Ingredients,2 k cua de vedella tallada 4 cebes 4 pastanagues 1 porro pebrot verd. una branca d’api 2 tomàquets madurs ½ litre de vi negre, vi ranci o brandi. caldo o aigua fins a cobrir-la sal llorer, pebre negre, ginebre en gra i sàlvia. farigola, romaní i sajolida oli d’oliva una cabeça d’alls farina per a arrebossar. Cuinem, - Salpebrem i passem la cua de vedella, ja tallada, per farina i la marquem a la paella amb un raig d’oli i una nou de llard. I la retirem. - Fregim la ceba i l’all, i quan s’hagi caramelitzat hi posem el pebrot verd, les pastanagues, l’api i el porro. - Afegim les herbes aromàtiques, i les espècies. Farigola, romaní, pebre negre i ginebre en gra, el farcellet d’herbes (que porta el llorer), i la sàlvia. -Hi posem el vi ranci i el fem reduir. -Retornem la cua de vedella a la cassola i la cobrim amb el vi negre, el caldo i si cal acabar de cubrir amb aigua. La fem coure durant 2 hores 30 minuts a foc mig baix, just per fer la xup xup. - Si veiem que la carn es comença a separar dels ossos, anem per bon camí, sinó ho deixarem una estona més. Afegim sal i pebre. - Els trossos de cua més petits potser necessitin menys temps, potser caldrà retirar-los abans per a que no es desfacin. - Retirem del foc i retirem la carn de la cassola. Colem el contingut de les verdures, i si ho volem desgreixem el caldo. Retornem el caldo amb les verdures i ho triturarem i després ho passarem pel colador xinès. - Retornarem la salsa a la cassola, també la cua de vedella, i també hi posem una picada d’all, ametlles i avellanes, sal, i julivert. - Quan faltin 10 minuts hi podeu afegir unes pastanagues baby i unes cebetes que haurem passat per la paella, amb una mica de mantega, i els bolets que haurem saltat una mica a la paella. El que volgueu. - Ja porta dos hores trenta, provem, corregim de sal, de sucre, de pebre negre, de mantega, … - Apaguem el foc i deixem reposar, des de una hora a un dia per l’altre. Podeu acompanyar d’un puré de patata amb poma, o bé podríeu haver posat les patates escapçades dins la cassola quan faltés mig hora. I res més a dir, que… Molt Bon Profit!!! ----------------------------------------------------------------------------------- Música: To Weather a Storm - Autor: Dan Lebowitz Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------------------------------------------
Ingredients,2 k cua de vedella tallada 4 cebes 4 pastanagues 1 porro pebrot verd. una branca d’api 2 tomàquets madurs ½ litre de vi negre, vi ranci o brandi. caldo o aigua fins a cobrir-la sal llorer, pebre negre, ginebre en gra i sàlvia. farigola, romaní i sajolida oli d’oliva una cabeça d’alls farina per a arrebossar. Cuinem, - Salpebrem i passem la cua de vedella, ja tallada, per farina i la marquem a la paella amb un raig d’oli i una nou de llard. I la retirem. - Fregim la ceba i l’all, i quan s’hagi caramelitzat hi posem el pebrot verd, les pastanagues, l’api i el porro. - Afegim les herbes aromàtiques, i les espècies. Farigola, romaní, pebre negre i ginebre en gra, el farcellet d’herbes (que porta el llorer), i la sàlvia. -Hi posem el vi ranci i el fem reduir. -Retornem la cua de vedella a la cassola i la cobrim amb el vi negre, el caldo i si cal acabar de cubrir amb aigua. La fem coure durant 2 hores 30 minuts a foc mig baix, just per fer la xup xup. - Si veiem que la carn es comença a separar dels ossos, anem per bon camí, sinó ho deixarem una estona més. Afegim sal i pebre. - Els trossos de cua més petits potser necessitin menys temps, potser caldrà retirar-los abans per a que no es desfacin. - Retirem del foc i retirem la carn de la cassola. Colem el contingut de les verdures, i si ho volem desgreixem el caldo. Retornem el caldo amb les verdures i ho triturarem i després ho passarem pel colador xinès. - Retornarem la salsa a la cassola, també la cua de vedella, i també hi posem una picada d’all, ametlles i avellanes, sal, i julivert. - Quan faltin 10 minuts hi podeu afegir unes pastanagues baby i unes cebetes que haurem passat per la paella, amb una mica de mantega, i els bolets que haurem saltat una mica a la paella. El que volgueu. - Ja porta dos hores trenta, provem, corregim de sal, de sucre, de pebre negre, de mantega, … - Apaguem el foc i deixem reposar, des de una hora a un dia per l’altre. Podeu acompanyar d’un puré de patata amb poma, o bé podríeu haver posat les patates escapçades dins la cassola quan faltés mig hora. I res més a dir, que… Molt Bon Profit!!! ----------------------------------------------------------------------------------- Música: To Weather a Storm - Autor: Dan Lebowitz Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada