Ingredients,
4 costelles de porc d’uns 2,5 o 3 cms de gruix.
24 castanyes
uns 250 grs de fruites vermelles del bosc
1 o 2 pomes
mantega, oli i farina
sal, pebre negre, pebre d'espelet o xile
herbes aromàtiques
½ ceba i 3 grans d’all
suc d’una taronja i d’una llimona
1 cs mostassa
1 cs de sucre
vi de Moscatell o Ratafia o Mistela (si és dolç no hi posem sucre a la salsa)
La Vigília,
Macerem el porc:
Sal, pebre, el suc d’un llimona i de taronja, herbes aromàtiques
(farigola, romaní, julivert i sàlvia) 1cs mostassa, i 2 cs d’oli.
El tindrem d’un dia per l’altre a la nevera tancat en una bossa de plàstic,
donant-li la volta alguna vegada per a que quedi ben impregnat.
Courem les castanyes:
Depenent de la duresa que vulguem a les castanyes les podeu tenir
més o menys temps. Jo les he tingudes 45 minuts bullint en aigua.
Les deixem refredar i les pelem. Els hi traiem la segona pell, ja què és amargant.
Avui ja cuinem,
Fem la compota de fruites del bosc:
L’endemà, el primer que farem és la compota de fruïts vermells del bosc.
Els posem en un pot, amb un dit d’aigua i les deixem bullir. Les volem cuites però no
completament desfetes, volem que és vegin. Provem i si no és dolç li afegim una mica de
sucre. No gaire ja què no és una melmelada. I un pessic de sal.
Courem les pomes:
Tallarem les pomes vermelles amb pell en grills, els hi posarem mantega, un pessic de sucre, i 2 cs de suc de llimona. Les fregirem en una paella un minut per banda. O les enfornarem amb les Castanyes, a les què haurem posat uns bocins de mantega i tingut al forn a 180º uns 10 minuts.
Ho mantenim al forn a 50º mentrestant fem les costelles.
Ja ho tenim tot a punt. Anem a coure les costelles.
En una planxa, millor ratllada, amb una mica de mantega i oli d’oliva, quan són ben
calents, hi posem les costelles. Les tindrem quatre minuts per banda, primer a foc fort,
uns dos minuts,per a que caramel.litzi la carn per fora, i el baixarem una mica per a que no s’ens cremi però es faci per dins. El porc no pot quedar cru, i si es cou massa queda sec.
Traiem les costelles i les posem en un plat tapades amb paper d’alumini, i les posem al forn a una temperatura de 50º, que mantingui el calor però no es cogui més. I de passada reposa la carn. (dos minuts aproximadament)
Tenim dos minuts per fer la salsa:
A la paella de fregir les costelles i posem una cebeta picada, vi moscatell i si teniu
una mica de caldo de carn. El foc al màxim per a que redueixi. Tastem i si cal hi posem
sucre, més Mistela, pebre o sal, si queda massa espessa poseu-hi més caldo.
No li posarem farina ja què no volem que perdi la brillantor ni la transparència.
I res més a dir que…. Molt Bon Profit!!!
----------------------------------------------------------------------------------------
Música: Summer in Colombia - Autor: Carmen María and Edu Espinal
Biblioteca de YouTube Studio
----------------------------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada