Bacallà amb mel, panses i pinyons (Per a dos persones) Ingredients, - Bacallà, salat o dessalat, dos talls grandets o quatre petits Pebre blanc, farina i oli. - 2 grans d’all, 2 cebes mitjanes en juliana, 5 patates primavera petites en rodanxes primes, pebre blanc, pebre negre, sal, vi blanc Fumet o caldo de peix i julivert. - Pinyons, panses i dues o tres cullerades de mel. Cuinem, 1er. Dessalar el bacallà (si no l’hem comprat dessalat) Canviar l’aigua tres vegades, una cada dos dies, deixant-lo a la nevera amb un bol força gran. 2on. Eixuguem el bacallà amb paper de cuina. El pebrem, l’enfarinem i el fregim. 2’per banda. (dos minuts per banda si és gruixut, només un minut si és prim). 3er. Rossegem els pinyons a una altra paella. 4rt.Posem tres o quatre cullerades d’oli de fregir el bacallà a la cassola i hi fregim l’all picat, i quan aquest rossegi hi posem la ceba en juliana prima, i quan aquesta s’hagi caramelitzat hi posem la sal, el pebre blanc, el vi blanc. Quan el vi ha reduït i posem els pinyons i les panses i tot seguit hi posem el fumet o caldo de peix i deixem que redueixi una mica. 5è. Posem el bacallà a sobre del sofregit . Hi posem al voltant les patates que abans hem bullit i tallat a rodanxes. Posem pebre negre sobre les patates, julivert, sal i un raig d’oli d’oliva. També posem pebre blanc i dues o tres cullerades de mel per sobre els lloms de bacallà i ho gratinarem 10 minuts a 200º, si el bacallà és prim, una mica menys. I ja emplatem. Patates, ceba, bacallà amb la mel a sobre, panses, pinyons, i salsa, i una mica de julivert. I res més a dir, que... Molt Bon Profit!!!
Canalons de Nadal Ingredients, 3 Carns, 400 grs de Pollastre de pagès 250 grs de vedella, culata o jarret 400 grs de coll de porc. Millor si és Ral d’Avinyó, o Palou. Si no els trobeu, hi hem d’afegir cansalada. (Aquests porcs són més melosos i tenen una mica més de greix). 2 o 3 tomàquets 2 o 3 cebes 2 grans d’all (optatiu) 1 farcellet d’herbes: farigola, llorer, canyella, clau,…) 1 copa de brandi i una copa de vi blanc o ranci. 1 fetge de pollastre solament si és ecològic, els normals retenen masses impureses. Hem de cubrir l’olla amb caldo, 400 ml caldo concentra més aigua. Oli d’oliva, Sal i Pebre negre. Cuinem, Posar en una olla gran un bon raig d’oli, i rostir les tres carns. Amb els ossos, ja què aquests també hi deixen el sabor. Quan les carns siguin ben rosses les reservem. Sobre el mateix oli, i si cal n'hi afegim una mica més, hi afegim la ceba a trossos, i quan aquesta sigui cuita, caramel·litzada, hi afegim l’all. Tot seguit els tomàquets tallats pel mig, millor sen...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada