Mie Goreng o Fideus d’Indonèsia
(Mie Goreng o Mee Goreng)
Ingredients per a dues persones,
cs = cullerada de sopa
cp = cullereta de postres
Per a la Salsa:
2 cs de Kecap manis ( soja dolça)
2 cs de Ketchup (salsa de tomàquet)
1 cs de Salsa d’Ostra
2 cp d’oli de sèsam
2 cp de Soja fosca
1 cp pasta de xile (Sambal oelak o Sriracha)
2 cp de Soja lleugera
També:
150 grs de fideus (precuinats, estovats o bullits)
100 grs de gambes
120 grs de pit de pollastre trossejat a daus
2 ous, o tres si són petits
3 cebes verdes tendres
2 cs d’oli vegetal
3 grans d’all
1 tassa de brots de soja
2 tasses de col ratllada
un grapat de cacauets torrats picats
Cuinem,
1.- Fem dos ous remenats, ( o si ho preferim una truita
fina, enrotllada i tallada prima)
2.- Barregem els ingredients per a fer la salsa: En un bol
hi posem les 2 cs de Kecap manis (soja dolça), 2 cs Ketchup
(o salsa de tomàquet), 1 cs salsa d’ostra, 2 cp d’oli de sèsam,
1 cp pasta de xile (Sambal oelak o Sriracha) i 2 cp soja lleugera.
3.- Posar els fideus o Mie a bullir, segons indiqui el paquet del
industrial, un cop bullits els hi afegirem xile fres vermell a rodanxes.
4.- Escalfar 1 cs d’oli vegetal en un wok o paella, on hi posarem
tres dents d’all picats i quan canviïn el color hi posarem el pit
de pollastre (uns 120 grs). Quan el pollastre sigui cuit posar-hi
les gambes, un minut més.
5.- Posar els brots de soja, remoure, 1 minut i afegir la col en tires.
6.- Afegim els fideus, la ceba tendra i la salsa goreng, i ho tindrem
dos minuts més, fins que redueixi i caramelitzi.
7.- Barrejar l’ou remenat i els cacauets o anacards torrats i picats.
I Molt Bon Profit!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada