Ingredients, Xai trossejat (cuixa, coll, braó...) Una ceba gran, 2 tomàquets, 4 grans d’all, dues pastanagues 12 cebes del platillo i un farcellet d’herbes aromàtiques. Afegim farigola i romaní extra. Un got de vi ranci o brandi i mig litre de caldo de carn. Una pera per persona, més una, (amb un bull amb 2 cs sucre i vi blanc) Si són petites 4 o 5 minuts, si són grans, 9 o 10 minuts. Oli, sal, 1 cp pebre negre, 1 branca canyella, 2 cp pebre vermell, 1 cs pebre negre en gra, safrà, 6 claus d’olor , 1 cp de ginebre, i la pell d’una llimona en tires. Una picada (8 ametlles, 8 avellanes, 1 gra d’all, julivert i 2 galetes ), pansas i pinyons. Xai amb Peres Salpebrem el xai a trossos. Posem el xai enfarinat en una cassola amb un raig d’oli fins que sigui ben daurat per fora. Hi posem les verdures: 4 grans d’all a trossos, una ceba gran trossejada, i quan aquesta està translúcida i hi afegim porro. Dos minuts i hi afegim un farcellet d’herbes, 6 claus 2 cs pebre vermell i 1 branca de canyella. També, 1 cp de pebre negre en gra i 1 cp de ginebre.. I una branca de romaní i una altra de farigola. Dos minuts després hi afegim 2 tomàquets ratllats o a daus i quan aquests canviïn de color hi afegim un got de vi ranci o brandi i quan s’hagi evaporat l’alcohol hi posem mig litre de caldo. Hem encès el forn, a 170º/180º. Un cop tot ha fet una mica de xup-xup hi retornem el xai. Ho tenim 40 minuts al forn tapat. A 170º /180º (Si feu el talls tan gruixuts com nosaltres hauran d’ésser 60 minuts) Tenim les peres preparades, tallades a meitats, i han fet un bull, 5 minuts, amb vi blanc o ranci i sucre, i ho reservem. Traiem la cassola del forn, donem la volta a la carn i afegim les pastanagues a trossos. Tornem al forn 30 minuts més amb la cassola destapada. Traiem la cassola del forn i separem el xai, colem les verdures, i ratllem dues meitats de les peres. Desgreixem el caldo amb una cullera. Posem la picada que hem barrejat amb les peres ratllades, amb la sofregit desgreixat. Tornem el xai a la cassola amb el sofregit, i hi posem també les peres a quarts, les panses i els pinyons. Tornem al forn destapat 10 minuts més. Si veiem que la carn ja és prou tova, hi afegim la pell d’una llimona en la l’última xup-xup, sinó esperem una mica més.. I com el xai ja està tendre, el plat ja està fet. I res més a dir, que…. Molt Bon Profit!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Musica de Zachariah Hickman ; "All the Fixins
Biblioteca de Youtube Studio
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada