Ingredients,- Per la massa: 250 grs farina de força, 15 grs de llevat premsat, 125 ml d'aigua tèbia, 30 grs d'oli, sal i sucre. Per la Picada: les fulles d’un manat d’alfàbrega , 12 avellanes torrades, 2 grans d’all, 20 grs oli, sal, pebre i sucre ( jo sucre morè). Per la cobertura: la Picada verda anterior, 8 -10 talls de tomàquet, 1 ceba en juliana prima, un tros de formatge de cabra. Comencem fent la massa. En l’aigua tèbia hi posem el llevat premsat que hem esmicolat. Posem la farina tamisada en un bol gran. Fem un forat amb la farina i aboquem l'aigua amb el llevat, barregem i hi posem el sucre i la sal, treballem la pasta primer amb els dits, després amb les mans, fins que es desenganxi. Ara la treballem sobre el taulell. Fem una bola i tapem la massa 3 hores, en un ambient de 20 a 30º passades les 3 hores tornem a treballar la massa amb una mica d'oli i la deixem reposar tapada 30 minuts més. Passat aquest temps, dividirem la pasta si la volem fer en porcions individuals, pastant-la fins que estigui una altra vegada elàstica. Coca d’Escalivada. - Netegem els pebrots vermells i les albergínies i els eixuguem. Els ben untem amb oli i els posem en una plata d’enfornar. Els tindrem al forn 30 minuts a 200º. - En fem tires del pebrot vermell i de l’albergínia, i els posem alternativament sobre la coca en cru. - I ho enfornem a 160º 25/30 minuts. Coca de Pasta verda, carbassó, tomàquet i formatge de cabra - En un morter posem els alls amb un pessic de sal, piquem i hi posem les avellanes, la sal i el sucre. Un cop sigui ben xafat ho posarem en un pot juntament amb l’alfàbrega i ho triturarem. Fem una pasta verda. - Estendrem la picada verda per sobre la coca en cru. A sobre hi posem la ceba, el carbassó en rodanxes primes, el tomàquet en rodanxes primes, salpebrem, hi posem l’orenga, i el formatge de cabra esmicolat. I l'enfornem a 160º 25/30 minuts. Podeu fer la cobertura amb el que volgueu. Pebrot, albergínia i ceba, escalivats (tradicional) amb xampinyons, amb carbassó, amb tonyina, amb olives, amb botifarra, amb anxoves, pernil, amb sardina, amb gambes,... a l'estil mediterrani, a l'estil hindú, a l'estil mexicà, ... I res més que dir, que, MOLT BON PROFIT!!! ----------------------------------------------------------------------------------- Música: Hickory Hollow - Autor: Dan Lebowitz Biblioteca de YouTube Studio -----------------------------------------------------------------------------------
Ingredients,- Per la massa: 250 grs farina de força, 15 grs de llevat premsat, 125 ml d'aigua tèbia, 30 grs d'oli, sal i sucre. Per la Picada: les fulles d’un manat d’alfàbrega , 12 avellanes torrades, 2 grans d’all, 20 grs oli, sal, pebre i sucre ( jo sucre morè). Per la cobertura: la Picada verda anterior, 8 -10 talls de tomàquet, 1 ceba en juliana prima, un tros de formatge de cabra. Comencem fent la massa. En l’aigua tèbia hi posem el llevat premsat que hem esmicolat. Posem la farina tamisada en un bol gran. Fem un forat amb la farina i aboquem l'aigua amb el llevat, barregem i hi posem el sucre i la sal, treballem la pasta primer amb els dits, després amb les mans, fins que es desenganxi. Ara la treballem sobre el taulell. Fem una bola i tapem la massa 3 hores, en un ambient de 20 a 30º passades les 3 hores tornem a treballar la massa amb una mica d'oli i la deixem reposar tapada 30 minuts més. Passat aquest temps, dividirem la pasta si la volem fer en porcions individuals, pastant-la fins que estigui una altra vegada elàstica. Coca d’Escalivada. - Netegem els pebrots vermells i les albergínies i els eixuguem. Els ben untem amb oli i els posem en una plata d’enfornar. Els tindrem al forn 30 minuts a 200º. - En fem tires del pebrot vermell i de l’albergínia, i els posem alternativament sobre la coca en cru. - I ho enfornem a 160º 25/30 minuts. Coca de Pasta verda, carbassó, tomàquet i formatge de cabra - En un morter posem els alls amb un pessic de sal, piquem i hi posem les avellanes, la sal i el sucre. Un cop sigui ben xafat ho posarem en un pot juntament amb l’alfàbrega i ho triturarem. Fem una pasta verda. - Estendrem la picada verda per sobre la coca en cru. A sobre hi posem la ceba, el carbassó en rodanxes primes, el tomàquet en rodanxes primes, salpebrem, hi posem l’orenga, i el formatge de cabra esmicolat. I l'enfornem a 160º 25/30 minuts. Podeu fer la cobertura amb el que volgueu. Pebrot, albergínia i ceba, escalivats (tradicional) amb xampinyons, amb carbassó, amb tonyina, amb olives, amb botifarra, amb anxoves, pernil, amb sardina, amb gambes,... a l'estil mediterrani, a l'estil hindú, a l'estil mexicà, ... I res més que dir, que, MOLT BON PROFIT!!! ----------------------------------------------------------------------------------- Música: Hickory Hollow - Autor: Dan Lebowitz Biblioteca de YouTube Studio -----------------------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada