Ingredients,
- Pasta de full o pasta fullada feta a casa o comprada.
- 600 grs de Figues Coll de Dama - 80 grs mantega en tires o quadradets petits en dues vegades - 4 cs sucre de coco, si no en teniu, sucre morè, sinó blanc - 150 grs ametlla ratllada - 3 cs farina blat de moro o Maicena - 2 cs farina de tot ús - un raig d’oli Per fer l’almíbar: 3 cs sucre blanc 3 cs aigua Agar-Agar o gelatina, la quantitat que indiqui el paquet. Mètode, Preparem els ingredients, Tallem un cercle de paper vegetal per posar en la base del motlle Tallem les figues en rodanxes d’uns 4 ml. Posem tots els ingredients sobre la taula per no oblidar-ne cap. Untem el motlle amb oli o mantega, i hi posem paper vegetal. Sobre el paper vegetal hi posem més oli o mantega i farina de tot ús, retirant el sobrant. Hi posem la pasta de full a sobre i l’adaptem al motlle, tallan-li el sobrant. Hi posem la meitat de la farina d’ametlla, també les 3 cs de farina de blat de moro i la resta de la farina d’ametlla tot seguit. Hi posem el sucre de coco, i si no en tenim sucre morè, i posem unes tiretes de mantega i hi posem les figues, millor Coll de Dama, ja què són grans i molt vermelles. I hi posem unes tiretes més de mantega. Ho enfornem 25 minuts a 175/180º Als 10 minuts tapem amb paper d’alumini. Mentrestant, fem l’almíbar. Posem a bullir el sucre i l’aigua. Hi posem Agar Agar que hem dil.luït en aigua freda i afegit al sucre i l’aigua. Es deixa refredar i es reserva. Traiem del forn i hi posem les rodanxes de figue, montades una sobre l’altre i en cercles. Hi posem l’altre meitat de la mantega en bocins i enfornem 10 minuts més. Quan està fred el pastís hi posem l’almíbar per sobre per a que el faci brillant., Quan traiem el pastís del forn, el podem pintar amb l’almíbar. Es serveix amb crema agre o Crème Fraîche, decorada amb unes fulles de menta. I Molt Bon Profit!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada