Kadai Paneer Ingredients: 250 grs panner, pel kadai masala: 2 cp coriandre, 1 cp comí, 1/2 cp fonoll, 1 cp pebre negre, i 2 xilis vermells secs caixmir. 3 cs d’oli, (1+1+1) 2 fulles llorer, 1 branca canyella, 1 cp comí, 2 cebes mitjanes, 150 grs., 2 cp pasta d’all i gingebre, 150 grs o 2 tomàquets madurs en pasta, (millor sense llavors) i afegir espècies en pols. 1/4 cp cúrcuma en pols, 2 cp xile vermell pols caixmir, 1 cp xile vermell en pols, 1 cp coriandre pols. 1/2 cp sal, o al gust. 2 cs crema fresca. 1 ceba gran (150 grs), Fem pètals. Pebrot verd a daus (150 grs), tomàquet tallat a daus sense polpa ni llavors. (150 grs) 1 dit gingebre a tiretes. Hi podem posar també mongeta tendra, pèsols, coliflor, ... 1 cp Fulles de fenogrec Coriandre fresc picat. - Preparació: - Talleu el paneer a daus o al gust, màxim el que hi càpiga a una cullerada. - Per fer el Kadai Masala, 1.- agafar una paella i afegir totes les espècies esmentades anteriorment, sense oli, ( el comí, el coriandre, el fonoll, el pebre negre, el xile sec ). Enceneu el foc a baix i seguiu remenant a foc lent durant 3 minuts fins que les espècies estiguin rostides. Mantingueu-lo en un plat perquè es refredi i després tritureu-lo en una pols gruixuda. (no hauria de ser suau) 2.- Amb una cullerada d’oli, fregir la ceba tallada a pètals, amb el pebrot verd a daus, i finalment tomàquet a daus, sense polpa. 2 o 3 minuts en total, fins que estigui lleugerament rostit però no massa. Es courà al final. Retirar i guardar en un plat. 3.- Escalfeu 1 cullerada d'oli en una paella i afegiu-hi els trossos de paneer tallats al gust, un al costat de l'altre. Fregiu lleugerament els trossos de paneer per tot arreu durant uns 2-3 minuts, girant-los sovint per donar-li un color uniforme. - Traieu els trossos de paneer fregits en un plat . 4.- Rostir en sec el Kasuri Methi (fenogrec) i reservar-lo. Un cop refredat, aixafeu-lo amb la mà. 5.- Posar una cullerada d’oli a la paella, el llorer, la canyella, el comí , la cúrcuma en pols , Bitxo de Caixmir, i el coriandre trossejat, 2 minuts, posar-hi ceba picada, 7’, pasta d’all i gingebre, 2’, i 1/2 cp sal. 3 culleres d’aigua i sofregir 3’. Afegir el tomàquet triturat, 4’. Treure la canyella i el llorer. 6.- En aquesta salsa hi afegim el paneer i les verdures en daus, gingebre a tiretes. Saltejat 2’. Barrejar i afegir el Kadai Masala: llavors de coriandre, llavors de comí, llavors de fonoll, grans de pebre negre, i 2 xilis vermells secs. Barrejar 2’ i afegir 150 ml d’aigua. Afegir 1/2 cp sal i tapar, a foc lent 10’. Treure la tapa, corregir de sal, i afegir crema de llet i fenogrec. Coure 2’ i posar-hi coriandre fresc picat i un raig de crema de llet, per sobre. Com es fa el Panneer: El Paneer és com un mató. Es un formatge que no es fon i es fa solament amb llet fresca i llimona. 1 llimona i 1 l. Llet sencera. (en comptes de llimona es podria fer amb vinagre de poma). Fem bullir la llet, i mentrestant bull hi afegim la llimona poc a poc. Als 5’ aprox. s’ha separat i es cola. S’embolica amb un drap de cotó s’apreta i es lliga. Es posa dins un motlle. Se li posa un plat a sobre i un pes. Es manté 2 hores per a que acabi de perdre tota l’aigua. I ja està fet. Es pot congelar. Es conserva a la nevera com qualsevol altre formatge.
S'acompanya d'arròs Basmati.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada