Canelons de Peix i Gambes (amb pasta de crep)
En record de ma mare que diferenciava els canelons de carn, que eren de El Pavo, amb els d’espinacs o peix que els feia amb creps. Quína feinada, oi? Però el gust s’ho valia!. Ingredients, per a 40 canelons mida tradicional o 20 de creps. Sofregit: Oli,1 ceba, mig porro, 2 grans d’all, 1 tomàquet madur , i un gotet de vi blanc. Per fregir el peix i la gamba: Oli, 300 grs en net de lluç, 300 grs en net de rap, i unes 15 a 20 gambes o llagostins, pebre vermell, pebre blanc i sal. Per la picada: 8 avellanes, 8 ametlles, pebre vermell, una galeta maria o una mica de pa sec torrat, 1 gra d’all, sal, julivert i un rajolí de fumet. Per fer les creps: 2 ous, 150 grs farina, 250 ml llet, 1 cs sucre, 1 cs d’oli, un pessic de sal, oli per a engreixar i opcional 1 cp brandi. Per la beixamel: 40 grs de mantega, 40 grs de farina, 1 l. de llet i unes cullerades del farcit del caneló triturat. Cuinem, 1.- Sofregim la ceba per a i quan canvïi de color hi afegim els 2 grans d’all. Tot sesguit hi posem el porro i quan s’estova hi posem un tomàquet ratllat i quan sigui cuït un got de vi blanc, fins que s’hagi evaporat l’alcohol. 2.- En una altra paella, fregim el peix, el lluç, el rap i les gambes, amb una cp de pebre vermell, 1 cp de pebre blanc, i 1 cp de sal. 3.- Fem la picada, amb avellanes torrades, pebre vermell, 1 gra d’all, julivert, una galeta maria o un tros de pa sec torrat, sal i un raig de fumet. 4.- Barregem el sofretit, amb el peix i les gambes i la picada. 4.- Fem les Creps. En un bol gran hi posem dos ous, 150 grs de farina, 250 ml llet, 1 cs sucre, 1 cs oli, 1 pessic sal, i 1 cp de brandi. Ho batem i ho desem a la nevera fins que ho necessitem. En una paella, untada amb oli, hi posem un cullerot de la crema, a foc mig, i ho repartim amb el cul del cullerot o girant la paella fins que cobreixi tota la base. Li donem la volta i retirem. 5.- Fem la beixamel. Posem al foc la mantega i la fonem, i la farina de cop. Ara hi afegirem la llet mica en mica. Sense deixar-hi grumolls. Si cal treure del foc l’olla. Quan hi hàgim posat tota la llet, i ja s’estigui espessint, hi afegim la nou moscada i el pebre blanc. Al final hi ha qui hi li afegeix unes cullerades de farcit de caneló triturat a la beixamel. 6.-També posarem unes cullerades de beixamel al peix picat, per a que quedi més melós, i i ho repartirem a sobre de cada crep, fent els canelons. En aquest cas seran canelons dobles, però si els voleu de mida normal podeu tallar-los pel mig. 7.- Muntem la plata on hi posem els canelons acabats de fer. Posarem la beixamel per sobre, formatge ratllat i al final hi posarem mantega. Ho gratinarem al forn a 200º fins que siguin daurats. I res més a dir que… Molt Bon Profit!!!
Canalons de Nadal Ingredients, 3 Carns, 400 grs de Pollastre de pagès 250 grs de vedella, culata o jarret 400 grs de coll de porc. Millor si és Ral d’Avinyó, o Palou. Si no els trobeu, hi hem d’afegir cansalada. (Aquests porcs són més melosos i tenen una mica més de greix). 2 o 3 tomàquets 2 o 3 cebes 2 grans d’all (optatiu) 1 farcellet d’herbes: farigola, llorer, canyella, clau,…) 1 copa de brandi i una copa de vi blanc o ranci. 1 fetge de pollastre solament si és ecològic, els normals retenen masses impureses. Hem de cubrir l’olla amb caldo, 400 ml caldo concentra més aigua. Oli d’oliva, Sal i Pebre negre. Cuinem, Posar en una olla gran un bon raig d’oli, i rostir les tres carns. Amb els ossos, ja què aquests també hi deixen el sabor. Quan les carns siguin ben rosses les reservem. Sobre el mateix oli, i si cal n'hi afegim una mica més, hi afegim la ceba a trossos, i quan aquesta sigui cuita, caramel·litzada, hi afegim l’all. Tot seguit els tomàquets tallats pel mig, millor sen...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada