i aigua, però el caldo dóna més profunditat al plat. - si trobeu les olives cuinades massa fortes, no les hi poseu. Les hi podeu posar amb pinyol o sense. Cuinem, 1.- En una cassola hi posem un bon raig d’oli d’oliva i la posem a foc alt als fogons. Hi afegim el pollastre amb la pell a sota i cuinem fins que es dauri. Aleshores, li posem sal i pebre i el voltegem. Un cop cuit el retirem. 2.- Pelem les cebes petites i les deixem senceres. Pelem les patates, si son noves o molt netes les podem deixar amb la pell.Si són grans les tallem a trossos y si són petites només per la meitat. 3.- En el mateix oli del pollastre, i si cal una mica més, hi afegim les cebes, les patates i l’all, i no fregim una mica. Quan ja estàn mig fetes, una mica torradetes, hi afegim el pollastre a sobre però aquesta vegada amb la pell a dalt. Afegim el vi i el caldo, les herbes i hi les olives. Ho enfornem tapat a 160º 30’. 4.- Passat aquest temps ho tenim 30’ més destapat, vigilant que no quedi sec de sota. Li posem julivert picat per sobre i ja podem portar-ho a taula i emplatar. I res més a dir, que… Molt Bon Profit!!!
Pollastre al forn amb olives.Ingredients, 8 trossos de pollastre (un pollastre sencer) 400 grs de patates (petites o trossejades) 8 – 10 cebes petites 6 – 8 grans d’all mig picats farigola, romaní i orenga 1 tassa de vi blanc 1 tassa de caldo de pollastre 1 tassa d’olives verdes sense pinyol sal pebre oli Opcional, i que no hem posat en aquesta recepta, - tomàquets, Xerri mitjans quedarien bé. - pastanagues, … - si no tens caldo, poseu-hi més vi i aigua, però el caldo dóna més profunditat al plat. - si trobeu les olives cuinades massa fortes, no les hi poseu. Les hi podeu posar amb pinyol o sense. Cuinem, 1.- En una cassola hi posem un bon raig d’oli d’oliva i la posem a foc alt als fogons. Hi afegim el pollastre amb la pell a sota i cuinem fins que es dauri. Aleshores, li posem sal i pebre i el voltegem. Un cop cuit el retirem. 2.- Pelem les cebes petites i les deixem senceres. Pelem les patates, si son noves o molt netes les podem deixar amb la pell.Si són grans les tallem a trossos y si són petites només per la meitat. 3.- En el mateix oli del pollastre, i si cal una mica més, hi afegim les cebes, les patates i l’all, i no fregim una mica. Quan ja estàn mig fetes, una mica torradetes, hi afegim el pollastre a sobre però aquesta vegada amb la pell a dalt. Afegim el vi i el caldo, les herbes i hi les olives. Ho enfornem tapat a 160º 30’. 4.- Passat aquest temps ho tenim 30’ més destapat, vigilant que no quedi sec de sota. Li posem julivert picat per sobre i ja podem portar-ho a taula i emplatar. I res més a dir, que… Molt Bon Profit!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada