Ingredients per a 2-3 persones.
200 grs de Fideus del n. 2 (100 grs x pers.)
1 tomàquet gran, sense pell, ratllat o a daus
1 ceba mitjana picada
2 grans d’all picats
½ sobre de safrà
½ cs pebre vermell
½ pebrot verd i ½ de vermell, a daus petits.
½ sípia a daus
½ calamar
8 – 10 gambes, fregides i pelades.
10 musclos
½ l. de fumet o caldo de peix. (líquit total)
Sal, pebre negre i julivert.
Un tros de llimona.
Cuinem;
A.- Preparem el fumet, si no en tenim.
Amb les pells de les gambes, i l’aigua dels musclos.
Si més a més hem fet un amb peix de roca, o restes de
peix que tinguem al congelador, molt millor,
amb una ceba, un porro, un tros d’api, i una pastanaga.
Una mica de vi blanc i pebre negre. I reservar.
B.- Podem tenir el sofregit preparat. Fregir la ceba, l’all i el
pebrot, i reservar.
C.- Podem fregir la sípia, el calamar i el peix (rap en aquests
cas), i reservar.
D.- Podem sofregir els fideus solament amb oli, per a que
quedin torradets.
Si ho tenim tot preparat tot anirà més rodat.
Com ho hem fet al video:
1.- Obrim els musclos en una paella amb una mica d’aigua i
tapem. Reservem.
2.- Fregim el peix salpebrat, el calamar i la sípia. Reservem.
3.- Fregim la ceba, i l’all, 2’, i els pebrots. 2’ més.
4.- Hi posem el tomàquet, el pebre vermell i ho tenim 2’ més
o fins que el tomàquet canvii de color.
5.- Hi posem els fideus, de la bossa (o ja fregits abans,) i tot
seguit hi posem el fumet, i el suc de les gambes i els musclos.
Els fideus els tindrem 6 minuts, bullint a foc fort.
6.- Hi posem el safrà, sal i pebre. Remenem per última vegada.
7.-Hi posem el peix, els calamars i la sípia, reservats.
8.- Ja és el minut 5 i hi posem les gambes i els musclos.
9.- Rectifiquem de sal.
10.- Ja porten 6 minuts bullint els fideus, i els posem al forn,
a 200º, amb el gratinador.
11.- Els tenim2 o 3 minuts, si cal un minut més. Els fideus no
es passen com l’arròs.
12.- Quan els fideus s’aixequen i es torren ja els podem treure
del forn.
13.- Tapem la paella amb un drap de cuina, per a que reposin els
fideus y absoveixin la humitat.
14.- Hi posem julivert per sobre, i quan servim un trosset de llimona.
Molt Bon Profit!!!
Fricandó (Vedella amb moixernons). Ingredients, - 1 k de llata de vedella, tallat fí. Bolets: moixernons secs, hidratats amb aigua tèbia o caldo dues hores abans. - 2 cebes grans ben picades més un all - 2 tomàquets ratllats i colats, sense llavors, millor - 1 copa de vi blanc - 1 copa de vi ranci o brandi - 1 farcell de ½ canyella, farigola, romaní i 2 claus o clavells. - 2 fulles de llorer - pebre negre - oli d'oliva - 750 ml aprox., de caldo millor que d'aigua i sal - i una picada: 6 ametlles torrades, 6 avellanes torrades, 1 cs pinyons, 2 grans d'all, julivert tendre i dues galetes un carquinyoli. Cuinem el Fricandó, a.- Posem els moixernons en caldo o aigua, i els tenim dues hores hidratant-se. b.- Pebrem i enfarinem la carn, l'enfarinem i la fregim a foc fort. Només volem sellar-la una mica per fora. La reservem. c.- Colem l'oli de la carn i el colem, i hi retornem el que ens calgui per a fregir la ceba trinxada i un gra d'all. Ho tindrem a foc mig bai...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada