Canelons de Peix i Gambes (amb pasta de crep)
En record de ma mare que diferenciava els canelons de carn, que eren de El Pavo, amb els d’espinacs o peix que els feia amb creps. Quína feinada, oi? Però el gust s’ho valia!. Ingredients, per a 40 canelons mida tradicional o 20 de creps. Sofregit: Oli,1 ceba, mig porro, 2 grans d’all, 1 tomàquet madur , i un gotet de vi blanc. Per fregir el peix i la gamba: Oli, 300 grs en net de lluç, 300 grs en net de rap, i unes 15 a 20 gambes o llagostins, pebre vermell, pebre blanc i sal. Per la picada: 8 avellanes, 8 ametlles, pebre vermell, una galeta maria o una mica de pa sec torrat, 1 gra d’all, sal, julivert i un rajolí de fumet. Per fer les creps: 2 ous, 150 grs farina, 250 ml llet, 1 cs sucre, 1 cs d’oli, un pessic de sal, oli per a engreixar i opcional 1 cp brandi. Per la beixamel: 40 grs de mantega, 40 grs de farina, 1 l. de llet i unes cullerades del farcit del caneló triturat. Cuinem, 1.- Sofregim la ceba per a i quan canvïi de color hi afegim els 2 grans d’all. Tot sesguit hi posem el porro i quan s’estova hi posem un tomàquet ratllat i quan sigui cuït un got de vi blanc, fins que s’hagi evaporat l’alcohol. 2.- En una altra paella, fregim el peix, el lluç, el rap i les gambes, amb una cp de pebre vermell, 1 cp de pebre blanc, i 1 cp de sal. 3.- Fem la picada, amb avellanes torrades, pebre vermell, 1 gra d’all, julivert, una galeta maria o un tros de pa sec torrat, sal i un raig de fumet. 4.- Barregem el sofretit, amb el peix i les gambes i la picada. 4.- Fem les Creps. En un bol gran hi posem dos ous, 150 grs de farina, 250 ml llet, 1 cs sucre, 1 cs oli, 1 pessic sal, i 1 cp de brandi. Ho batem i ho desem a la nevera fins que ho necessitem. En una paella, untada amb oli, hi posem un cullerot de la crema, a foc mig, i ho repartim amb el cul del cullerot o girant la paella fins que cobreixi tota la base. Li donem la volta i retirem. 5.- Fem la beixamel. Posem al foc la mantega i la fonem, i la farina de cop. Ara hi afegirem la llet mica en mica. Sense deixar-hi grumolls. Si cal treure del foc l’olla. Quan hi hàgim posat tota la llet, i ja s’estigui espessint, hi afegim la nou moscada i el pebre blanc. Al final hi ha qui hi li afegeix unes cullerades de farcit de caneló triturat a la beixamel. 6.-També posarem unes cullerades de beixamel al peix picat, per a que quedi més melós, i i ho repartirem a sobre de cada crep, fent els canelons. En aquest cas seran canelons dobles, però si els voleu de mida normal podeu tallar-los pel mig. 7.- Muntem la plata on hi posem els canelons acabats de fer. Posarem la beixamel per sobre, formatge ratllat i al final hi posarem mantega. Ho gratinarem al forn a 200º fins que siguin daurats. I res més a dir que… Molt Bon Profit!!!
Fricandó (Vedella amb moixernons). Ingredients, - 1 k de llata de vedella, tallat fí. Bolets: moixernons secs, hidratats amb aigua tèbia o caldo dues hores abans. - 2 cebes grans ben picades més un all - 2 tomàquets ratllats i colats, sense llavors, millor - 1 copa de vi blanc - 1 copa de vi ranci o brandi - 1 farcell de ½ canyella, farigola, romaní i 2 claus o clavells. - 2 fulles de llorer - pebre negre - oli d'oliva - 750 ml aprox., de caldo millor que d'aigua i sal - i una picada: 6 ametlles torrades, 6 avellanes torrades, 1 cs pinyons, 2 grans d'all, julivert tendre i dues galetes un carquinyoli. Cuinem el Fricandó, a.- Posem els moixernons en caldo o aigua, i els tenim dues hores hidratant-se. b.- Pebrem i enfarinem la carn, l'enfarinem i la fregim a foc fort. Només volem sellar-la una mica per fora. La reservem. c.- Colem l'oli de la carn i el colem, i hi retornem el que ens calgui per a fregir la ceba trinxada i un gra d'all. Ho tindrem a foc mig bai...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada