Ingredients, x 4 persones400 grs d’arròs 2 l. de caldo de pollastre o peix 4 gambes 4 escamarlans 14 musclos 150 grs de pollastre 150 grs costella de porc Opcional: 100 grs de conill. Més un fetge per a la picada. un raig de vi ranci o brandi 1 sipia 1 calamar 2 cebes 4 grans d’all julivert 1 tomàquet ben madur 1 pebrot verd oli d’oliva 1 full de llorer i safrà. sal i pebre negre Un grapat de pèsols. Cuinem, 1.- Daurem el peix a la cassola, no ha d’estar massa fet. Sípia, calamar, rap, ... 2.- A la mateixa cassola fem la carn i la daurem per fora. Costella de porc, pollastre, conill,... 3.- El Pebrot verd, i el calamar i la sípia. 4.- Retirem la carn i hi posem la ceba, i 2 alls, a foc lent fins que es caramel.litzi la ceba. 20 minuts o més. Ha de quedar el màxim fosca. Afegint-hi rajolinets d’aigua per a que no es cremi.Tallada a daus ben petits. 5.- Hi afegim el tomàquet ratllat fins que canvii de color. 6.- Hi posem el vi ranci o el brandi, deixant evaporar l’alcohol. 7.- Incorporem el rap, les carns i el pebrot verd i un gotet de brou o fumet. 7.- Incorporem l’arròs. Ho remenem bé. Hem posat arròs de Pals, però el de l'Ebre és també molt bo. 8.- Ho remenem una mica i hi aboquem el caldo. Salpebrem. Ho tindrem a foc fort els primers 9 minuts, després l’abaixarem però ha de continuar bullint, i si hi faltés aigua l’afegiriem durant el procés. 9.- Fem una picada, amb els dos alls, el julivert, la melsa de la sípia i una mica de caldo. 10.- Passats els 14 minuts primers hi afegim la picada, i un grapat de pèsols. Tastem i corregim de sal. (Quan falti un minut hi afegim les gambes, els escamarlans i els musclos.) Passats els 14 minuts ho fem coure 3 minuts més i ho retirarem del foc, tapant-ho amb un drap de cuina, i deixant-t’ho reposar 3 o 4 minuts més. -El secret d’aquest arròs per a que quedi amarronat és per la ceba ben caramelitzada. -Només un tomàquet ben madur. -L’arròs bomba necessita entre 17 i 20 minuts. -L’arròs Sènia o Bahia, entre 15 i 17 minuts. -Fer-ho amb cassola de fang millor si és al foc o gas. Si és elèctric una cassola de ferro gruixut. -------------------------------------------------------------------- Tema musical: Santa Teresa, autor: Patiño Biblioteca de YouTube Studio ---------------------------------------------------------------------
Ingredients, x 4 persones400 grs d’arròs 2 l. de caldo de pollastre o peix 4 gambes 4 escamarlans 14 musclos 150 grs de pollastre 150 grs costella de porc Opcional: 100 grs de conill. Més un fetge per a la picada. un raig de vi ranci o brandi 1 sipia 1 calamar 2 cebes 4 grans d’all julivert 1 tomàquet ben madur 1 pebrot verd oli d’oliva 1 full de llorer i safrà. sal i pebre negre Un grapat de pèsols. Cuinem, 1.- Daurem el peix a la cassola, no ha d’estar massa fet. Sípia, calamar, rap, ... 2.- A la mateixa cassola fem la carn i la daurem per fora. Costella de porc, pollastre, conill,... 3.- El Pebrot verd, i el calamar i la sípia. 4.- Retirem la carn i hi posem la ceba, i 2 alls, a foc lent fins que es caramel.litzi la ceba. 20 minuts o més. Ha de quedar el màxim fosca. Afegint-hi rajolinets d’aigua per a que no es cremi.Tallada a daus ben petits. 5.- Hi afegim el tomàquet ratllat fins que canvii de color. 6.- Hi posem el vi ranci o el brandi, deixant evaporar l’alcohol. 7.- Incorporem el rap, les carns i el pebrot verd i un gotet de brou o fumet. 7.- Incorporem l’arròs. Ho remenem bé. Hem posat arròs de Pals, però el de l'Ebre és també molt bo. 8.- Ho remenem una mica i hi aboquem el caldo. Salpebrem. Ho tindrem a foc fort els primers 9 minuts, després l’abaixarem però ha de continuar bullint, i si hi faltés aigua l’afegiriem durant el procés. 9.- Fem una picada, amb els dos alls, el julivert, la melsa de la sípia i una mica de caldo. 10.- Passats els 14 minuts primers hi afegim la picada, i un grapat de pèsols. Tastem i corregim de sal. (Quan falti un minut hi afegim les gambes, els escamarlans i els musclos.) Passats els 14 minuts ho fem coure 3 minuts més i ho retirarem del foc, tapant-ho amb un drap de cuina, i deixant-t’ho reposar 3 o 4 minuts més. -El secret d’aquest arròs per a que quedi amarronat és per la ceba ben caramelitzada. -Només un tomàquet ben madur. -L’arròs bomba necessita entre 17 i 20 minuts. -L’arròs Sènia o Bahia, entre 15 i 17 minuts. -Fer-ho amb cassola de fang millor si és al foc o gas. Si és elèctric una cassola de ferro gruixut. -------------------------------------------------------------------- Tema musical: Santa Teresa, autor: Patiño Biblioteca de YouTube Studio ---------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada