Passa al contingut principal

Kadai Paneer o "Cassoleta de verdures amb formatge Paneer"

 

Kadai Paneer Ingredients: 250 grs panner, pel kadai masala: 2 cp coriandre, 1 cp comí, 1/2 cp fonoll, 1 cp pebre negre, i 2 xilis vermells secs caixmir. 3 cs d’oli, (1+1+1) 2 fulles llorer, 1 branca canyella, 1 cp comí, 2 cebes mitjanes, 150 grs., 2 cp pasta d’all i gingebre, 150 grs o 2 tomàquets madurs en pasta, (millor sense llavors) i afegir espècies en pols. 1/4 cp cúrcuma en pols, 2 cp xile vermell pols caixmir, 1 cp xile vermell en pols, 1 cp coriandre pols. 1/2 cp sal, o al gust. 2 cs crema fresca. 1 ceba gran (150 grs), Fem pètals. Pebrot verd a daus (150 grs), tomàquet tallat a daus sense polpa ni llavors. (150 grs) 1 dit gingebre a tiretes. Hi podem posar també mongeta tendra, pèsols, coliflor, ... 1 cp Fulles de fenogrec Coriandre fresc picat. - Preparació: - Talleu el paneer a daus o al gust, màxim el que hi càpiga a una cullerada. - Per fer el Kadai Masala, 1.- agafar una paella i afegir totes les espècies esmentades anteriorment, sense oli, ( el comí, el coriandre, el fonoll, el pebre negre, el xile sec ). Enceneu el foc a baix i seguiu remenant a foc lent durant 3 minuts fins que les espècies estiguin rostides. Mantingueu-lo en un plat perquè es refredi i després tritureu-lo en una pols gruixuda. (no hauria de ser suau) 2.- Amb una cullerada d’oli, fregir la ceba tallada a pètals, amb el pebrot verd a daus, i finalment tomàquet a daus, sense polpa. 2 o 3 minuts en total, fins que estigui lleugerament rostit però no massa. Es courà al final. Retirar i guardar en un plat. 3.- Escalfeu 1 cullerada d'oli en una paella i afegiu-hi els trossos de paneer tallats al gust, un al costat de l'altre. Fregiu lleugerament els trossos de paneer per tot arreu durant uns 2-3 minuts, girant-los sovint per donar-li un color uniforme. - Traieu els trossos de paneer fregits en un plat . 4.- Rostir en sec el Kasuri Methi (fenogrec) i reservar-lo. Un cop refredat, aixafeu-lo amb la mà. 5.- Posar una cullerada d’oli a la paella, el llorer, la canyella, el comí , la cúrcuma en pols , Bitxo de Caixmir, i el coriandre trossejat, 2 minuts, posar-hi ceba picada, 7’, pasta d’all i gingebre, 2’, i 1/2 cp sal. 3 culleres d’aigua i sofregir 3’. Afegir el tomàquet triturat, 4’. Treure la canyella i el llorer. 6.- En aquesta salsa hi afegim el paneer i les verdures en daus, gingebre a tiretes. Saltejat 2’. Barrejar i afegir el Kadai Masala: llavors de coriandre, llavors de comí, llavors de fonoll, grans de pebre negre, i 2 xilis vermells secs. Barrejar 2’ i afegir 150 ml d’aigua. Afegir 1/2 cp sal i tapar, a foc lent 10’. Treure la tapa, corregir de sal, i afegir crema de llet i fenogrec. Coure 2’ i posar-hi coriandre fresc picat i un raig de crema de llet, per sobre. Com es fa el Panneer: El Paneer és com un mató. Es un formatge que no es fon i es fa solament amb llet fresca i llimona. 1 llimona i 1 l. Llet sencera. (en comptes de llimona es podria fer amb vinagre de poma). Fem bullir la llet, i mentrestant bull hi afegim la llimona poc a poc. Als 5’ aprox. s’ha separat i es cola. S’embolica amb un drap de cotó s’apreta i es lliga. Es posa dins un motlle. Se li posa un plat a sobre i un pes. Es manté 2 hores per a que acabi de perdre tota l’aigua. I ja està fet. Es pot congelar. Es conserva a la nevera com qualsevol altre formatge.

S'acompanya d'arròs Basmati.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Canalons de Nadal

  Canalons de Nadal Ingredients, 3 Carns, 400 grs de Pollastre de pagès 250 grs de vedella, culata o jarret 400 grs de coll de porc. Millor si és Ral d’Avinyó, o Palou. Si no els trobeu, hi hem d’afegir cansalada. (Aquests porcs són més melosos i tenen una mica més de greix). 2 o 3 tomàquets 2 o 3 cebes 2 grans d’all (optatiu) 1 farcellet d’herbes: farigola, llorer, canyella, clau,…) 1 copa de brandi i una copa de vi blanc o ranci. 1 fetge de pollastre solament si és ecològic, els normals retenen masses impureses. Hem de cubrir l’olla amb caldo, 400 ml caldo concentra més aigua. Oli d’oliva, Sal i Pebre negre. Cuinem, Posar en una olla gran un bon raig d’oli, i rostir les tres carns. Amb els ossos, ja què aquests també hi deixen el sabor. Quan les carns siguin ben rosses les reservem. Sobre el mateix oli, i si cal n'hi afegim una mica més, hi afegim la ceba a trossos, i quan aquesta sigui cuita, caramel·litzada, hi afegim l’all. Tot seguit els tomàquets tallats pel mig, millor sen...

Pastís de Mil fulls de Poma

  Pastís de Mil fulls de Poma. Ingredients, 5 pomes grosses tallades amb mandolina (o amb ganivet ben fines) 2 ous 40 gr de sucre blanc o morè 100 ml de llet 70 gr de farina 1 sobre de llevat Royal 1 pell ratllada taronja 20 gr de mantega tova un pessic de sal motlle: 26 x 11,50 x 7,50 Cuinem, 1.- Pre-escalfem el forn a 200º. 2.- Barregem els ous amb el sucre, amb el batedor de muntar la nata. I quan hàgim blanquejat els ous, amb el batedor de sopes, i hi afegim la llet, la pell ratllada de la taronja, la mantega tova i la sal. 3.- Barregem la farina amb el llevat i els tamisem, i els aboquem a la crema i barregem amb el batedor de sopes o la llengua de cuinar. 4.- Tallem les pomes en làmines amb la mandolina o a ganivet i les anem barrejant amb la crema, una a una, per evitar que s’ens oxidin i s’enfosquegin. 5.- Posem paper vegetal al fons del motlle i li aboquem mantega i farina. 6.- Aboquem la barreja de les pomes i la crema al motlle. 7.- Posem el motlle al forn precalenta...

Fricandó (Vedella amb moixernons)

  Fricandó (Vedella amb moixernons). Ingredients, - 1 k de llata de vedella, tallat fí. Bolets: moixernons secs, hidratats amb aigua tèbia o caldo dues hores abans. - 2 cebes grans ben picades més un all - 2 tomàquets ratllats i colats, sense llavors, millor - 1 copa de vi blanc - 1 copa de vi ranci o brandi - 1 farcell de ½ canyella, farigola, romaní i 2 claus o clavells. - 2 fulles de llorer - pebre negre - oli d'oliva - 750 ml aprox., de caldo millor que d'aigua i sal - i una picada: 6 ametlles torrades, 6 avellanes torrades, 1 cs pinyons, 2 grans d'all, julivert tendre i dues galetes un carquinyoli. Cuinem el Fricandó, a.- Posem els moixernons en caldo o aigua, i els tenim dues hores hidratant-se. b.- Pebrem i enfarinem la carn, l'enfarinem i la fregim a foc fort. Només volem sellar-la una mica per fora. La reservem. c.- Colem l'oli de la carn i el colem, i hi retornem el que ens calgui per a fregir la ceba trinxada i un gra d'all. Ho tindrem a foc mig bai...

Cargols a la llauna, al forn de casa

  Cargols a la llauna, al forn de casa Ingredients, 500 gr de Cargols oli d’oliva verge 3 grans d’all un bon raig de Brandi un manat de julivert fresc Pebre negre mòlt al moment. Farigola i romaní mòlts. Sal al gust all i oli per a acompanyar 1.- Comprar cargols ecològics, ja dejunats. 2.- Posem el forn a 180º. Calor a baix. 3.- Netegem els cargols passant-los per aigua. 4.- Posem una capa fina de sal sobre la llauna. 5.- A sobre hi col.loquem els cargols, amb el forat a dalt. 6.- Els salem i pebrem al gust. 7.- Posem l’oli sobre els cargols. 8.- Ho fornegem durant 20 minuts. 9.- Mentrestant, piquem l’all i el julivert, i fem l’all i oli. 10.- Passats els 20 minuts retirem la llauna del forn i hi posem el brandi, i el flambegem, i els hi posem el julivert i l’all, durant 5 minuts més, o fins que creiem que estiguin fets. 11.- Servim acompanyant-ho d’all i oli, o vinagreta o salsa picant. All i oli: all, sal i oli. Si costa lligar afegir un rovell d’ou. Vinagreta: 3 parts d’o...

Costelles de Porc al forn, amb Salsa de Barbacoa.

  Costelles de Porc al forn, amb Salsa de Barbacoa. Ingredients, - 2 Costellams de Porc Ral d’Avinyó - marinat sec amb: 1 cp pebre vermell fumat, 1 cp comí, 1cp sal, 1 cp pebre negre, 1 cp ceba, 1 cp sucre morè, ½ cp xili sec, 1 cp all - salsa barbacoa: 100 ml de ketchup 2 cullerades. sucre moreno o sucre moscovado fosc 2 cullerades de mel 1 culleradeta de farigola 1½ culleradetes de pebre vermell fumat 1 culleradeta d'all en pols ½ culleradeta de sal fina ½ culleradeta de pebre negre recent mòlt 2 cullerades. Vinagre de sidra de poma francès 1 cullerada. salsa de soja ½ culleradeta de flocs o pols de xili, es poden ometre Cuinem, 1.- Traiem la pell de les costelles, si la hi porten. 2.- Barregem tots els ingredients per a fer el marinat. 3.- Freguem les costelles amb el marinat sec i les deixem marinar de dues hores a un dia per l’altre, però treure de la nevera una estona abans d’enfornar per a que recuperin la temperatura ambient. 4.- Embolicar les costelles en paper v...

Sardines al forn de casa. Sense olor a sardina

  Sardines al forn de casa. Sense olor a sardina. Ingredients, - 6/8 sardines per cap, depenent de la mida i de la gana. - Sal gruixuda - unes branques de julivert tendra - uns grans d’all - oli s’oliva - sal de cuinar - Pa de pagès - tomàquet de penjar - Rodanxes de llimona - fulles de llorer Recordeu que per evitar l'Anisakis heu de congelar les sardines cinc dies, o la temperatura ha d'arribar a 60 graus. Un cop cuinades, per seguretat, no mengeu l'estómac. Cuinem, 1.- Curem les sardines. És a dir, les salem amb sal gruixuda i les deixem a la nevera 30 minuts. Amb això aconseguirem que estiguin més teses i siguin més sucoses. Però aquest pas és opcional. A la Costa Brava les anomenen “Sardines salmorrades”, encara que les poden tenir més temps en la sal. 2.-Encenem el forn a 220º. 3.- Traiem la sal de les sardines amb dos dits, i si en queda una mica no passa res. Amb el curat absorviran la sal justa i no caldrà salar-les de nou. 4.- A sobre de la plata hi posem pap...

Mona de Pasqua

  Mona de Pasqua, Pa de Pessic: Ingredients, 5 ous mintjans “M”, o 4 ous grans “L” 150 g de farina 175 g de sucre 1 culleradeta de llevat en pols Un pessic de sal La pell d’una llimona ratllada Cuinem, Partim d’un motlle de 23 cm. Folrem la base i les parets. Nosaltres farem una recepta sense oli i sense mantega a dins, ja què com el farcirem amb melmelada i el cubrirem amb la crema de rovell, ja el saboritzarem. Encenem el forn a 180º, forn estàtic, és a dir, a dalt i a baix. 1.- En un bol muntem les clares a punt de neu amb la meitad del sucre i un pessic de sal. Ha de poder fer puntes i no s’ha de tombar del bol. 2.- En un segon bol més gran blanquegem els rovells amb l’altre meitat del sucre. L’ou es fa blanc i doble la mida. En aquest segon bol hi posem la pell d’una llimona ratllada. 3.- Afegim les clares muntades, en dues vegades, al bol dels rovells, barrejant amb una espàtula amb moviments envoltants. Agafant aire. 4.- Tot seguit hi posem la farina passada pel tamissador...

Crema Catalana de Sant Josep,

  Crema Catalana de Sant Josep, Ingredients, Per a 4 o 6 recipients depenent de la mida del recipient 1 l. de llet (sencera, millor fresca) 8 rovells d’ous grans (rovells solament) 200 gr de sucre (Si la cremeu podeu reduir-ho a 160 gr) 50 gr de midó (si no el teníu Maizena) pell d’una taronja i/o d’una llimona 2 branques de canyella partides un pessic de sal Cuinem, 1.- Posem la llet amb la pell de la taronja, llimona i la canyella. 2.- Batem els rovells dels ous (mai amb les clares), i hi afegim, el sucre i el midó i ho remenem. Seguidament hi afegim un got de la llet d’on s’està infusionant la llimona i la canyella. I ho tornem a barrejar. 3.- Un cop barrejats els rovells fem un xoc tèrmic ràpit i els hi aboquem la llet colada de l’olla poc a foc i no deixant de remenar. No volem que es cualli l’ou. A partir d’aquí millor remenar amb una pala de fusta o amb una llosa, així no farem escuma. 4.- Quan arranqui el bull apagar y deixar rep8osar fins que s’atemperi. 5.- Repartir...

Fricandó o Vedella amb bolets.

  Fricandó o Vedella amb bolets. Ingredients, - 1 k de filet de vedella, tallat (jarret, llat, tapa, culata,..) - Bolets de temporada: moixernons, rovellons, rossinyols, camagrocs, llanegues, … o moixernons secs, hidratats amb aigua tebia o caldo dos hores abans. - 2 cebes grans ben picades més un all - 2 o 3 tomàquets ratllats i colats, sense llavors - 1 copa de vi blanc - 1 copa de vi ranci o brandi - 1 farcell de ½ canyella, farigola, romaní i 2 claus o clavells. - 2 fulles de llorer - pebre negre - oli d’oliva - 750 ml aprox, de caldo millor que d’aigua - sal - i una picada: 6 ametlles torrades, 6 avellanes torrades, 1 cs pinyons, 2 grans d’all, julivert tendre i dues galetes maria o un carquinyoli. Cuinem, a.- Enpebrem la carn i l’enfarinem. La posem a la cassola amb l’oli ben fort i la marquem. Reservar. S’ha de sellar per a que no surtin els líquids interiors i es ressequi. b.- Treiem l’excés d’oli de la cassola. I en la mateixa cassola hi posem la ceba ben picada i un...

Ossobucco a la milanesa

  Ossobucco a la milanesa Ingredients pel Brou, Cuina, Olla amb aigua freda - 2 hores a foc lent, sense sal. 1 ceba, 2 pastanagues, - No bullir 1 àpit, 3 fulles de llorer, - deixar refredar sal, pebre negre en gra, - i aleshores bullir. Amb ossos de vedella i carn. Ingredients Ossobucco, 4 talls de 3 cms - Oli a la paella i ceba en juliana. 10’ farina, - Preparem la farina. Pebrem la carn. 100 gr ceba l’enfarinem retirant el sobrant. 50 ml vi blanc - Retirar les cebes i posar més oli i 40 gr mantega mantega. 50 ml d’oli d’oliva - Afegir l’Ossobucco a foc mig/mig alt. 5’ Sal, pebre negr...