Calamars farcitsIngredients, Farcit, Un raig d’oli, 2 cebes, 2 grans d’all sense el cor i 1 tros de porro, 250/300 grs carn picada, del coll, depenent de la mida dels calamars. 9 calamars mitjans (farcirem les potes, les aletes, i un calamar) pa ratllat o motlla de pa de pagès moll amb llet 2 ous, un grapat de julivert picat, sal i pebre Pinyons. Salsa, Un raig d’oli, 2 cebes, 2 grans d’all sense el cor, 3 tomàquets madurs grans, 400 ml fumet o caldo de peix, vi blanc, 2 pastanagues, una tassa de pèsols i pinyons, i 1 presa de xocolata negra. Picada: 8 avellanes, 8 ametlles, juliver picat, sal, 1 gra d’all sense el cor, 1 llesca de pa torrat, 1 cp pebre vermell fumat, 4 cp xile torrat triturat. Cuinem: Fem primer el farcit. Fregim les potes i les aletes dels calamars i reservem. En el mateix oli fregim la ceba picada i l’all picat, i el porro ben fi, a foc lent. En un bol barregem el sofregit, el calamar fregit, la carn picada (coll de porc), Pa ratllat o motlle de pa de pagès molla amb llet, dos ous durs, sal, pebre i uns pinyons. Un cop nets, omplim els calamars del farcit, es passen per farina i es fregeixen a foc fort, marcant-los per ambdues bandes, dos minuts per banda. Anem a fer la salsa. En el mateix oli dels calamars, hi posem la ceba ratllada, i l'all picat, de 10 a 15 minuts, i tomàquet. Hi posem un farcellet d'herbes. (llorer, farigola, ...) Quan el tomàquet comença a estar fet, i ja no hi ha líquid, i posem el vi blanc, i, quan aquest ha evaporat l'alcohol i el líquid, hi posem el fumet o caldo de peix. Posem els calamars a la salsa i hi posem les pastanagues, i els tindrem uns 25 minuts, 12,5 minuts per banda. Posarem els pèsols, la picada, la xocolata, els pinyons i ho tindrem 5 minuts més. cebollí per decorar. Ho acompanyarem d’arròs bullit o puré.
Calamars farcitsIngredients, Farcit, Un raig d’oli, 2 cebes, 2 grans d’all sense el cor i 1 tros de porro, 250/300 grs carn picada, del coll, depenent de la mida dels calamars. 9 calamars mitjans (farcirem les potes, les aletes, i un calamar) pa ratllat o motlla de pa de pagès moll amb llet 2 ous, un grapat de julivert picat, sal i pebre Pinyons. Salsa, Un raig d’oli, 2 cebes, 2 grans d’all sense el cor, 3 tomàquets madurs grans, 400 ml fumet o caldo de peix, vi blanc, 2 pastanagues, una tassa de pèsols i pinyons, i 1 presa de xocolata negra. Picada: 8 avellanes, 8 ametlles, juliver picat, sal, 1 gra d’all sense el cor, 1 llesca de pa torrat, 1 cp pebre vermell fumat, 4 cp xile torrat triturat. Cuinem: Fem primer el farcit. Fregim les potes i les aletes dels calamars i reservem. En el mateix oli fregim la ceba picada i l’all picat, i el porro ben fi, a foc lent. En un bol barregem el sofregit, el calamar fregit, la carn picada (coll de porc), Pa ratllat o motlle de pa de pagès molla amb llet, dos ous durs, sal, pebre i uns pinyons. Un cop nets, omplim els calamars del farcit, es passen per farina i es fregeixen a foc fort, marcant-los per ambdues bandes, dos minuts per banda. Anem a fer la salsa. En el mateix oli dels calamars, hi posem la ceba ratllada, i l'all picat, de 10 a 15 minuts, i tomàquet. Hi posem un farcellet d'herbes. (llorer, farigola, ...) Quan el tomàquet comença a estar fet, i ja no hi ha líquid, i posem el vi blanc, i, quan aquest ha evaporat l'alcohol i el líquid, hi posem el fumet o caldo de peix. Posem els calamars a la salsa i hi posem les pastanagues, i els tindrem uns 25 minuts, 12,5 minuts per banda. Posarem els pèsols, la picada, la xocolata, els pinyons i ho tindrem 5 minuts més. cebollí per decorar. Ho acompanyarem d’arròs bullit o puré.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada