Tataki de Tonyina arrebossat amb pistatxos, amb salsa Teriyaki.
1 rodanxa gruixuda de tonyina
200 grs de pistatxos torrats
1 ou batut
Amb els pistatxos picats podeu barrejar pell de llimona ratllada
Sal i Pebre negre
oli
1.- Pelem, torrem i piquem els pistatxos lleugerament amb un ganivet o picadora
2.- Tallem la tonyina a daus, a trossos allargats o al nostre gust.
3.- Frotem la tonyina amb oli i la posem a la paella a foc fort, 1’ per cada banda,
i la posem en un bol amb aigua i gel, per parar la cocció.
3.- Pintem la tonyina amb l'ou batut i l’arrebossem amb els pistatxos.
4.- La posem al forn a 200º ja precalentat, 3’.
5.- Servim al salsa tereyaki. (veure recepta més avall, malgrat que la podeu comprar
feta).
Nosaltres acompanyem el Tataki amb un arròs, basmati i arròs negre salvatge, (bullits per separat ja que els temps són diferents), unes carxofes bullides i fetes al forn amb un rajolí d’oli, pebre negre i sal, unes pastanagues i unes cebetes del "Platillo".
I guarnim amb unes flors comestibles.
Salsa Teriyaki
1 tassa d’aigua
¼ tassa de salsa de soja o ½ de soja lleugera
5 cp de sucre de coco o integral
1 cs de mel, o més al gust
½ cp gingebre mòlt
¼ cp d’all en pols
2 cs de maicena i ¼ tassa d’aigua freda
2 cs de vinagre d’arròs (probar)
Barrejar tots els ingredients menys la maicena i la segona aigua,
i posar-ho en un pot a bullir durant un minut.
Barregem la maicena amb la maicena, afegir-ho i bullir durant
7 minuts més.
Canalons de Nadal Ingredients, 3 Carns, 400 grs de Pollastre de pagès 250 grs de vedella, culata o jarret 400 grs de coll de porc. Millor si és Ral d’Avinyó, o Palou. Si no els trobeu, hi hem d’afegir cansalada. (Aquests porcs són més melosos i tenen una mica més de greix). 2 o 3 tomàquets 2 o 3 cebes 2 grans d’all (optatiu) 1 farcellet d’herbes: farigola, llorer, canyella, clau,…) 1 copa de brandi i una copa de vi blanc o ranci. 1 fetge de pollastre solament si és ecològic, els normals retenen masses impureses. Hem de cubrir l’olla amb caldo, 400 ml caldo concentra més aigua. Oli d’oliva, Sal i Pebre negre. Cuinem, Posar en una olla gran un bon raig d’oli, i rostir les tres carns. Amb els ossos, ja què aquests també hi deixen el sabor. Quan les carns siguin ben rosses les reservem. Sobre el mateix oli, i si cal n'hi afegim una mica més, hi afegim la ceba a trossos, i quan aquesta sigui cuita, caramel·litzada, hi afegim l’all. Tot seguit els tomàquets tallats pel mig, millor sen...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada