Vieires amb fondues de porro i pastanaga
Ingredients per a 4 persones:
(Si ho feu com a primer plat cal la meitat de tot)
16 vieires
2 porro (la part blanca)
2 pastanaga
mantega
oli d’oliva
sal i pebre
1 tassa de crème fraîche
½ copa de vi blanc
Aquesta recepta es pot fer amb només “fondue”,
(cuita a foc lent i tova), però per donar més color al plat,
i un toc dolç, hem afegit la pastanaga.
Tallem el porro a trossos, i el sofregim a foc lent, fins que sigui
tou, amb un raig d’oli i una gla de mantega, amb sal i pebre.
A part tallem la pastanaga prima i la sofregim també a foc lent,
fins que sigui tova, amb oli i mantega, amb sal i pebre.
Posem un raig de vi blanc a la paella del porro i quan s’hagi
evaporat hi posem dues cullerades de crème fraîche.
En l’altra paella, la de la pastanaga, hi posem un raig de vi blanc
i també quan s’hagi evaporat hi posem dues cullerades de crème
fraîche, i que s’evapori també una mica l’aigua de la barreja.
10 minuts abans, posem sal a las vieires per a que perdin aigua, i
passat aquest temps les eixuguem.
Després posem les vieires a la paella, ben calenta i amb una mica d’oli
amb mantega. S’ha de caramelitzar per fora, però en sols 45 segons
per cada banda.
Es posa la “fondue” de porro al plat, i una mica de “fondue” de pastanaga
al costat. A sobre hi posem les vieires.
Una rodanxa de llimona i julivert picat per guarnir el plat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada