Curri Verd Tailandès amb Tomaquets. Nova edició.Pasta de Curri: Podeu comprar un pot en un comerç especialitzat o fer-la vosaltres mateixos que és molt més gratificant. Però per començar està bé comprar-la. Ingredients, per a la pasta de curri, per 3 pots de conserva (o 12 racions). 1,5 cs Oli vegetal, 5 cms gingebre ratllat, 2 tiges citronela ratllades i tallades, 3 cms Galangal ratllat, 1/2 got arrels i fulles de coriandre, 1/2 got alfàbrega, 6 grans d'all, 4 Xiles verds tallats, 1 cs comí, 1 cs sucre morè o coco, 3-4 cebes escalunyes grans o figueres trossejades, 1 cs pebre blanc, 1 cs coriandre gra, 1 llimona (pell i suc), 6 cs salsa de peix, 3 cs pasta de gamba, 1 c de sal o al gust. Anem a fer el Curri, Ingredients per fer el curri per a 4 persones. 1 pot de pasta del curri anterior, 1/2 l llet de coco, 1/2 k. pit de pollastre, 250 ml caldo de pollastre. Verdures: Cebollí, pèsols, brots de soja, carbassó, pastanagues, ceba i tomàquets sherry. Anem a cuinar, 1.- Pasta del Curri Verd: Si hem decidit fer la Pasta de Curri nosaltres, reunirem tots els ingredients, els posarem a la picadora i els triturarem. En farem una pasta verda. 2.- Ara Farem el Curri: Es posa un got de la Pasta de Curri Verd a la cassola, i es fa escalfar, que alliberi totes les fragàncies i olis. Un o dos minuts. Quan arrenca el bull, s’hi afegeix la llet de coco, i es remou. Desfent la pasta del curri. 3.- Està bullint, hi hi afegim el pollastre, que prèviament hem tallat en tiretes. Uns cinc minuts. 4.- Comencem a afegir les verdures: primer les més dures i després les més toves. Hi posem el gingebre tallat a palets prims, i la pastanaga igualment tallada. Dos minuts i hi afegim la ceba tallada en juliana i el cebollí, en talls d’un o dos centímetres. Dos minuts i hi afegim el carbassó i els pèsols. I remenem! Dos minuts més i hi afegim el caldo de pollastre. Ho tindrem fent la xup-xup dos minuts més. Tapem i ho deixem coure deu minuts més. Aquest curri ha de quedar una mica líquid, bo per a acompanyar amb l’arròs Basmati. Hi afegim els tomàquets sherry tallats pel mig, i ho tenim tres minuts més. Aquest temps és suficient per a que el Pollastre i les verdures hàgin quedat cuïts. Si cal hi podem afegir més caldo. Tastem i si cal sal hi afegim salsa de peix o sal. Si és massa picant hi afegim llet de coco o Iogurt. Si és massa salat, hi posem suc de llimona. I si falta dolçor hi posarem més sucre de coco o sucre morè. Es decora amb Coriandre fresc o Alfàbrega. Si el voleu vegetarià heu de substituir la salsa de Peix i la pasta de Gamba, així com el Pollastre, per Tofu, Brots de soja i salsa de Soja. I res més a dir, que… Molt Bon Profit!!!
Agraïments,
tema musical: Od Yishama
autor: E's Jammy Jams
Biblioteca de Youtube Studio
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada