Gambes al “Mojito”
És un plat d’estiu o un còctel d’estiu.
- 24 gambes crues i pelades deixant-hi la cua. - 2 llimes tallades en rodanxes - 1 manat de menta fresca ben picada, deixant alguna punta per a la guarnició. - 10 cl de rom (o 100 ml) - La pell ratllada de dues llimes, i el seu suc. - 1,5 o 2 cullerades de mel - ½ cullera de pebre vermell - opcional, una mica de xile en pols o pebre vermell picant. - Sal -Pebre negre mòlta. Cuinem, 1.- Ratllem la pell de dues llimes, i les exprimim pel suc. 2.- Piquem la menta ben petita. 3.- Tallem a rodanxes les altres dues llimes. 4.- Posem els 10 cl de rom en una copa 5.- Pelem les gambes, deixant-hi la cua. 6.- Posem les gambes en una plata i els hi posem els ingredients a sobre: el pebre vermell, un pessic de xile (opcional), el pebre negre, la sal, la mel, la menta picada, les ratlladures de la pell de la llima, el rom, el suc de les llimes, i hi posem al final les dues llimes en rodanxes. 7.- Ho posem a dormir mig hora dins la nevera. Mentrestant ordenem la cuina. 8.- Traiem la plata de la nevera, i en retirem les gambes, escorregudes. 9.- Posem dues cullerades d’oli a la paella o cassola i a foc mig, quan sigui calent, hi posem les gambes. Volta i volta, mig minut per banda, i hi posem el sobrant de la maceració a sobre. Hi posem les llimes en rodanxes i quan s’hagi evaporat l’alcohol ja està fet el plat. Nota: Si voleu que el plat quedi més clar, poseu-hi menys pebre vermell, i que el rom en comptes de fosc sigui clar. Podeu servir acompanyat d’arròs com a primer plat, o bé solament les gambes amb el seu suquet com a aperitiu.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada