Curri verd hindú de pollastre(inspirat amb els de Hyderabadi i de Lahori) Ingredients, per a 4 persones ½ k pollastre amb os (jo faré cuixes senceres i contra-cuixes desossades) salsa verda: (triturar) 1 tassa de fulles coriandre (apretat) 1 tassa de fulles menta (apretat) 15 anacards 2 xilis verds (sense llavors) 1 cp pebre negre 1 cp pebre blanc ½ tassa iogurt Cassola: (fregim) 2 cs d’Oli de coco o vegetal 2 fulles de llorer ½ branca de canyella 5 cardamoms verds 4 claus d’olor 3 cebes picades 2 cs pasta d’all i gingebre (3 grans d’all i 3 dits gingebre) ⅓ cs cúrcuma ½ k pollastre 1 iogurt (tipus grec) sal al gust 2 cs crema fresca o al gust 3/4 cs garam masala ½ cs coriander 2 xili verds sencers fulles fresques de coriandre o menta Cuinem, 1.-Posem els ingredients de la salsa verda en una trituradora. (1 tassa de coriandre, 1 tassa de menta, 15 anacards, 2 xilis verds (sense llavors), 1 cp pebre negre, 1 cp pebre blanc i ½ copa iogurt. 2.- Posem 2 cs d’oli a la cassola o al wok 3.- hi afegim les espècies un minut (2 fulles de llorer, ½ branca de canyella, 5 cardamoms verds i 4 claus) 4.- també les 3 cebes picades 5 minuts. 5.- hi posem la pasta d’all i gingebre 2 minuts. 6.- hi afegim la cúrcuma 7.- I hi posem el pollastre, el barregem bé i el tapem, el tindrem 15 minuts. (podem posar-hi aigua o caldo de pollastre) Foc fort. 8- Hi afegim la pasta verda. 10 minuts. Tapem. (1 tassa de coriandre, 1 tassa de menta, 10 anacards, 2 xilis verds, 1 cp pebre negre, 1 cp pebre blanc i ½ tassa de iogurt). Hi afegim aigua 10 minuts més. 9.- Afegim el Garam masala i dos xilis verds en rodanxes. 10.- Barregem bé, hi posem sal, i 5 minuts més. 11.- La crema fresca, i barregem bé. fins que l’oli es separi. 5 minuts. 13.- Quan l’oli s’hagi separat, tapem i deixem reposar. 14.- Afegim el coriandre o menta, remenem i llestos. Nota: els temps depenen de si el pollastre és amb os o són trossos petits, i si el veiem tendre al nostre gust. S’acompanya d’arròs Basmati i/o de Naan, pa hindú. Nota: 1 tassa = 250 ml 1 cp = 1 cullera de postres 1 cs = 1 cullera de sopa Per les culleres utilitzo els estris que s'ulitizen a les receptes per mesurar la quantitat.
Curri verd hindú de pollastre(inspirat amb els de Hyderabadi i de Lahori) Ingredients, per a 4 persones ½ k pollastre amb os (jo faré cuixes senceres i contra-cuixes desossades) salsa verda: (triturar) 1 tassa de fulles coriandre (apretat) 1 tassa de fulles menta (apretat) 15 anacards 2 xilis verds (sense llavors) 1 cp pebre negre 1 cp pebre blanc ½ tassa iogurt Cassola: (fregim) 2 cs d’Oli de coco o vegetal 2 fulles de llorer ½ branca de canyella 5 cardamoms verds 4 claus d’olor 3 cebes picades 2 cs pasta d’all i gingebre (3 grans d’all i 3 dits gingebre) ⅓ cs cúrcuma ½ k pollastre 1 iogurt (tipus grec) sal al gust 2 cs crema fresca o al gust 3/4 cs garam masala ½ cs coriander 2 xili verds sencers fulles fresques de coriandre o menta Cuinem, 1.-Posem els ingredients de la salsa verda en una trituradora. (1 tassa de coriandre, 1 tassa de menta, 15 anacards, 2 xilis verds (sense llavors), 1 cp pebre negre, 1 cp pebre blanc i ½ copa iogurt. 2.- Posem 2 cs d’oli a la cassola o al wok 3.- hi afegim les espècies un minut (2 fulles de llorer, ½ branca de canyella, 5 cardamoms verds i 4 claus) 4.- també les 3 cebes picades 5 minuts. 5.- hi posem la pasta d’all i gingebre 2 minuts. 6.- hi afegim la cúrcuma 7.- I hi posem el pollastre, el barregem bé i el tapem, el tindrem 15 minuts. (podem posar-hi aigua o caldo de pollastre) Foc fort. 8- Hi afegim la pasta verda. 10 minuts. Tapem. (1 tassa de coriandre, 1 tassa de menta, 10 anacards, 2 xilis verds, 1 cp pebre negre, 1 cp pebre blanc i ½ tassa de iogurt). Hi afegim aigua 10 minuts més. 9.- Afegim el Garam masala i dos xilis verds en rodanxes. 10.- Barregem bé, hi posem sal, i 5 minuts més. 11.- La crema fresca, i barregem bé. fins que l’oli es separi. 5 minuts. 13.- Quan l’oli s’hagi separat, tapem i deixem reposar. 14.- Afegim el coriandre o menta, remenem i llestos. Nota: els temps depenen de si el pollastre és amb os o són trossos petits, i si el veiem tendre al nostre gust. S’acompanya d’arròs Basmati i/o de Naan, pa hindú. Nota: 1 tassa = 250 ml 1 cp = 1 cullera de postres 1 cs = 1 cullera de sopa Per les culleres utilitzo els estris que s'ulitizen a les receptes per mesurar la quantitat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada